08 / 07 / 2024

Orhangazi barajı ne zaman açılacak

Orhangazi barajı ne zaman açılacak

Bursa’nın Orhangazi ilçesine DSİ tarafından yapılması planlanan barajla alakalı çalışmalar hızlandı. Orhangazi'ye yeni bir baraj kurulması planlanıyor..

Orhangazi Gayrimenkul Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Orhangazi Gayrimenkul Ve Danışmanlık Anonim Şirketi Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Güneş ve Adem Akkır ortaklığında kuruldu.

Piyasada seçim hareketliliği! Seçim sonrası piyasalar ne kadar etkilendi

Yapılan seçimlerin ardından oyların %50 barajını aşamadığı için Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde netice 2. tura kaldı. Bu durum, Dolar kurunu ve küresel piyasaları ne denli etkiledi? Ayrıntılar haberimizde.

Hyundai Tucson 900 bin TL barajını geçti 1 milyona dayandı! İşte Hyundai Tucson fiyat listesi 5 Nisan 2022!

Suv severlerin gözde modelleri arasında yer alan Hyundai Tucson 900 bin TL barajını geçti. Peki Hyundai Tucson fiyatları ne kadar? İşte Hyundai Tucson fiyat listesi 5 Nisan 2022...

Bursa Orhangazi Kültür Merkezi'nde dükkanlar meydana çıktı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Orhangazi Kültür Merkezi'nde dükkanlar gün yüzüne çıktı.

Orhangazi TOKİ konutlarında son durum ne?

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde inşa edilen 292 konutun yapımı tamamalandı. Konutların hak sahipleri evlerine kavuşacakları günü bekliyor. 

Porsuk Baraj Gölü'ne kalıcı yapı inşa edilmesi mecliste!

Porsuk Baraj Gölü'ne kalıcı yapı inşa edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Kasap, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bartın'da baraj yapımı nedeniyle bazı mahalleler taşınacak!

Bartın'da baraj yapımı sebebiyle Şarköy köyüne bağlı bazı mahallelerin belirlenen yerlere nakledilmesi ve yerleşimin sağlanmasına karar verildi.

Orhangazi'deki arsanın ihalesi iptal edildi!

Orhangazi İlçesi’ne bağlı Ortaköy Mahallesi’nde gençlerin top sahası olarak kullandığı arsa için ihale düzenlenecekti. İddiaya göre belediyenin borçlarını ödemek için gerçekleştirdiği ihale, tepkiler nedeniyle şimdilik iptal edildi.

Melen Barajı'nda son durum ne? 

İBB Çevre ve Enerji Komisyonu ile Tarım, Orman, Hayvancılık ve Su Ürünleri Komisyonu Melen Barajı çalışmalarını bitirdi. Hazırlanan raporda, Melen Baraj gövdesinde oluşan çatlaklar sebebiyle rezervuarda su tutulmasına başlanamadığı belirtildi...

Yusufeli Barajı'nın inşaatında son durum ne?

Yusufeli Baraj inşaatının taahhüt edilen sürede bitirilememesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Girme Barajı'nın inşaatı ne zaman tamamlanacak?

Girme Barajı inşaatının hedeflenen sürede bitirilip bitirilmeyeceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Orhangazi Belediyesi'nden 59.8 milyon TL'ye satılık 12 arsa!

Mülkiyeti Orhangazi Belediyesi'ne ait olan; Yeniköy Mahallesi, Örnekköy Mahallesi ve Hürriyet Mahallesi'nde yer alan 12 adet arsa toplamda 59 milyon 892 bin TL bedel ile satışa çıkarıldı.

Ömerli Barajı Havzası'na sanayi tesisi yapılacak!

İstanbul Ataşehir’de Ömerli Barajı havzası koruma alanı içerisinde yer alan 17 dönümlük arazinin imar planı değişti. Yeni plana göre, alana İçmesuyu Havzaları Yönetmeliği’ne aykırı olarak sanayi tesisi yapılacak.

Orhangazi barajı ne zaman açılacak Haberi

Orhangazi barajı ne zaman açılacak

Bursa’nın Orhangazi ilçesine DSİ tarafından yapılması planlanan barajla alakalı çalışmalar hızlandı.

Devlet Su İşleri Bursa Bölge Müdürü Nazmi Koçak, Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın ve Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ile bir araya geldi. Koçak, Orhangazi’de Nadır ile Olukdere mevkii arasındaki bölgeye baraj yapılmasının planlandığını belirterek, “Baraj şu anda halen planlama safhasında. Bu konuda yaz dönemine kadar sondaj yapmayı planlıyoruz. Yıl sonuna kadar planlama ve etüd ihalesini yapıp ardından dosyayı hazırlamayı planlıyoruz. Barajın planlaması tamamlandıktan sonra inşaat ihalesi aşamasına gelecek” dedi.


Koçak, 12 milyon metreküp kapasiteli olarak planlanan baraj ile Süpürgelik bölgesinden Yeniköy, Ortaköy ve Cihanköy bölgeleri başta olmak üzere toplam 15 bin metrekarelik alanda sulama yapılabileceğini kaydetti.


Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ise Nadır İçme suyu kaynağından başlayıp, şehir merkezine kadar...