18 / 05 / 2024

Orman arazilerinin tahsisi hakkında yönetmelik yürürlükte mi

Orman arazilerinin tahsisi hakkında yönetmelik yürürlükte mi

Orman arazilerinin tahsisi hakkında yönetmelik, 5 Nisan 1995 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, 22 Mart 2007 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan Orman Sayılan Alanlarda Verilecek İzinler Hakkında yönetmelik ile yürürlükten kaldırıldı...

Mehmet Ersoy'dan yanan orman arazilerinin imara açıldığı iddialarına yanıt!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yanan orman arazilerinin imara açıldığı iddialarına yanıt verdi. İşte Ersoy'un o yanıtı...

Mehmet Nuri Ersoy: Yanan ormanlarda yapılaşma mümkün değil!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yanan orman arazilerinin yapılaşma veya başka amaçla tahsisinin mümkün olmadığını açıkladı.

Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

6292 Sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Martı GYO'ya 45 yıllık arsa tahsisi!

Martı GYO tarafından Muğla Ortaca'da 79 bin 81,51 metrekare yüzölçümlü orman vasıflı taşınmazın üzerinde 496 yatak kapasiteli 1. sınıf tatil köyü yapılmak amacıyla 2 Eylül 1997 tarihinde 45 yıl süreyle Martı Otel İşletmeleri A.Ş. lehine kesin tahsisi yapıldı. 

Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışları Hakkında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Orman Köylülürenin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışları Hakkında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.

Giresun'daki tapulu arazilerin orman arazisi sayılması mecliste!

Giresun ilindeki bir köyde yaşayanların tapulu arazilerinin orman arazisi sayılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye'deki orman arazilerinin yüzölçümleri TBMM gündeminde!

2002 ve 2019 yıllarında Türkiye'de bulunan orman arazilerinin yüzölçümleri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Sezgin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İzmit ve Gebze'deki orman arazilerinin Büyükşehir'e devri mecliste!

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İzmit ve Gebze ilçesindeki orman arazilerinin Kocaeli Büyükşehir Belediyesine devri konusunu meclis gündemine taşıdı..

Tarım arazilerinin tarım dışı alanlara tahsisi TBMM'de!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarım arazilerinin tarım dışı alanlara tahsisini TBMM gündemine taşıdı. Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Hatay'daki 2B arazilerinin rayiç bedelleri TBMM'de!

CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, Hatay'daki 2B arazilerinin rayiç bedellerinin belirlenmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Ertem sorularının Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından cevaplandırılmasını istedi..

2/B arazilerindeki mülkiyet sorunları için kanun teklifi verildi!

2/B arazilerindeki mülkiyet sorunları için kanun teklifi verildi. Teklif ile 2/B ve orman arazilerinin iç içe geçtiği yerlerdeki yapıların mülkiyet sorununun çözümünün sağlanması amaçlanıyor..

Türkiye'deki tarım arazileriyle Körfez’in ihtiyacı giderilebilir!

Türkiye’den tarım arazilerinin tahsisi konusunda bir taleplerinin olup olmadığının sorulması üzerine Naqi, gelecekte insanları ilgilendiren en önemli hususların su, gıda ve tarım olduğunu, Körfez ülkeleri olarak gıda güvenliği konusuna çok önem verdiklerini vurguladı.

Fikret Orman'dan arazi ve otel açıklaması!

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, siyah-beyazlı kulüpte göreve geldikten sonra ticari faaliyetlerine ara verdiğini belirterek, kulüp başkanı olduğundan beri devletten bir arazi tahsisi almadığını ve otel yapım işine girmediğini açıkladı.

Orman arazilerinin tahsisi hakkında yönetmelik yürürlükte mi Haberi

Orman arazilerinin tahsisi hakkında yönetmelik yürürlükte mi

Orman arazilerinin tahsisi hakkında yönetmelik!


Bu Yönetmelik 22.03.2007 tarihli ve 26470 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan ORMAN SAYILAN ALANLARDA VERİLECEK İZİNLER HAKKINDA YÖNETMELİK ile yürürlükten kaldırılmıştır.


ORMAN ARAZİLERİNİN TAHSİSİ HAKKINDA YÖNETMELİK..


BİRİNCİ BÖLÜM

Genel Hükümler

Amaç

Madde l- Bu Yönetmeliğin amacı, 683l sayılı Orman Kanununun l6,l7,l8 ve ll5 nci maddelerine göre verilecek muvafakat, izin ve irtifak haklarının uygulama şekil ve esasları ile bunlardan tahsil edilecek bedellere ait iş ve işlemleri düzenlemektir.


Kapsam

Madde 2- Bu Yönetmelik, 683l sayılı Orman Kanununun l6,l7,l8 ve ll5 nci maddelerine göre verilecek muvafakat, izin ve irtifak haklarının uygulama  şekil ve esasları ile bunlardan tahsil edilecek bedellere ait  iş ve işlemleri kapsar.


Dayanak

Madde 3- Bu Yönetmelik, 683l sayılı orman Kanununa 2896 sayılı Kanunla eklenen Ek-5'inci madde hükmüne dayanılarak hazırlanmıştır.


Tanımlar

Madde 4- Bu Yönetmelikte geçen;

Bakanlık: Orman...