09 / 05 / 2024

Sivas Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi ihale sonucu

Sivas Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi ihale sonucu

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından ‘Milli Mücadele Karargahı’ olarak kullanılan, Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi’nin restorasyon ve inşaat işi ihalesi gerçekleştirildi.

Atatürk Kültür Merkezi 2020'nin sonunda açılacak!

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı"nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Atatürk Kültür Merkezi'ni 2020 sonuna kadar tamamlıyoruz'' dedi.

Atatürk Havalimanı 6 Nisan’da ticari uçuşlara kapanıyor!

Atatürk Havalimanı, 6 Nisan’da ticari uçuşlara kapanıyor. Atatürk Havalimanı içerisinde yer alan arazi daha sonra millet bahçesi olarak hizmet verecek. Terminal binaları ise kongre ve fuar merkezine dönüşecek.

Atatürk Havalimanı arazisine yapılacak projenin görseli ortaya çıktı!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Atatürk Havalimanı arazisinde kurulacak 11 milyon metrekarelik Millet Bahçesi içinde bir fuar ve kongre merkezi oluşturmak istediklerini söylerken projeye ilişkin en net görsel de ortaya çıktı.

Sivas Atatürk Ortaokulu'nun inşaatında inceleme!

Hafik Kaymakam Vekili Rahmi Bulut, yapımına başlanan Atatürk Ortaokulu inşaat çalışmalarını inceledi. 

Atatürk Havaalanı kongre merkezi olmalı!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “Atatürk havaalanın boşalması ile doğabilecek boşluklar için önceden planlamalar başlamalı. " dedi.

Sivas Atatürk Spor Salonu satışa çıktı!

İnönü Bulvarı üzerinde bulunan ve yeni stat yapımı karşılığında verilen yerlerden birisi olan Atatürk Spor Salonu TOKİ tarafından satışa çıkarıldı.

Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi 4 Eylül'de açılacak!

Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Sivas Kongresi'ne de ev sahipliği yapan Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi, 4 Eylül'de hizmete açılacak.

Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi restorasyonu yüzde 90 tamamlandı!

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi restorasyonunu yüzde 90 tamamlandıklarını bildirdi. İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ayhan, müzedeki çalışmaları yerinde inceledi.

Atatürk Etnografya Müzesi'nin tanzim çalışması ihale edildi!

Cumhuriyetin temellerinin atıldığı, Sivas Kongresi'ne ev sahipliği yapan ve günümüze kadar Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi olarak hizmet veren tarihi binanın iç teşhir ve tanzim çalışması ihale edildi.

Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi restore ediliyor!

Cumhuriyetin temellerinin atıldığı, Sivas Kongresi'ne ev sahipliği yapan ve günümüze kadar Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi restore ediliyor.

Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi'nin restorasyonu Eylül'de bitecek!

4 Eylül 1919'da Sivas Kongresi'nin yapıldığı Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesinde restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Ramazan Bayramı'ndan sonra brandası kaldırılacak müzenin restorasyonu 4 Eylül'e yetişecek.

Atatürk Orman Çiftliği'ne düğün salonu yapılacak mı?

Atatürk Orman Çiftliği’ndeki Bira Fabrikası’nun bulunduğu alana milletvekilleri için düğün salonu, eğlence ve kongre merkezi yapmak isteyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Danıştay engeline takıldı.

Sivas Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi’nin ihalesi yapıldı!

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından ‘Milli Mücadele Karargahı’ olarak kullanılan, Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi’nin restorasyon ve inşaat işi ihalesi gerçekleştirildi.

Sivas Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi ihale sonucu Haberi

Sivas Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi ihale sonucu

Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ihaleye İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ve komisyon üyeleri katıldı.

Dört firmanın katıldığı ihalenin 5 milyon 660 bin Türk Lirası ile sonuçlandığını ifade eden Genel Sekreter Salih Ayhan, “Bir yıllık yoğun bir proje tadilatı, revizyonlar ve bilim kurullarının onaylamasının ardından nihai noktaya ulaştık. Tarihi Kongre Müzesi’nin ihalesini gerçekleştirerek yoğun bir süreci geride bıraktık.” dedi.

Kongre Müzesi restorasyonuna Sivaslıların ciddi şekilde ilgi ve alaka gösterdiğini vurgulayan Ayhan, “Kurumsal olarak bu yapıya çok büyük önem verdik. Belki bir yıl bir gecikme söz konusu oldu ama inşallah tertemiz bir tarihi eser restorasyonu gerçekleştireceğiz. En makul süre içinde bu işi bitireceğiz. Süreç içerisinde de teşhir tanzimin diğer aşamalarını da hallederek Kongre Müzesi’ni yeni yüzüyle ziyaretçilerin...