29 / 04 / 2024

Orman Kanununun uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılması hakkında yönetmelik

Orman Kanununun uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılması hakkında yönetmelik

Orman Kanununun 17/3 ve 18. maddelerinin uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 20 Mayıs 2015 tarihinde 29361 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Orman Kanunu yönetmeliğinde yapılan değişiklikler...

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Orman Fakültesi imar planı askıda!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Bahçeköy Mahallesi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Orman Fakültesinin Bulunduğu 2 Ada 6 Parsele Ait 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Orman ile sorunu olanlara yeni çare!

6831 Sayılı Orman Kanununun Ek-16’ıncı Maddesi Kapsamında Orman Sınırları Dışına Çıkarma İşlemlerine İlişkin bir Yönetmelik yayımlandı. İşte yeni yönetmelikle ilgili tüm merak edilenler...

Orman Sınırları Dışına Çıkarma İşlemlerine İlişkin Yönetmelik!

6831 Sayılı Orman Kanununun Ek 16 ncı Maddesi Kapsamında Orman Sınırları Dışına Çıkarma İşlemlerine İlişkin Yönetmelik 31357 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Arazi Toplulaştırması Uygulama Yönetmeliği!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından  Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Uygulama Yönetmeliği yayımlandı... 

Orman Kanununun 16. Maddesinin Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik 2018!

Orman Kanununun 16 ncı Maddesinin Uygulama Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Değişiklik yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Atatürk Orman Çiftliği imar planı askıda!

Atatürk Orman Çiftliği 1. Derece Doğal ve Tarihi Sit Alanı içerisinde düzenlenen yol güzergahlarına ilişkin koruma amaçlı nazım ve uygulama imar planı askıya çıkarıldı...

Orman Kanununun 17/3 ve 18. maddelerinin uygulama yönetmeliğinde değişiklik!

Orman Kanununun 17/3 ve 18. maddelerinin uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Orman Kanunun 16. maddesinin uygulama yönetmeliğinde değişiklik!

Orman Kanunun 16. maddesinin uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte yönetmelik kapsamında yapılan düzenlemeler..

Muratpaşa Obruk Devlet Ormanı'nın imar çalışmaları tamam!

MURATPAŞA Obruk Devlet Ormanı ya da bölge sakinlerini verdiği isimle 'Hayalet Orman' için uygulama imar planı çalışmaları tamamlandı.

Maslak ve çevresi uygulama imar planı askıda!

Maslak ve Çevresi Uygulama İmar Planı Değişikliği paftaları 194 sayılı İmar Kanununun 8.maddesine göre Sarıyer Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü binası 2. katında ve Sarıyer Bld. Resmi İnternet Sitesinde askıya çıkarıldı.

Atatürk Orman Çiftliği Devlet Mezarlığı imar planı askıda!

Ankara “Askeri Alanı (Devlet Mezarlığı)” ve “Orman Alanı” olarak tanımlanmasına ilişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı...

Nükleer tesis izinlerinde ön izin süresi uzatılabilecek!

Orman Kanununun 17/3 ve 18. maddelerinin uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 18 Mayıs 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, nükleer tesis izinlerinde ön izin süresi uzatılabilecek..

Orman Kanunu uygulama yönetmeliğinde değişiklik!

Orman Kanununun 17/3 ve 18. maddelerinin uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 18 Mayıs 2016 tarihinde 29716 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yapılan düzenlemeler..

Orman Kanununun uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılması hakkında yönetmelik Haberi

Orman Kanununun uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılması hakkında yönetmelik

Orman Kanununun 17/3 ve 18. maddelerinin uygulama yönetmeliğinde değişiklik!

Orman Kanununun 17/3 ve 18. maddelerinin uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 20 Mayıs 2015 tarihinde 29361 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Orman Kanunu yönetmeliğinde yapılan değişiklikler şu şekilde sıralanıyor:


YÖNETMELİK


ORMAN KANUNUNUN 17/3 VE 18 İNCİ MADDELERİNİN UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK


MADDE 1 – 18/4/2014 tarihli ve 28976 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Orman Kanununun 17/3 ve 18 inci Maddelerinin Uygulama Yönetmeliğinin 8 inci maddesinin ikinci ve dördüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve on yedinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir. 


“(2) Ayrıca katı atık bertaraf ve düzenli depolama tesisi ve kazı fazlası malzeme alanı izinlerinde Devlet idareleri ile kamu kurum ve kuruluşları adına olanlar hariç olmak üzere gerçek kişiler ve özel hukuk...