19 / 05 / 2024

Orhangazide özel okulun temeli ne zaman atılacak

Orhangazide özel okulun temeli ne zaman atılacak

ORHANGAZİLİ dört girişimcinin ortaklığında kurulacak özel okulu yapacak olan şirket kuruldu. Orhangazi Eğitim Yatırımları A.Ş. adlı firma ve kurucuları hafta sonu düzenlenen bölgeden gazetecilerin katıldığı basın toplantısında kamuoyuna tanıtıldı.

Zam oranı Ocak'ta açıklanacak ancak özel okulların yüzde 150'yi bulan zam talepleri velileri isyan ettirdi!

Özel okullarda Ocak ayında belirlenecek yeni dönem zam oranı öncesinde bir çok okulda velilere erken kayıt adı altında yüksek zam oranlarının dayatılması tartışma konusu oldu. Türkiye Özel Okullar Derneği ise bir çok okulun kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Ortak gayrimenkulün kullanımı nasıl olur?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Babamın bir arsada hissesi bulunuyor. Bu arsanın da yanında özel okul var. Özel okulun arsa etrafına çitlerle kapatıldığını, kamuya ait sokağın girişine de demir kapı ve bekçi kulübesi yapıldığını gördüm, bu konuda ne yapmam gerekir?' sorusunu yanıtladı.

Mersin Tarsus'a yeni özel okul!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus’ta hayata geçirilen özel bir okulun açılış törenine katıldı.

Teminat gösteremeyen özel okul açamayacak!

Artık teminat gösteremeyen özel okul açamayacak. Teminat miktarı özel okulun kontenjanına göre değişiklik gösterecek. Teminat olarak gayrimenkul de gösterilebilecek.

Özel Pendik Birikim Koleji'nin inşaatı için özel plan!

Pendik'te yer alan Birikim Koleji'nin inşaatına Çevre Bakanlığı tarafından özel plan düzenlendi. Bodrumlar emsal dışı bırakılarak, okulun inşaat alanı 5 katına çıkartıldı.

FETÖ bağlantılı okul binası Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışlandı!

FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle kapatılan özel okulun kullandığı bina, sahibi tarafından Milli Eğitim Bakanlığına devredildi.

Bolu'da 4 özel okul ve 7 yurt kapatıldı!

Bolu Valisi Aydın Baruş, soruşturmalar kapsamında kent genelinde 4 özel okulun ve 7 yurdun kapatıldığını söyledi. Baruş, soruşturmalar kapsamında 10 şirkete de denetim kayyumu atandığını belirtti.

Aksaray'da devlet arazisini okulun zimmetine mi geçirdiler?

Aksaray'da FETÖ/PDY'ye finansman desteği sağladığı belirlenen özel okulun usulsüz yollarla zimmetine geçirdiği alanda yaptırılan kaçak halı saha ve etrafındaki duvar, belediye ekiplerince yıkıldı.

Aksaray'da devlet arazisi özel bir okulun zimmetine geçirildi!

Aksaray'da belediyeye ait 2 bin 875 metrekarelik park ve yolun, usulsüz şekilde FETÖ/PDY'ye finansman desteği sağladığı belirlenen özel bir okulun bünyesine geçirildiği tespit edildi.

Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı'nın Kemerburgaz'daki okul planı onaylandı!

İBB 7 yıl önce kaçak olduğu gerekçesiyle yıktığı Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı’na ait özel okulun yeni planlarını onayladı. Yeni okul binaları, Kemerburgaz’da bulunan eski okulun yaklaşık 600 metre güneyinde yeniden yapılacak.

Orhangazi'de yapılacak özel okulun temeli 30 Ağustos'ta atılacak!

ORHANGAZİLİ dört girişimcinin ortaklığında kurulacak özel okulu yapacak olan şirket kuruldu. Orhangazi Eğitim Yatırımları A.Ş. adlı firma ve kurucuları hafta sonu düzenlenen bölgeden gazetecilerin katıldığı basın toplantısında kamuoyuna tanıtıldı.

Giresun Şehit İsmail Bay Özel Eğitim Uygulama Merkezi açıldı!

Otizmli çocukların eğitim görmesi için yapılan Giresun Şehit İsmail Bay Özel Eğitim Uygulama Merkezi törenle açıldı. Samanlıkkıranı mahallesinde yapılan okulun açılış törenine Vali Vekili Bekir Ergök ve Emniyet Müdürü Uğur Öztürk de katıldı...

Sakarya Akyazı’da ilk özel okulun temeli atıldı!

Okul, Akyazı Kız Meslek Lisesi arkasında, Konuralp Mahallesi Ada Caddesi’nde 2 bin 500 metrekare arazi üzerinde, 4 bin 800 metre kare kapalı alana sahip, 15 derslik olarak yapılacak...

Orhangazide özel okulun temeli ne zaman atılacak Haberi

Orhangazide özel okulun temeli ne zaman atılacak

Basın toplantısında konuşan Orhangazi Eğitim Yatırımları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Tuna Çokgüler, devletin özel okulları desteklediği bir dönemde karşılaştığımız ve hayretle izlediğimiz engellemelere rağmen, Orhangazi ve bölgesine büyük kazanç sağlayacak özel okulun temelini 30 Ağustos'ta atacağız" dedi. 



Okulun 2016-2017 eğitim öğretim dönemi için kayıt almasını planladıklarını söyleyen Çokgüler, "İlk etapta okul öncesi, ilk ve orta okul olarak hizmet verecek. Talep olması halinde lise de açılacak. Orhangazi için gerekirse özel üniversite de yaparız" dedi. 



Çokgüler, özel okul çalışmalarının yaklaşık 2 yıldır devam ettiğini, ancak yaşanan engellemeler nedeniyle somut gelişmelerin ancak başlatıldığını ifade etti. Olukdere mevkiindeki okul yapılması planlanan arsa için talep edilen özel imar izniyle ilgili, bir kez ile görüşleri alınmamasına rağmen itiraz süresinin dolmasına iki saat kala itiraz edilmesi sebebiyle yorulduklarını,...