02 / 05 / 2024

Orhan Kemal Müzesi

Orhan Kemal Müzesi

2000 yılında Türk edebiyatının ölümsüz kalemlerinden Orhan Kemal'in adı Cihangir'de kurulan müze ile yaşayacakmış. Orhan Kemal'in oğlu Işık Öğütçü tarafından satın alınarak müzeye dönüştürülen binada yazara ait eserlerde sergilenecekmiş.

Yazar Kemal Yalçın 'Mübadele Müzesi' için arazi bağışladı!

Araştırmacı ve yazar Kemal Yalçın, Denizli'de hayata geçirilecek mübadele müzesi için arazi bağışı yaptı.

Büyükçekmece Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli yarın atılacak!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1881 yılında Selanik’te doğduğu ev birebir ölçülerinde Büyükçekmece’de inşa ediliyor. Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli yarın atılacak.

Orhan Kemal'in evi yıkılmak üzere!

Yazar Orhan Kemal'in Müfettişler Müfettişi, Evlerden Biri, Sokakların Çocuğu, Suçlu adlı romanlarını yazdığı ev yıkılmak üzere...

Atatürk Evi Müzesi'nin tapusu sergileniyor!

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Bursa'ya geldiğinde kaldığı, 6 Şubat 1933'te Bursa Nutku'nu okuduğu, bugün Atatürk Evi Müzesi olarak hizmet veren köşkün tapu senedi, ilk kez sergileniyor.  

Antalya Atatürk Evi Müzesi'nde tadilat çalışmaları başladı!

Mustafa Kemal Atatürk’ün Antalya ziyaretleri sırasında konakladığı ev olan, daha sonra da müzeye dönüştürülen Atatürk Evi Müzesi’nde tadilat çalışmaları başladı.

Şişli Atatürk Müzesi restore edildi!

Şişli'deki Atatürk Müzesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77. yılı dolayısıyla, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından, aslına uygun restore edilerek yeniden ziyarete açıldı.

2000 yılında Orhan Kemal Müzesi açılmış!

2000 yılında Türk edebiyatının ölümsüz kalemlerinden Orhan Kemal'in adı Cihangir'de kurulan müze ile yaşayacakmış. Orhan Kemal'in oğlu Işık Öğütçü tarafından satın alınarak müzeye dönüştürülen binada yazara ait eserlerde sergilenecekmiş.

Sivas Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi’nin ihalesi yapıldı!

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından ‘Milli Mücadele Karargahı’ olarak kullanılan, Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi’nin restorasyon ve inşaat işi ihalesi gerçekleştirildi.

Kayseri Sultan Sazlığı Milli Parkı'na Kuş Müzesi açıldı!

Çok sayıda kuş türünü barındıran ve Türkiye'de flamingoların kuluçkaya yattıkları önemli sulak alanlardan Sultan Sazlığı Milli Parkı'na Kuş Müzesi açıldı. Kayseri Valisi Orhan Düzgün konu ile ilgili açıklama yaptı.

Trakya'da Tarım Müzesi kuruluyor!

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Ziraat Fakültesi bünyesinde, Trakya Bölgesi'nin ilk ve kapsamlı "Tarım Müzesi" kuruluyor. 70 üniversitenin bulunduğu Trakya Bölgesi'ndeki tek ziraat fakültesinin NKÜ Ziraat Fakültesi olduğunu belirtiliyor...

Masumiyet Müzesi'ni 3 ayda 11 bin kişi ziyaret etti!

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'un adını 2008 yılında yazdığı kitabından alan 'Masumiyet Müzesi' üç ayda 11 bin ziyaretçiye ulaştı

Akdeniz'in Ötesinin İnşası Sergisi Sanal Mimarlık Müzesi'nde açıldı!

Sanal Mimarlık Müzesi, Avrupa Birliği Komisyonu tarafından desteklenen “Akdeniz'in Ötesinin İnşası” başlıklı sanal sergisinde, Avrupalı inşaat firmalarının arşivlerinden bir seçkiyi bir araya getiriyor

Masumiyet Müzesi, Hobbit Motel, El Castell, kitaplardan çıkan yapılar!

Flavorwire sitesi ünlü yazarların ilham verdiği yapılar arasında Orhan Pamuk'un kendi parasıyla yaptırdığı Masumiyet Müzesi'ni de gösterdi

Orhan Kemal Müzesi Haberi

Orhan Kemal Müzesi



Evi yoktu ama şimdi müzesi var


Gerçekçi Türk edebiyatının önde gelen ismi Orhan Kemal kendine ait bir eve ancak yaşamının son üç yılında sahip olabilmişti. Oysa şimdi bir müzesi oldu. Hatta sık sık gittiği İkbal Kahvesi bile müzesinin altında yeniden açılıyor.


     ESERLERİNDE güç yaşama koşulları içindeki küçük insanın sorunlarını, yaşama savaşını anlattı. Kendisi de böyle bir yaşamdan geliyordu. Adana'da pamuk işçiliği, dokumacılık, ambar memurluğu yaptı. Cezaevine girdi, daha sonra İstanbul'da sadece kalemiyle geçindi. Gerçekçi Türk edebiyatının usta kalemi Orhan Kemal, yayımlanmış yaklaşık 40 eseriyle edebiyatımızın yapı taşlarından biri.

     Bütün hayatı güç koşullar içinde geçen ünlü edebiyatçımız, yaşamını...