29 / 04 / 2024

orman kadastrosu teknik izahnamesi

orman kadastrosu teknik izahnamesi

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, yıllardır bitirilemeyen orman kadastrosu sorunu için çalışma başlattı. Orman kadastrosu yapılmamış yaklaşık 5 bin 700 mahalle ve köy biriminde gerçek orman sınırları belli olacak.

5 bin 720 mahalle ve köy biriminde gerçek orman sınırları belli oluyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Orman Genel Müdürlüğü arasında düzenlenen protokol gereğince yaklaşık 5720 mahalle ve köy birimde kadastro yapılacak. Uygulama ilk etapta Manisa, İzmir ve Aydın illerinde yapılacak.

Kamuda çalışan mühendis ve teknik personel için üç yeni sendika kuruluyor

Kamuda çalışan mühendisler ve teknik hizmet sınıfı personelleri, için "Mühendis Tek-Sen Enerji", "Mühendis Tek-Sen Ulaştırma" ve "Mühendis Tek-Sen Tarım-Orman" olmak üzere üç sendika kuruldu. İşte haberin ayrıntıları...

Başerenler İnşaat Metal Hırdavat Teknik Ve Orman Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Başerenler İnşaat Metal Hırdavat Teknik Ve Orman Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ayhan Işık tarafından kuruldu.

Türev Teknik Orman Ürünleri Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Türev Teknik Orman Ürünleri Ticaret Anonim Şirketi bugün Bayrampaşa'da 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Ender Öztürk ve Ahmet Güngören tarafından kuruldu.

Ulubey Teknik Madencilik İnşaat Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ulubey Teknik Madencilik İnşaat Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 450 bin TL sermaye bedeli ile Turan Uranç tarafından kuruldu.

Kanal İstanbul için 6 üniversiteden teknik destek alındı!

Bakan Turhan, Kanal İstanbul'da etüt proje çalışmaları kapsamında zemin etüdü, hidrolojik çalışmalar, çevre araştırmaları, ekosistem, orman, işletme ve yer altı suları, ekonomik analizi araştırmalarının yapıldığını, 6 üniversiteden teknik destek alındığını söyledi...

Orman kadastrosu alanındaki çalışmalar hızlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla orman kadastrosu alanındaki çalışmalar hızlandırıldı. Bu kapsamda, Genel Müdürlük orman kadastrosunun bitirilmesi için personeline yönelik eğitimler de düzenliyor.

Orman kadastrosu için çalışmalar aralıksız devam ediyor!

Orman kadastrosu için çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla orman kadastrosu alanındaki çalışmalar hızlandırıldı.2003 yılına kadar 38 bin 800 birimin kadastrosu yapıldı.

İzmir'deki orman kadastrosu çalışması sona erdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen orman kadastrosu çalışmasının pilot bölgesi olan İzmir, Manisa ve Aydın bölgesi için eğitim programı son erdi.

Adana'da orman yangını çıktı!

Adana'da orman yangını çıktı. Vatandaşların ihbarı üzerine, Kozan Orman İşletme Müdürlüğü 11 arazöz, 5 su tankı, 3 ilk müdahale aracı, 6 pikap, 13 teknik personel ve 80 yangın işçisiyle yangına müdahale etti.

Orman kadastrosu sorunu için çalışma başladı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, yıllardır bitirilemeyen orman kadastrosu sorunu için çalışma başlattı. Orman kadastrosu yapılmamış yaklaşık 5 bin 700 mahalle ve köy biriminde gerçek orman sınırları belli olacak...

Orman kadastrosu sorunu bitiyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, yıllardır bitirilemeyen orman kadastrosu sorunu için çalışma başlattı. Orman kadastrosu yapılmamış yaklaşık 5 bin 700 mahalle ve köy biriminde gerçek orman sınırları belli olacak.

Osmaniye Dervişiye köyünde orman yangını çıktı!

Orman İşletme Müdürü Ferdi Özer, AA muhabirine, 7'si teknik personel 30 işçinin, 6 arazöz ve Osmaniye Belediyesi'ne ait tanker ile yangına müdahale ettiğini, soğutma çalışmalarının sürdüğünü söyledi....

Orman kadastrosu ve 2/B uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Orman kadastrosu ve 2/B uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 22 Mart 2014 tarihinde 28949 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelikte yapılan değişiklikler bu haberde...

orman kadastrosu teknik izahnamesi Haberi

orman kadastrosu teknik izahnamesi

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, yıllardır bitirilemeyen orman kadastrosu sorunu için çalışma başlattı. Orman Genel Müdürlüğü tarafından bildirilen orman kadastrosu yapılmamış yaklaşık 5 bin 700 mahalle ve köy biriminde gerçek orman sınırları belli olacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bağlı kuruluşu Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, henüz orman kadastrosu yapılmamış olan ormanların bir an önce kadastrosunun yapılması, gerçek sınırlarının ortaya çıkarılması, haritaya bağlanması, tapuya tescillerinin sağlanması için başlattığı çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.



Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Orman Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, 3402 sayılı Kadastro Kanununun Ek 5 inci maddesine göre, henüz orman kadastrosu yapılmamış olan ormanların kadastrosunun yapılarak orman sınırlarının belirlenmesinin yanı sıra, kültür arazisi olması nedeniyle bu çalışmalar sonucunda orman sınırları dışında kalan eski tapulu ya...