18 / 07 / 2024

orman arsöz yarışması

orman arsöz yarışması

Ankara Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı İşletme Müdürlükleri arasında düzenlenen arazözle yangın söndürme yarışmasında ormancılar maharetlerini konuşturdu...

İBB’nin Taksim Meydanı tasarım yarışmasının sonuçları belli oldu!

İBB, 142 projenin değerlendirildiği Taksim ve çevresi için gerçekleştirilen tasarım yarışmasının sonuçlarını açıkladı. Kazanan 3 projenin yakında halk oylamasına sunulacağı açıklandı. İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat, "Taksim'i hak ettiği şekilde şehre tekrar kazandıracağız" dedi.

İBB'den 'Deprem Hackhatonu' yarışması!

İBB deprem anında ve sonrasındaki iletişim problemlerinin çözülmesi için fikir geliştirilmesi üzerine 'Deprem Hackhatonu' yarışması düzenliyor. Yarışma 28 Mayıs-3 Haziran tarihlerinde yapılacak...

Kentsel tasarım yarışmasıyla yeni bir Samsun doğacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yaptığı açıklamada "Kentsel estetik adına attığımız büyük adımlarla kentimizin çehresini değiştirdik. Şimdi de Samsun’un tarihi önemini ortaya çıkaracak olan bir Kentsel Tasarım Yarışması üzerinde çalışıyoruz" dedi

Enerji Verimli Bina Tasarım Yarışması düzenleniyor!

Son zamanlarda enerji verimliliğini artıracak olan yeşil binalar üzerine çalışmalarına hız veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı şimdi de “Enerji Verimli Bina Tasarım” yarışması düzenliyor. Yarışmayı kazanacak olan birinci takım ise ödül olarak yurt dışında eğitim görmeye hak kazanacak.

Kızılırmak köprü yarışması sonuçlandı!

SİVAS Belediyesi tarafından yeni yapılacak bulvar kapsamında Kızılırmak üzerine inşa edilecek köprü için açılan proje yarışması sonuçlandı. Özyeğin Üniversitesi öğretim üyelerinin hazırladığı proje birinci seçildi.

Beylikdüzü Ulusal Mimari Köprü Yarışması sonuçlandı!

Beylikdüzü’nün en önemli noktalarından biri olan Yaşam Vadisi için Beylikdüzü Belediyesi tarafından Türkiye’de ikinci kez düzenlenen köprü yarışması olma niteliğine de sahip “Yaşam Vadisi, Köprü ve Bağlantıları” ulusal mimari yarışması sonuçlandı.

NASA'nın Mars'ta ev tasarımı yarışmasında 30 finalist kaldı!

NASA'nın Mars'ta ev tasarımı yarışmasında 30 finalist kaldı. Avustralyalı The Foster + Partners şirketinin tasarımına göre Kızıl Gezegen'in kum ve çakıl taşlı yüzeyindeki 93 metre kare üzerine kurulu evler 3D yazıcı ile inşa edilecek.

Beylikdüzü Belediyesi cemevi mimari proje yarışması başladı!

Beylikdüzü Belediyesi Cemevi ve Kültür Merkezi, ulusal mimari proje yarışması düzenliyor. Cemevi ve Kültür Merkezi’nin çevre düzenlemeleri ile beraber tasarlanacağı yarışmanın birincisine 60 bin TL para ödülü verilecek.

Beylikdüzü Yaşam Vadisi Köprü yarışması başladı!

Beylikdüzü Belediyesi, Beylikdüzü Belediyesi Yaşam Vadisi, Köprü ve Bağlantıları Yarışması düzenliyor. Yarışmaya son başvuru tarihi 15 Eylül 2015 Salı günü olarak belirlendi.

ILDC 2015 Uluslararası Asansör Tasarım Yarışması sonuçları açıklandı!

ETMK desteği ile düzenlenen ILDC 2015 Uluslararası Asansör Tasarım Yarışması sonuçlandı. Asansör İstanbul Fuarı kapsamında uluslararası ölçekte düzenlenen tasarım şöleninde, bu yıl bina dışından asansör çözümleri yarıştı.

Kartal Belediyesi TAK Kondu proje yarışması sonuçlandı!

Kartal Belediyesi Tasarım Araştırma Katılım Kartal’ın, mahalleliler ile tasarımcıları buluşturarak yenilik, empati, tartışma ve çözüm ortamı sunmayı hedefleyen TAK Kondu’ları için açtığı proje yarışması sonuçlandı. Tasarımcılara ödülleri verildi.

Timsah Arena International Property Awards yarışmasında ödül aldı!

Hasan Sözüneri Mimarlık tarafından tasarlanan Bursa'nın 43 bin 563 koltuk kapasiteli yeni stadyumu, Avrupa’nın en prestijli gayrimenkul ödüllerinden olan ‘International Property Awards’ yarışmasında ödül kazandı.

İzmir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği Yarışması'nda Uygulama Ödülü kazandı!

Kentin tarihi değerlerini gün yüzüne çıkarmak için yoğun tempoda çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi yapılarını yenilemek için hayata geçirdiği restorasyon projeleriyle Tarihi Kentler Birliği yarışmasında “Uygulama Ödülü” kazandı.

orman arsöz yarışması Haberi

orman arsöz yarışması

Ankara Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 11 Orman İşletme Müdürlüğü arasında arazözle yangın söndürme yarışması düzenlendi.


Çamlıdere'de Çamkoru işletme sahasında göl kenarında gerçekleştirilen yarışmada yangın söndürme ekipleri, hem alevlere, hem de birbirlerine karşı mücadele etti.


Ankara Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya'nın yanı sıra bölge müdürlüğü yöneticileri ve çalışanlarının izleyici olarak hazır bulunduğu yarışmada, yangın söndürme ekipleri, göletten su çekme, köpükle perde oluşturma ve yangına müdahale gibi etaplardan oluşan parkurda mücadele etti.


Eskipazar Orman İşletme Müdürlüğü ekibinin birinciliği kazandığı yarışmada, Kızılcahamam Orman İşletme Müdürlüğü ikinci, Çankırı Orman İşletme Müdürlüğü ise üçüncü oldu.


Dereceye giren ekiplere plaketlerini ve ödüllerini Ankara Orman Bölge Müdürü Özkaya verdi.


Mustafa Özkaya, Ankara Orman Bölge Müdürlüğünün bünyesinde 12 adet ilk müdahale aracı, 25 arasöz, 78 adet su tankı,5 adet su tankeri, 3...