07 / 05 / 2024

orhaneli durdubey camisi nerede

orhaneli durdubey camisi nerede

Bursa' nın Orhaneli ilçe merkezinde bulanan tarihî Durdu Bey Camisi, baştan aşağı yenilenecek. Durdu Bey Camisi Koruma Derneği Başkanı Cahit Altınok, çalışmalar hakkında bilgi verdi...

165 yıllık Ceyhan Camisi ibadete açıldı!

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki 165 yıllık Ceyhan Camisi, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilerek yeniden ibadete açıldı. Camii'nin inşaatına yaklaşık 600 bin TL ödenek harcandığı belirtildi.

Çamlıca Camisi gelecek yıl Kadir Gecesi açılacak!

İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, temeli 6 Ağustos 2013'te atılan Çamlıca Camisi'nin inşa çalışmalarının, olumsuz hava koşullarına rağmen devam ettiğini söyledi.

Çamlıca Camisi'ne yabancı ziyaretçi ilgisi!

İstanbul'da inşaatı devam eden Çamlıca Camisi, yurdun her yöresinden vatandaşların yanı sıra yabancı ziyaretçilerin de ilgisini çekiyor.

Bursa Orhaneli'de çatı çöktü!

Bursa’nın Orhaneli ilçesinde yoğun kar yağışından dolayı çöken çatının altında kalan 200 küçükbaş hayvandan 15’i telef oldu...

Kadir Topbaş'tan Çamlıca Camisi inşaatına ziyaret!

Kadir Topbaş'tan Çamlıca Camisi inşaatına ziyaret gerçekleşti. Yapımına geçen yıl başlanan ve Cumhuriyet tarihinde inşa edilen en büyük cami olma özelliği taşıyacak Çamlıca Camisi'nin inşaatı hızla ilerliyor.

Çarşamba Yunus Emre Camisi ibadete açıldı!

Samsun’un Çarşamba ilçesinde 2009 yılında yapımına başlanan Yunus Emre Camisi, törenle ibadete açıldı. Törende konuşan Doç. Dr. Yaşar Yiğit, Türkiye'de 85 bin 500'ü aşkın cami olduğunu söyledi.

Tuzlukçu Merkez Camisi yeniden yapılacak!

Tuzlukçu Merkez Camisi yeniden yapılacak. Tuzlukçu Camileri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İbrahim Öncü yaptığı açıklamada, "Yeni yapacağımız cami için hayırsever vatandaşlarımızın maddi desteklerini bekliyoruz" dedi.

Habib-i Neccar Camisi'nin çevresinde turizm atağı!

Hatay'da, Anadolu'nun "ilk camisi" olarak kabul edilen ve avlusundaki Hristiyan mezarlarıyla bu dine mensup kişiler için de önem taşıyan Habib-i Neccar Camisi'nin çevresinde kamulaştırılan yapılarda turizme yönelik restorasyon başlatıldı

Orhaneli ve Tunçbilek santralleri ihalesini Çelikler İnşaat kazandı!

Orhaneli ve Tunçbilek termik santralleri ihalesini 521 milyon dolarla Çelikler İnşaat aldı. Son ihaleyle birlikte devletin elinde bulunan yaklaşık 6 bin 500 MW kapasiteli termik santraller özelleştirilmiş oldu..

Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri'ne 521 milyon dolar!

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu, Bursa Orhaneli ve Kütahya Tunçbilek Termik Santralleri'nin özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi 521 milyon dolar ile Çelikler İnşaat'ın verdiğini açıkladı.

Orhaneli ve Tunçbilek Santrallari pazarlık görüşmesi bugün!

ÖİB tarafından yapılan açıklamaya göre Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri ile Bursa Linyitleri İşletmesi tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmeleri bugün saat 14.30'da gerçekleştirilecek.

İzmir Aliağa Camisi restore ediliyor!

İzmir’in en eski camilerinden biri olan ve Gedizli Ali Ağa tarafından 1672 yılında yaptırılan Aliağa Camisi restore ediliyor. Vali Toprak, bu ata yadigarı ve önemli tarihi değeri ayağa kaldırmanın ve yeniden işlevsel hale getirilmesinin çok önemli olduğun

Bosna Hersek'teki tarihi Alaca Camisi yeniden yapılıyor!

Bosna Hersek'in Foça kentinde, 1992 yılında şehri işgal eden Sırp birlikleri tarafından yıkılan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce yeniden inşa edilecek tarihi Alaca Camisi'nde inşaat çalışmaları başladı.

orhaneli durdubey camisi nerede Haberi

orhaneli durdubey camisi nerede


Bursa'nın Orhaneli ilçe merkezinde bulanan tarihî Durdu Bey Camisi, baştan aşağı yenilenecek. Koni hakkında bilgi veren Durdu Bey Camisi Koruma Derneği Başkanı Cahit Altınok, "Evveliyatı çok eskilere dayanan merkez camimiz, 1958 yılında ibadete açıldı. Şimdi biz camimizin eskiden yapılmış dış görünümünü bozan demir doğrama çerçeveleri yenileyip, ahşap görünümlü PVC'den yaptırıyoruz. Tabanına laminat parke döşetiyoruz. Elektrik tesisatını, dış ayakkabılıkları, mermerleri ve kalorifer kazanını değiştiriyoruz. Çalışmalar, Orhaneli İlçe Müftlüğü ve derneğimiz tarafından yürütülüyor. Hayırseverlerden desteklerini bekliyoruz." dedi. Altınok, çalışmaların şu ana kadarki maliyetinin 40 bin lira olduğunu kaydetti.



Star...