10 / 05 / 2024

orman köylülerine tarım arazileri satılacakmı

orman köylülerine tarım arazileri satılacakmı

Orman Kooperatifleri Merkez Birliği ( ORKOOP ) Genel Başkanı Cafer Yüksel, Türkiye nüfusunun yüzde 10’ unu oluşturan 7 milyon orman köylüsünün haklarının tehlike altında olduğunu vurguladı....

Percepta Hayvancılık Tarım Orman Ürünleri Peyzaj İnşaat Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Percepta Hayvancılık Tarım Orman Ürünleri Peyzaj İnşaat Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 450 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Gürbüzer tarafından kuruldu.

Yabancılar Kıbrıs'ın tarım arazilerine hücum etti, yüzde 85'i satıldı!

Yerli ve yabancı yatırımcı gayrimenkul için Kıbrıs'a yöneldi. Genellikle İsraillilerin ve Rusların yoğun mülk aldığı Girne'nin Esentepe köyündeki tarım arazilerinin yüzde 85'i satıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı üreticilere 16 bin TL ödeme yapacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamaya göre zararlı organizmalarla mücadele kapsamında fındık ve meyve üreticisine maddi destek sağlayacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan çiftçilere müjdeli haber! Tarımsal destek ödemeleri bugün hesaplarda! Hemen bakın

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere destek ödemesi müjdesi geldi. Bakanlık, 47 milyon 185 bin liralık tarımsal destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına geçeceğini duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanlığı en az 49 bin lira maaş ile personel alıyor! Elinizi çabuk tutun, başvurular başladı!

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı yapacağını ilan etti. Bakanlık, Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü (Ankara) bünyesinde tam zamanlı olarak görevlendirilmek üzere personel alımı yapacak.

İstanbul'da 15 yılda 29 bin 552 hektarlık tarım, orman ve donatı alanı imara açıldı! 

İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Tarık Balyalı,  2004-2019 yılları arasında İstanbul’da 29 bin 552 hektarlık tarım, orman ve donatı alanının imara açıldığının altını çizerek, depremi işaret etti. Balyalı, İBB binalarının da riskli olduğunu söyledi. 

Tarım ve Orman Bakanlığı bu ay hibeyi 98 milyar olarak verdi!

Tarım ve Orman Bakanlığı, Eylül ayının ortasında çeşitli tarım destekleri hakkında bilgilendirici açıklamalara devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamaya göre Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye genelinde 98 milyar hibe desteği verdi. İşte ilgili bakanlık tarafından açıklanan hibe desteği...

Doer Mühendislik İnşaat Hayvancılık Gıda Tarım Üretim Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kuruldu!

Doer Mühendislik İnşaat Hayvancılık Gıda Tarım Üretim Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Fatih’te 34 milyon TL sermaye bedeli ile Doğan Ergani tarafından kuruldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı, iş arayanlara büyük bir fırsat sunuyor: Personel alımları başladı!

Son haberlere göre, iş arayan bireyler internet üzerinde yayınlanan ilanlara büyük bir ilgi göstermektedir. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın da personel alımı yapacağı duyurulmuştur. Bu önemli fırsatla ilgili detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Kurbanlık alacaklara müjde! Tarım Bakanlığı resmen duyurdu! Büyük kolaylık sağlanacak!

Kurban Bayramı’na sayılır günler kala kurbanlık arayışlarına başlayanlar için Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan büyük kolay geldi. Bakanlığın mobil uygulaması 'Tarım Cebimde' aracılığıyla küpe numaralarını girerek kurbanlık hayvanların ırk, cinsiyet, yaş, tür ve aşı bilgilerini sorgulayabiliyor.

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci açıkladı! Et fiyatları düşecek mi?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, kırmızı et fiyatlarına ilişkin açıklama yaptı. Kirişçi et fiyatlarının gerilediğini, ileri gidişin söz konusu olmadığını kaydetti.

Tarım ve Orman Bakanlığı sürpriz personel alımı! Çok sayıda personel alınacak!

İş arayan yurttaşlara müjdeli haber Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verildi. Bakanlık, çok sayıda personel alımı gerçekleştireceğini paylaştı. Alım yapılacak söz konusu kadrolara ilişkin başvuru şartları ve ayrıntılar netleşti. İşte detaylar...

Tarım ve Orman Bakanlığı sürpriz personel alımı! Çok sayıda personel alınacak!

İş arayan kişilere müjdeli haber Tarım ve Orman Bakanlığından geldi. Bakanlık, çok sayıda personel alımı yapacağını duyurdu. Alım yapılacak söz konusu kadrolara ilişkin başvuru şartları ve detaylar belli oldu. İşte detaylar...

orman köylülerine tarım arazileri satılacakmı Haberi

orman köylülerine tarım arazileri satılacakmı


Cafer Yüksel, konuyla ilgili yazılı değerlendirmesinde, ormanların korunmasında en büyük rolü orman köylülerinin üstlendiğini belirtti.


Türkiye nüfusunun yüzde 10’unu oluşturan 7 milyon orman köylüsünün haklarının ise tehlike altında olduğunu ifade eden Yüksel, “300 bin aile geçimini bundan sağlıyor. Tanınan haklar şu an Meclis'in gündeminde ve yapılan son açıklamaya göre de Hazine'ye ait tarım arazileri yarı fiyatına köylünün olacak. Orman köylerinde kanunla oluşturulacak değişiklikler, özelleştirilmenin de kapılarını açacak ve geçimini bundan sağlayan 300 bin aile mağdur olacak.” dedi.


BU YIL 33 YANGINI ÇIKTI


ORKOOP Genel Başkanı Yüksel, Türkiye’nin ortalama 78 milyon hektar yüzölçümünün 20 milyon hektarının ormanlarla kaplı olduğuna işaret ederek, her yıl meydana gelen orman yangınlarının sayısının sürekli artış gösterdiğini, bu yıl içinde toplam 33 orman yangını meydana geldiğini kaydetti. Yüksel, “Bu...