06 / 05 / 2024

örnek istimlak itiraz dilekçesi

örnek istimlak itiraz dilekçesi

Özel mülkiyete konu olan taşınmazların istimlak edilmesi halinde, tescil yönünden istimlak bedeline yönelik itirazlar bir dilekçe ile ileri sürülebiliyor. Peki dilekçe nasıl yazılır? İşte istimlak itiraz dilekçe örneği..

Kiracılara tahliye şoku: Kira bedeliniz bu rakamdan düşükse itiraz edemiyorsunuz! Mahkeme karar verdi!

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarında her gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Son örnek Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan kiracı Tuğra Köklen oldu. Kira bedeli düşük olan Köklen, tahliye kararına itiraz edemedi. İşte ayrıntılar...

Ataşehir Örnek Mahallesi imar planı askıya çıktı!

Ataşehir'e bağlı Örnek Mahallesi 2263 ada, 7 parsele ilişkin itiraz 1/5000 ölkçekli imar planı askıya çıktı..

İstimlak itiraz dilekçeleri!

Özel şahıslara ait gayrimenkullerin kamu yararına uygun bir şekilde devlet tarafından el konulduğu uygulama istimlak oluyor. İstimlaka bir dilekçe ile itiraz edilebiliyor. İşte istimlak itiraz dilekçeleri..

İstimlaka itiraz edilir mi?

2942 Sayılı Kamulaştırma Kanunu gereğince özel kimselere ait taşınmaz mallar kamu yararı kararı ile istimlak edilebiliyor. Peki, istimlaka itiraz edilir mi? İstimlaka nasıl itiraz edilir?

İstimlak kararına itiraz süresi!

Kamu çıkarları düşünülerek özel mülklere bedeli ödenmesi karşılığıyla özel mülke el konulması işlemine istimlak deniyor. Kişiler istimlak kararına itiraz edebiliyor. İşte, istimlak kararına itiraz süresi!

İstimlak kararına itiraz dilekçesi örneği!

İstimlak, devlet ya da kamu tüzel kişilerinin, özel kişilere ait taşınmazlara el koyması işlemi olarak karşımıza çıkıyor. İstimlak işleminde kişilerin itiraz hakkı bulunuyor. İşte, istimlak kararına itiraz dilekçesi örneği!

İstimlak kararına itiraz dilekçesi!

İstimlak; kamu yararı için tüzel kişi ya da hükümet tarafından özel mülkiyet olan mallara el koyması işlemi olarak tanımlanıyor. İstimlak işlemine taşınmaz sahibi itiraz edebiliyor. İşte, istimlak kararına itiraz dilekçesi!

İstimlak bedeline itiraz davası!

İstimlak davası, istimlak bedelinin mahkemece tespiti ve taşınmaz malın idare adına tescili için açılabiliyor. Peki, istimlak bedeline itiraz davası nasıl açılır? İşte, istimlak bedeline itiraz davası!

İstimlak itiraz dilekçe örneği!

Özel mülkiyete konu olan taşınmazların istimlak edilmesi halinde, tescil yönünden istimlak bedeline yönelik itirazlar bir dilekçe ile ileri sürülebiliyor. Peki dilekçe nasıl yazılır? İşte istimlak itiraz dilekçe örneği..

İstimlak itiraz süresi!

Kamulaştırma olarak da bilinen istimlak ile, özel kişilere ait taşınmaz mallar devlet veya kamu tüzel kişilerince kamu yararı gereğince alınabiliyor. Peki, istimlak itiraz süresi ne kadardır?

İstimlak bedeline itiraz dilekçesi!

İstimlak bedeline itiraz, 30 gün içerisinde Asliye Hukuk Mahkemesi'ne bir dilekçe ile başvurularak yapılabiliyor. Peki, istimlak bedeline itiraz dilekçesi nasıl yazılır? İşte itiraz dilekçedi örneği..

İstimlak bedeline itiraz!

İstimlak ile özel kişilere ait gayrimenkullerin, kamu yararı gözetilerek kanun esaslarına göre karşılığı ödenmek kaydıyla alınıyor. Peki istimlak bedeline itiraz edilebilir mi? İtiraz nasıl yapılır?

Kadastro itiraz dilekçesi!

Kadastro tespiti için yapılacak itirazın bir dilekçe ile beyan edilmesi gerekiyor. Örnek kadastro itiraz dilekçesi, haberimizde yer alıyor...

örnek istimlak itiraz dilekçesi Haberi

örnek istimlak itiraz dilekçesi

İstimlak itiraz dilekçe örneği!

Özel mülkiyete konu olan taşınmazların istimlak edilmesi kararına karşı itiraz edilemiyor. Ancak, tescil yönünden istimlak bedeline yönelik itirazlar temyiz yoluyla ileri sürülebiliyor.

İstimlak bedeli tespiti için açıklanan bilirkişi raporlarında hata olması durumunda kamulaştırma bedeli arttırılabiliyor. 


İstimlak bedeline itiraz, 30 gün içerisinde Asliye Hukuk Mahkemesi'ne bir dilekçe ile başvurularak yapılabiliyor. Peki, istimlak itiraz dilekçesi nasıl yazılır?


İstimlak itiraz dilekçesi..


........ MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE                                                                                                                      


DAVACI...