17 / 05 / 2024

Orman köylülerinin elektrik ihtiyaçları nasıl karşılanacak

Orman köylülerinin elektrik ihtiyaçları nasıl karşılanacak

“Türkiye’ de Orman Köyleri için Sürdürülebilir Enerji Finansman Mekanizması Projesi” Mayıs 2014 tarihinde Meksika’ da yapılan 46. Küresel Çevre Fonu ( GEF ) Konsey toplantısında onaylandı...

1957 yılında köylünün bir an önce toprak sahibi yapılması istenmiş! 

1957 yılında Bütçe Komisyonunda Arif Onat (CHP) bu memlekete toprakların 50 milyon kişiyi bile geçindirebileceğini ve topraksız köylünün kalmaması gerektiği konusunda açıklamalarda bulunmuş.

Tezışık Mühendislik Elektrik Elektronik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tezışık Mühendislik Elektrik Elektronik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bayrampaşa'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Arslangil tarafından kuruldu. 

Dededen miras kalan köy evlerine yıkım kararı! Köylüler ayaklandı!

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Kıran mahallesindeki köy evleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı talimatıyla Menteşe Belediyesi araçları tarafından ‘kaçak’ gerekçesiyle yıkılıyor.  Kıran köylüleri, yıkıma tepki göstererek araçların önüne durdu.

Gülkaynak İnşaat Orman Ürünleri Ve Elektrik Elektronik Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Gülkaynak İnşaat Orman Ürünleri Ve Elektrik Elektronik Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü’nde 500.000,00 TL sermaye bedeli ile Recai Hız tarafından kuruldu.

Brmn İnşaat Orman Ürünleri Ve Elektrik Malzemeleri Pazarlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Brmn İnşaat Orman Ürünleri Ve Elektrik Malzemeleri Pazarlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Burak Mungan tarafından kuruldu.

Green Grup İnşaat Malzemeleri Orman Ürünleri Medikal Elektrik Nakliye Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Green Grup İnşaat Malzemeleri Orman Ürünleri Medikal Elektrik Nakliye Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 650 bin TL sermaye bedeli ile Murat Uğur tarafından kuruldu.

Derinay Mimarlık İnşaat Elektrik Harita Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Derinay Mimarlık İnşaat Elektrik Harita Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi bugün kuruldu.

Anatoli Mimarlık İnşaat Elektrik Ve Elektronik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anatoli Mimarlık İnşaat Elektrik Ve Elektronik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Rıdvan Yagız tarafından kuruldu.

Güzhan Mimarlık İnşaat Ve Yapı Malzemeleri Orman Ürünleri Kimya Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güzhan Mimarlık İnşaat Ve Yapı Malzemeleri Orman Ürünleri Kimya Otomotiv Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 650 bin TL sermaye bedeli ile Yahya Köylü tarafından kuruldu.

Gltkn İnşaat Taahhüt Orman Ürünleri Lojistik Elektrik Limited Şirketi kuruldu!

Gltkn İnşaat Taahhüt Orman Ürünleri Lojistik Elektrik Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Gültekin Genç tarafından kuruldu.

Ars2000 Yapı Malzemeleri Metal Mimarlık Otomotiv Petrol Elektrik Limited Şirketi kuruldu!

Ars2000 Yapı Malzemeleri Metal Mimarlık Otomotiv Petrol Elektrik Limited Şirketi Şişli'de 650 bin TL sermaye bedeli ile Nahit Yıldız tarafından kuruldu.

Rıdvan Global İnşaat Orman Ürünleri Otomotiv Elektrik Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rıdvan Global İnşaat Orman Ürünleri Otomotiv Elektrik Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 400 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Eroğlu tarafından kuruldu.

Kungu İnşaat Maden Kömür Elektrik Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kungu İnşaat Maden Kömür Elektrik Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta Ali Fırat İstanbul tarafından kuruldu.

Orman köylülerinin elektrik ihtiyaçları nasıl karşılanacak Haberi

Orman köylülerinin elektrik ihtiyaçları nasıl karşılanacak

Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) uygulayacağı projeyle, orman köylülerinin elektrik ihtiyaçları güneş enerjisiyle karşılanacak.


“Türkiye’ de Orman Köyleri için Sürdürülebilir Enerji Finansman Mekanizması Projesi” Mayıs 2014 tarihinde Meksika’da yapılan 46. Küresel Çevre Fonu (GEF) Konsey toplantısında onaylandı. Orman köylerine güneş enerjisi desteği sağlayacak projenin 2015 yılında uygulamaya başlanması hedefleniyor.

7 milyon kişi faydalanacak

Enerji verimli ekolojik köylerin oluşturulması hedeflenen ORKÖY projesi ile Türkiye’deki orman köylerinde yaşayan yaklaşık 7 milyon kişi güneş enerjisinden faydalanacak. Fotovoltaik paneller ile güneş enerjisine dayalı su ısıtma sistemlerine sahip olacak proje kapsamında ayrıca köylerde bulunan binalara ısı yalıtım sistemleri de tesis edilecek. Güneş enerjisi yoluyla orman köylüleri kendi elektrik ihtiyaçlarını karşılayacak.

Orman köylerinde sürdürülebilir enerji kurumsal altyapısının oluşturulması maksadıyla proje kapsamında Türkiye’nin Sosyal Kredi Programı revize edilecek. Sürdürülebilir enerji üzerine...