02 / 05 / 2024

Örnek İmar Uygulamaları Projesi

Örnek İmar Uygulamaları Projesi

KOP Eylem Planı kapsamında planlı alanlarda kentsel gelişim ve dönüşümün sağlanması için yaplan Örnek İmar Uygulamaları Projesi Türkiye’de ilk olarak Meram’da tamamlandı.

Üsküdar Ünalan, Örnek, Esatpaşa ve Fetih mahallelerinin yükseklik sınırlaması plan tadilatı askıda!

Üsküdar ilçesi, Ünalan, Örnek, Esatpaşa ve Fetih Mahallerine yükseklik sınırlamasına ilişkin 1/5000 ölçekli 15.04.2023 tasdik tarihli Revizyon Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Ataşehir Örnek Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıya çıkarıldı!

Ataşehir ilçesi, Örnek Mahallesi, 2292 ada, 10 parsel, 2272 ada, 1 parselin bir kısmı ve bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 13.07.2022 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Gebze Pelitli Mahallesi'nde tapu sevinci!

İmar uygulamaları kapsamında tapu tescil işlemleri tamamlanan Gebze'deki iki bölgenin tapuları sahiplerine verildi.

Örnek İmar Uygulamaları Projesi Meram’da tamamlandı!

KOP Eylem Planı kapsamında planlı alanlarda kentsel gelişim ve dönüşümün sağlanması için yaplan Örnek İmar Uygulamaları Projesi Türkiye’de ilk olarak Meram’da tamamlandı.

Ataşehir Örnek Mahallesi imar planı askıya çıktı!

Ataşehir İlçesi, Örnek Mahallesi, 1441 Ada 2 Parsele İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği Askı Tutanağı yayınlandı..

TOKİ'den Danışmanlık Hizmet Alım İşi ihalesi!

Muhtelif Alanlarda 1. Paket 3194 Sayılı İmar Kanunun 15. 16. ve 18. Maddesi Uyarınca Yapılacak İmar Uygulamaları İle Tescil Harici Alanların Tescili, Plankote ve Halihazır Harita İşlerinin Yapılması ile Envanter Tespiti, Değerleme, En Verimli Kullanım Analizi Yapılması Danışmanlık Hizmet Alım İşi ih

Yeşil çatı uygulamalarını destekliyoruz!

Bitkilendirilmiş çatıların çevre duyarlılığı konusunda iyi bir örnek oluşturduğunu söyleyen ÇATIDER Başkanı M. Nazım Yavuz, “Yeşil çatı uygulamalarını destekliyoruz” dedi.

Kırşehir'de Örnek İmar Uygulamaları toplantısı yapıldı!

Kırşehir'in de dahil olduğu KOP Bölgesi'nde Eylem Planı kapsamında yer alan "GAP ve KOP İlleri Örnek İmar Uygulamaları" projesinin toplantısı yapıldı.

Meram'da örnek imar uygulaması!

KOP eylem planı kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen “KOP İlleri Örnek İmar Uygulamaları Projesi”nin açılış toplantısı Konya’da yapıldı.

Gölbaşı'nda örnek imar uygulamaları!

GAP ve KOP bölgelerinde, örnek imar uygulamaları projesi kapsamında Gölbaşı ilçesine bağlı Akçaya köyü, Asfalt Mahallesi ve Yarbaşı köyünü kapsayan 112 hektarlık alanda parselasyon yapılacak.

Pendik Yayalar ve Ahmet Yesevi mahallerine imar müjdesi!

Yayalar Mahallesi 5. Bölge ve Ahmet Yesevi Mahallesi İmar Uygulamaları çalışmalarını tamamlayarak 1 ay süreyle askıya çıkaran Pendik Belediyesi, toplam 1.700 hak sahibini tapularına kavuşturuyor.

Gölbaşı'nda imar düzenlemeleri devam ediyor!

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde,GAP İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen ve Çevre ve Şehircilik ve Kalkınma Bakanlığı koordinatörlüğünde “GAP ve KOP Bölgesinde Örnek İmar Uygulamalarının Yapılması Projesinin” Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesindeki uygulama alanları incelendi.

Adıyaman Gölbaşı'nda örnek imar uygulaması yapılacak!

GAP Eylem Planı kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen GAP İlleri Örnek İmar Uygulamaları Projesi'nin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

Örnek İmar Uygulamaları Projesi Haberi

Örnek İmar Uygulamaları Projesi

KOP Eylem Planı  kapsamında planlı alanlarda kentsel gelişim ve dönüşümün hayata geçirilmesi için başlatılan Örnek İmar Uygulamaları Projesi Türkiye’de ilk olarak Meram’da tamamlandı. 

Memleket Gazetesi'nde yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Meram Belediyesi tarafından Yaylapınar Kaş ve Yaylapınar Uhud mahallelerinde 370 hektarlık alanda başlatılan ‘Örnek İmar Uygulamaları Projesi’ tamamlandı. 

Bölgede mülkiyet sorunu çözüldü. Bu kapsamda organize edilen projenin kapanış toplantısı ve tapu dağıtım töreni Bayır Diamond Hotel’de yapıldı. Törene Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü Yavuz Erdal Kayapınar, Konya Vali Yardımcısı Mehmet Usta, Meram Kaymakamı Resul Çelik, Meram Belediye Başkan Vekili Mustafa Asım Güney ve KOP Başkanı İhsan Bostancı katılım gösterdi.

 “PROJEDE BAŞARILI SONUÇLAR ELDE EDİLDİ”

Toplantıda konuşan KOP Başkanı İhsan Bostancı, Konya Ovası Projesi hakkında bilgi verdi....