05 / 05 / 2024

orman varlığı ne kadar

orman varlığı ne kadar

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Son 12 yılda, 3 milyar 250 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Önümüzdeki 5 yılda 1 milyar 250 milyon fidanı toprakla buluşturmayı planlıyoruz" dedi.

Atatürk Orman Çiftliği'ne Türk-İş'in genel merkez binası yapılacak iddiası!

Türk-İş'in genel merkez binasını Atatürk Orman Çiftliği'ne yapmak istediği ortaya çıktı. Peki Atatürk Orman Çiftliği'ne Türk-İş'in genel merkez binası mı yapılacak? Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili son dakika gelişmesi...

Doğuş GYO, 2023 yılının ilk yarısında 192,5 milyon hasılat elde etti!

Doğuş GYO Haziran 2023 sorumluluk beyanını yayımladı. Peki, şirketin yılın ilk 6 aylık toplam varlığı ne kadar oldu? İşte detaylar...

Özderici GYO yılın ilk yarısında ne kadar hasılat elde etti?

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 30 Haziran 2023 tarihi itibarıyla hazırlanan faaliyet raporu, finansal rapor ve sorumluluk beyanını yayımladı. Peki, şirketin hasılatı ile toplam varlığı ne kadar oldu?

Mistral GYO, 2023 yılının ilk yarısında 23.3 milyon TL hasılat elde etti!

Mistral GYO Haziran 2023 sorumluluk beyanını yayımladı. Peki, şirketin yılın ilk 6 aylık toplam varlığı ne kadar oldu? İşte detaylar...

Akmerkez GYO yılın ilk 6 ayında ne kadar hasılat elde etti?

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 30 Haziran 2023 tarihi itibarıyla hazırlanan faaliyet raporu, finansal rapor ve sorumluluk beyanını yayımladı. Peki, şirketin hasılatı ve toplam varlığı ne kadar oldu?

Çiftçiler dikkat! Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan tarımsal destek müjdesi! Ödemeler ne zaman yatacak?

Çiftçiler dikkat… Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan tarımsal destek müjdesi geldi. Peki 24 milyon 660 bin liralık tarımsal destekleme ödemeleri ne zaman yatacak? İşte detaylar…

Atatürk Orman Çiftliği'nin arazi varlığı 382 dekar azaldı!

Atatürk Orman Çiftliği arazisi son 20 senede 382 dekar azalarak 33 bin 105 dekara kadar düştü. 2002'de 33 bin 487 dekar arazi varlığına sahip olan AOÇ, varlığının 382 dekarını kaybetmiş oldu...

Güneşoğlu Elektrik Orman Ürünleri Palet Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güneşoğlu Elektrik Orman Ürünleri Palet Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Avcılar'da Osman Demir tarafından kuruldu.

Güneş Yapısal İnşaat Tekstil Orman Ürünleri Limited Şirketi kuruldu!

Güneş Yapısal İnşaat Tekstil Orman Ürünleri Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Murat Gül tarafından kuruldu.

Atatürk Orman Çiftliği'nin yapılaşmaya açılması davasında son durum ne?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği'nin askeri alan şeklinde yapılaşmaya açılmasıyla ilgili sürdürdüğü hukuksal mücadeleyi kazandı.

Atatürk Orman Çiftliği'nin plan değişikliklerinde son durum ne?

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından mahkemeye taşınan Yenimahalle’deki Atatürk Orman Çiftliği Macun Mahallesi'ne ilişkin plan değişikliğinin iptaline karar verildi.

Boşanma aşamasında olan Bill Gates'in mal varlığı ne olacak? 

Bill-Melinda Gates çifti, 27 yıllık evliliklerini bitirmeye hazırlanıyor. Çiftin boşanması en pahalı ikinci ayrılık olarak gündemde yer alacak. Peki, Bill Gates'in mal varlığı nasıl bölünecek? 

Ankara Atatürk Orman Çiftliği'nde son durum ne?

Atatürk Orman Çiftliği'nde son durum ne? AOÇ arazisi yapılaşmaya açılacak mı? Aynı zamanda Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, tamamen kurumun tapulu malı olan Bademlik’teki 750 dönümlük alanı kent ormanı yapmaya hazırlanıyor. Ankaraya yeni AOÇ geliyor...

orman varlığı ne kadar Haberi

orman varlığı ne kadar

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin, orman varlığını artıran nadir ülkelerden olduğunu, son 12 yılda 3 milyar 250 milyon fidanı toprakla buluşturduklarını bildirdi.


Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin 2003'te 20,8 milyon hektar olan orman varlığını 900 bin hektar artırarak 21,7 milyon hektara ulaştırdıklarını belirtti.


Türkiye'nin, orman varlığını artıran nadir ülkelerden olduğunu vurgulayan Eroğlu, dünyada orman varlığı ve odun serveti azalırken, Türkiye'de her ikisinin de arttığını ifade etti. Eroğlu, sadece orman alanlarını değil okul, hastane, ibadethane bahçeleri, üniversite kampüsleri, mezarlıklar ve karayolları kenarlarını da ağaçlandırdıklarını kaydetti.


Ağaçlandırma konusunda ortaya koydukları hedeflerin aşıldığına işaret eden Eroğlu, şöyle devam etti:


"Orman teşkilatımız gerçekten çok iyi çalışıyor. Son 12 yılda 3 milyar 250 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberliği'nde hedefleri aşarak rekor...