27 / 04 / 2024

Sivas Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi’nin ihalesi yapıldı!

Sivas Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi’nin ihalesi yapıldı!

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından ‘Milli Mücadele Karargahı’ olarak kullanılan, Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi’nin restorasyon ve inşaat işi ihalesi gerçekleştirildi.



Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ihaleye İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ve komisyon üyeleri katıldı.

Dört firmanın katıldığı ihalenin 5 milyon 660 bin Türk Lirası ile sonuçlandığını ifade eden Genel Sekreter Salih Ayhan, “Bir yıllık yoğun bir proje tadilatı, revizyonlar ve bilim kurullarının onaylamasının ardından nihai noktaya ulaştık. Tarihi Kongre Müzesi’nin ihalesini gerçekleştirerek yoğun bir süreci geride bıraktık.” dedi.

Kongre Müzesi restorasyonuna Sivaslıların ciddi şekilde ilgi ve alaka gösterdiğini vurgulayan Ayhan, “Kurumsal olarak bu yapıya çok büyük önem verdik. Belki bir yıl bir gecikme söz konusu oldu ama inşallah tertemiz bir tarihi eser restorasyonu gerçekleştireceğiz. En makul süre içinde bu işi bitireceğiz. Süreç içerisinde de teşhir tanzimin diğer aşamalarını da hallederek Kongre Müzesi’ni yeni yüzüyle ziyaretçilerin hizmetine açacağız.” şeklinde konuştu.

Kongre Müzesi’nin bahçesinde de çevre düzenlemesiyle ilgili proje çalışması yapacaklarını belirten Ayhan, “Şuan konser yapılan alanda yeniden bir düzenleme yapacağız. Oradaki merpenlerin bazı bölümlerinin altını kot farkından dolayı idare olarak kullanıp makine bölümü ve elektrik aksamını işletecek bir sistem kuracağız. Kongre binasıyla ilgili bizi üzen, sıkıntıya sokan, kamuoyunu da ciddi manada rahatsız eden aşamaları tamamen bitirdik. O brandayı 4 Eylül 2015’te kaldıracağımızı düşünüyoruz. Bütün çalışmamız, bütün gayretimiz buna yöneliktir.” şeklinde konuştu.

Çalışmalar kapsamında Kurtuluş Savaşı yıllarını yansıtacak pek çok ögeye yer verileceğini söyleyen Ayhan, “Ancak en çok Kongre günlerini anlatacağız. Ana temamız bu olacak. Bu müzeye giren ziyaretçiler Kurtuluş Savaşı yıllarını burada görecek ve kongrenin bu savaştaki önemini kavrayacak. Çalışmalar tamamlandığında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına ev sahipliği yapan tarihi Kongre Müzesi yeni görünümüyle en güzel şekilde tekrar hizmete açılacaktır.” ifadelerini kullandı.



Hürriyet 


Geri Dön