02 / 05 / 2024

orman tesisi

orman tesisi

Hususi ormanlar ile hükmi şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanların tüm iş ve işlemlerinin yürütülmesi ile ilgili usul ve esaslar yönetmelik kapsamında düzenleniyor. Peki yönetmeliğe göre ormanlar nasıl tesis edilir?

Atatürk Orman Çiftliği'ndeki spor tesisi 10 yıllığına kiralanacak!

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü, mülkiyeti Atatürk Orman Çiftliği'ne ait olan atlı spor tesisini 10 yıllığına kiraya vermek için ihale düzenliyor. İşte ihale detayları...

Atatürk Orman Çiftliği'ndeki spor tesisi 10 yıllığına kiraya verilecek!

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü, mülkiyeti Atatürk Orman Çiftliği'ne ait olan atlı spor tesisini 10 yıllığına kiraya verecek. İşte detaylar...

Silivri'de golf tesisi ve hizmet binaları 20 yıllığına kiraya veriliyor!

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü, Silivri İlçesi, Seymen Mahallesi'nde bulunan golf tesisi, hizmet binaları ve müştemilatının 20 yıllığına kiraya verilmesi işini ihale ediyor.

Osmangazi Taş Konak Tesisi hizmete açıldı!

Osmangazi Belediyesi tarafından yürütülen restorasyon çalışmaları ile yenilenerek modern bir sosyal tesise dönüştürülen Sarıalan Taş Konak Tesisi, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katıldığı tören ile hizmete açıldı.

Eskişehir Kırma Eleme Yıkama Tesisi'nin ÇED toplantısı 2 Eylül'de!

T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, 3. Bölge Müdürlüğü tarafından Eskişehir ve Bolu İl sınırları içinde Sarıcakkaya Çatak Göleti, Sulaması, Malzeme Ocakları, Kırma Eleme Yıkama Tesisi ve Hazır Beton Santrali projesinin ÇED toplantısı 2 Eylül'de yapılacak.

Veysel Eroğlu: Gazze'ye arıtma tesisi kurulması şart!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gazze'ye deniz suyu arıtma tesisi kurulmasına ilişkin, "Orada yer altı su kaynakları veya yüzey suları yok. Mecburen denizden arıtılması lazım." dedi

Türkiye'nin ilk suni yer altı suyu besleme tesisi İzmir'e yapılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından İzmir Küçük Menderes Havzası'nda Türkiye'nin ilk suni yer altı suyu besleme tesisi yapılacak.

İzmir Palamutarası'na katı atık bertaraf tesisi kurulacak mı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katı atık bertaraf tesisi kurmayı planladığı Palamutarası'na Menderes Belediyesi de hayvan barınağı yapmak istiyor. Gözler Orman Bölge Müdürlüğü'nde...

İnebolu Osman Sungur Eğitim Tesisi ihalesi iptal edildi!

İnebolu Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı Osman Sungur Eğitim Tesisi atıl durumda yıllardır bekletiliyor. Geçtiğimiz günlerde kiralama yöntemi ile ihaleye çıkarılacağı belirtilmişti ancak ihale iptal edildi.

Kocaeli Katı Atık Bertaraf Tesisi için yer tahsisi onaylandı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kocaeli’de inşa edilmesi planlanan katı atık bertaraf ve düzenli depolama tesisi için ormanlık alandan yer verilmesi maksadıyla gerekli imzayı attı.

Iğdır İçme Suyu Arıtma Tesisi için sözleşme imzalandı!

Arıtma tesisi bulunmadığı için içme suyu sorunu bulunan Iğdır'da Orman ve Su İşleri Bakanlığının projesiyle 2045 yılına kadar olan su ihtiyacı karşılanacak. Iğdır İçmesuyu Arıtma Tesisi'nin yapımı için sözleşme imzalandı.

Ergene Nehri'ne 12 atık su arıtma tesisi kurulacak!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ergene nehrini kurtarmak için harekete geçti. Dere yatağı ıslah çalışmaları başladı. Ağaçlandırılan bölgeye 12 atık su arıtma tesisi kuruluyor. Taşkını ise erken uyarı sistemi haber verecek.

Beşiktaş, Düzce'ye kamp tesisi yapacak mı?

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Düzce'de yapılması düşünülen kamp tesisleriyle ilgili olarak "Orası devlet arazisi. Arazinin tapusu bizim olsun istiyoruz. Satarlarsa tesisi oraya yapacağız" açıklamasında bulundu.

orman tesisi Haberi

orman tesisi

Hususi ormanlar ile hükmi şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanların tüm iş ve işlemlerinin yürütülmesi ile ilgili usul ve esaslar yönetmelik kapsamında düzenleniyor.


Yönetmelik gereğince hususi ormanlar ve hükmi şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanlar üç şekilde tesis edilir.


Bakanlık Oluru ile: 

İşletme heyetince düzenlenen ve bölge müdürlüğünce onaylanan inceleme ve değerlendirme raporu doğrultusunda Bakanlık Makamından alınacak Özellik Oluru ile tesis edilir. Tesis edilen bu ormanlar Kanun hükümlerine tabidir.


Mahkeme kararı ile: 

Hususi ormanların ve hükmi şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanların tesisine dayanak alınacak mahkeme kararının, dava konusu ormanlık alanın vasıf, sahiplilik ve tâbi olması gereken statüsü konuları bakımından irdelenmiş ve Yargıtayca onaylanmış olması, davaya orman idaresinin taraf olması gerekmektedir.


Orman kadastro komisyonlarının çalışması ile:

1) 9/7/1945 tarihli ve 4785 sayılı Orman Kanununa Bazı Hükümler...