29 / 04 / 2024

Masumiyet Müzesi'ni 3 ayda 11 bin kişi ziyaret etti!

 Masumiyet Müzesi'ni 3 ayda 11 bin kişi ziyaret etti!

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'un adını 2008 yılında yazdığı kitabından alan 'Masumiyet Müzesi' üç ayda 11 bin ziyaretçiye ulaştı



Türkiye ve dünyada büyük ilgi gören Çukurcuma'daki Masumiyet Müzesi'nde, 1950-2000 yılları arasında İstanbul hayatını temsil eden yüzlerce eşya sergileniyor. Müzeyi gezen 11 bin kişiden 2 bini ‘Masumiyet Müzesi’ romanının sayfaları arasında yer alan giriş biletini kullandı.


Radikal’in haberine göre, İstanbul Çukurcuma’da 1897 yılından kalma bir binada yer alan Masumiyet Müzesi’ni 2800 yabancı turist ziyaret etti.


Ziyaretçilerin arasında Amerikalı ve Avrupalılarla beraber, Peru, Arjantin, Kore, Hong Kong, Avusturalya, Romanya, Suudi Arabistan, Arnavutluk, Gürcistan ve Ürdün’den gelen turistler de bulunuyor.



Ziyaretçiler, Pamuk tarafından hazırlanan ‘Şey’lerin Masumiyeti’ adlı katalog ile, müzedeki eşyaların, manzaraların, gündelik hayatın ayrıntılarını da keşfetme imkanı buluyor.


Masumiyet Müzesi hakkında her türlü bilgi www.masumiyetmuzesi.org adresinden alınabiliyor. Sitede bilet satın almak ve rezervasyon yaptırmak mümkün.

NTV


Geri Dön