07 / 05 / 2024

Orhangazi'de yapılacak özel okulun temeli 30 Ağustos'ta atılacak!

Orhangazi'de yapılacak özel okulun temeli 30 Ağustos'ta atılacak!

ORHANGAZİLİ dört girişimcinin ortaklığında kurulacak özel okulu yapacak olan şirket kuruldu. Orhangazi Eğitim Yatırımları A.Ş. adlı firma ve kurucuları hafta sonu düzenlenen bölgeden gazetecilerin katıldığı basın toplantısında kamuoyuna tanıtıldı.



Basın toplantısında konuşan Orhangazi Eğitim Yatırımları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Tuna Çokgüler, devletin özel okulları desteklediği bir dönemde karşılaştığımız ve hayretle izlediğimiz engellemelere rağmen, Orhangazi ve bölgesine büyük kazanç sağlayacak özel okulun temelini 30 Ağustos'ta atacağız" dedi. 



Okulun 2016-2017 eğitim öğretim dönemi için kayıt almasını planladıklarını söyleyen Çokgüler, "İlk etapta okul öncesi, ilk ve orta okul olarak hizmet verecek. Talep olması halinde lise de açılacak. Orhangazi için gerekirse özel üniversite de yaparız" dedi. 



Çokgüler, özel okul çalışmalarının yaklaşık 2 yıldır devam ettiğini, ancak yaşanan engellemeler nedeniyle somut gelişmelerin ancak başlatıldığını ifade etti. Olukdere mevkiindeki okul yapılması planlanan arsa için talep edilen özel imar izniyle ilgili, bir kez ile görüşleri alınmamasına rağmen itiraz süresinin dolmasına iki saat kala itiraz edilmesi sebebiyle yorulduklarını, üzüldüklerini söyleyen Çokgüler, "İtirazlar sebebiyle İmar Kanunu'na göre en çok yüzde 40 alanın terk edilmesi gerekirken, Büyükşehir Meclisi yüzde 55 terk yapmamıza karar verdi. İtirazlarımızla bu oran en üst seviye olan yüzde 40'a düşürüldü. Birileri çıkıp Belediye ye büyük mali değerlerde arsa kazandırdıklarını iddia edip, övündüler. Oysaki onların övündükleri rakamların yarısına bile o arsanın tamamını alacak kimse bulamazsınız. İstemezükçüler tıpkı Devlet Hastanesi'nde olduğu gibi Orhangazi için büyük öneme sahip özel okulun önüne de iki yıl engel çıkarttılar. Ama biz inancımızı kaybetmedik ve bugün en ciddi adımı atıp, yol haritamızı çıkarttık" diye konuştu. 



5 MİLYON LUK YATIRIM 

Orhangazi'ye Türkiye'de örneği az olan bir özel okul kazandırmak istediklerini söylerken Çokgüler, "Herşeyin en iyisinin bulunmasını istiyoruz" dedi. İnşaat yatırımının maliyetinin 3,5 Milyon Lira olduğunu ifade eden Çokgüler, kompleks tamamlandığında ise yaklaşık 5 Milyon Lira'lık bir yatınmın ortaya çıkacağını söyledi. 



Bursa Hayat


Geri Dön