08 / 07 / 2024

örnek Çevre denetim tutanağı

örnek Çevre denetim tutanağı

Çevre denetimi kapsamında Bakanlık denetim ekibinin, denetimin tamamlanmasını takip eden kırk iş günü içinde denetim raporunu hazırlaması gerekiyor. Peki tutanak nasıl hazırlanır? İşte çevre denetim tutanağı örneği...

Yapı denetim sistemi değişiyor mu? İşte kulislerden sızan o bilgi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2001 yılında hayata geçirilen yapı denetim sisteminde havuz modelinin yumuşatılabileceği iddia edildi. 

Bakan Özhaseki açıkladı! Güvenli şehirlerin inşası için sıkı denetim şart!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yapı denetim mevzuatının dışına çıkılmasına asla müsaade etmiyoruz. Türkiye Yüzyılı’na yakışır sağlam ve güvenli şehirlerin inşası için titiz bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz.

Çevre Bakanlığı duyurdu: 11 ildeki afet konutlarına sıkı denetim!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, 11 ildeki afet çalışmalarının her sürecinin adım adım takip edileceğini belirtti. İşte detaylar...

Yapı denetim sistemi ile 898 bin bina depreme karşı güvencede! Tam 6,6 milyon bağımsız bölüm denetlendi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 2011 yılında hayata geçirilen "yapı denetim sistemi" kapsamında bugüne kadar 898 bin bina, 6,6 milyon bağımsız bölümün denetlendiği belirtildi. İşte ayrıntılar...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Yapı Denetim Bakanı'na ceza!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Başkanı olan Nizam Genç'in firmasına bir sene boyunca iş almaktan men cezası verdi. 

Kurallara uymayan yapı denetim firmalarına 38 milyon TL ceza kesildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, 20 bin 822 büro, 60 bin 949 şantiye denetimi yaptı. Denetim sonucunda kurallara uymadıkları saptanan firmalara 38 milyon TL ceza verildi.

Murat Kurum: Türkiye'ye örnek bir dönüşümü de güzel İzmir'imizde yapıyor olacağız!

İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Afet Koordinasyon Merkezi'nde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum başkanlığında koordinasyon toplantısı düzenlendi. Murat Kurum, toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Türkiye'ye örnek bir dönüşümü de güzel İzmir'imizde yapıyor olacağız" dedi.

Türkiye'nin yapı denetim sistemi 6 ülkeye örnek oldu!

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Nazmi Şahin, Türkiye'de uygulanan yapı denetim sistemini bugüne kadar 6 ülkenin resmi olarak talep ettiğini söyledi ve "Macaristan, Arnavutluk, Kazakistan, KKTC, Özbekistan ve Azerbaycan, bizim sistemimizi tüm yönleriyle kullanmak istiyor" dedi.

6 bin 450 yapı denetim firması denetlendi! 131 bin 700 binadan numune alındı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, geçen yıl yapı denetim firmalarına yönelik 6 bin 450 denetim yaptı. 198'ine idari para cezası kesildi. Aynı zamanda EBİS kapsamında bugüne kadar 131 bin 700 binadan 9 milyon 750 bin çipli beton numunesi alındı.

Denetim varsa kalite de var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yapı denetim kuruluşlarının denetimi altında inşa edilen Yapı Denetim Kanunu’na tabi yapılarda, taşıyıcı sistemi yönünden statik-betonarme projeleriyle uyumu konusunda yüzde 91’e ulaşan başarı sağlandığını açıkladı.

Murat Kurum: Dereli'de örnek dönüşüm projesi gerçekleştireceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Giresun'daki selden etkilenen Dereli ilçesinde yapılacak yapılara ilişkin, "Tüm bu inşa çalışmalarını bir yıl içerisinde tamamlayıp tüm Türkiye'ye örnek olacak bir dönüşüm projesini gerçekleştireceğiz" dedi...

Turizm bölgelerinde 'örnek kentsel dönüşüm' başlıyor!

Kapadokya’da doğal yapıyı bozan kaçak dükkânlar yıkıldı, yerine yöresel mimariye uygun yeni iş yerleri yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Sadece Kapadokya’da değil turizmin yoğun olduğu tüm bölgelerde bu tip örnek kentsel yenileme çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz” diye konuştu.

Murat Kurum: Konya'yı mimarisiyle örnek bir şehir haline getireceğiz!

Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen "Medya Buluşması" programında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Konya'yı mimarisiyle örnek bir şehir haline getireceğiz" dedi.

örnek Çevre denetim tutanağı Haberi

örnek Çevre denetim tutanağı

Çevre denetim tutanağı örneği!

Çevre denetimi kapsamında Bakanlık denetim ekibinin, denetimin tamamlanmasını takip eden kırk iş günü içinde denetim raporunu hazırlaması gerekiyor. Peki, çevre denetim tutanağı nasıl hazırlanır?


Bu raporda;

a) Denetim sırasında tespit edilen eksiklikler ve uygunsuzluklar,

b) Cezai müeyyide uygulanmasını gerektiren durumlarda önerilen cezalar ile yasal dayanakları,

yer alır.

(2) Bakanlık denetim ekibi, denetim esnasında tespit ettikleri cezai müeyyide gerektiren durumları ve uygunsuzluğun giderilmesi için önerdikleri süreleri Kanunda belirtilen idari ceza vermeye yetkili amirlere bildirirler.

(3) Denetim raporlarının bir nüshası tesis veya faaliyetlere gönderilir ve diğer nüshaları Bakanlık ve/veya il müdürlüğünün ilgili birimince gereği yapıldıktan sonra muhafaza edilir.


Çevre denetim tutanağı örneği...


ÇEVRE DENETİM TUTANAĞI

(Gerçek Kişiler İçin)


T.C.

ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI

Denetimin

Başlama- Bitiş Tarihi

…../…../20...-…../...../20…

Saati:

Tutanak Seri No:...............

DENETLENEN GERÇEK KİŞİNİN

Adı Soyadı

T.C. Kimlik No.

Baba Adı

Uyruğu

Doğum Yeri ve Tarihi

Yabancı ise Pasaport No.

Nüfusa...