03 / 05 / 2024

örnek kiracı çıkış taahhütnamesi

örnek kiracı çıkış taahhütnamesi

Taşınmaz malını kiraya veren kimseler, kiracısı ile tahliye taahhütnamesi anlaşması yapabiliyor. Kiracı çıkış taahhütnamesi ile kiracının evden çıkacağı kesin tarih belirlenmiş oluyor. İşte kiracı çıkış taahhütnamesi örneği..

Evi rezerv alan ilan edilen kiracılar ne olacak? Yeni yasaya İstanbul'dan ilk örnek geldi! 

Yeni kentsel dönüşüm yasası ve ‘rezerv alan’ ilanı mülkiyet dokunulmazlığı çerçevesinde sık sık tartışma konusu oluyor. Peki evi rezerv alan ilan edilen kiracılar ne olacak? İşte İstanbul'dan bir örnek... 

Hatay'da depremzedeler için inşa edilen örnek 25 köy evi görüntülendi!

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Altınözü ilçesinde, hak sahiplerine teslim edilen köy tipi deprem konutları FPV dronla görüntülendi.

Bayrampaşa'da kiracısının kapısını baltayla kıran ev sahibi tutuklandı!

İstanbul Bayrampaşa'da ev sahibinin oğlu kiracısının evini baltayla bastı. Evin kapısını balta ile kıran ev sahibinin oğlu mahkeme kararıyla tutuklandı.

Kira sözleşmesi 10 yıllık olan kiracı tahliye edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde iş yeri kiracılarının zam ve tahliye gerekçelerini kaleme aldı.

Kiracılardan kiralık ev dönemi!

Yüksek kira fiyatları kiracıları zor duruma düşürüyor. Kirasını ödemekte güçlük çekenler, ‘acil ev arkadaşı aranıyor’, ‘paylaşımlı ev’, ‘aile yanında kiralık oda’ başlığında ilanlar vermeye başladı...

Kiralık evler daha hızlı kiracı bulmaya başladı!

“sahibindex Konut Piyasası Görünümü” raporunun 10.'su resmen açıklandı. Raporda yer alan bilgilere göre, kiralık evler daha hızlı kiracı bulmaya başladı...

Kiracılıkta ayrımcılık sebebiyle yapılan başvurular mecliste!

Kiracılıkta görülen ayrımcılık sebebiyle Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumuna yapılan başvurular meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Carrefoursa 34 mağazasının kiracılık haklarını devretti!

Carrefoursa ile Migros arasında, işletilmekte olan 34 adet mağazanın, kiracılık hakkının ve  kira sözleşmelerinin devri hususunda 7 Ocak 2021 tarihinde sözleşme imzalandı. 

Talas Belediyesi kiracıların 10 aylık kira borcunu sildi!

Kayseri Talas Belediyesi, pandemi döneminde faaliyetleri duran ve işleri durma noktasına gelen belediye kiracılarının 10 aylık borcunu sildi. 

Kütahya Belediyesi'nden kiracılara yüzde 50 indirim!

Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık yaptığı açıklamada tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde iş yeri kapanan, geliri salgın sürecinde olumsuz etkilenen belediyenin taşınmazlarında kiracı olan esnaflara yönelik yüzde 50 indirim kararı aldıklarını belirtti.

Aydın Büyükşehir kepenk indiren kiracılarından kira almayacak!

Aydın Büyükşehir Belediyesi Kovid-19 salgını sürecinde kepenk indiren kiracılarından kira almayacağını açıkladı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Yalnız olmadıklarını hissettirmek istiyoruz” dedi.

Bursa Büyükşehir'den kiracılarına kira desteği!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı yazılı açıklamada, "İş yerini kapatmak durumunda kalan belediye kiracılarımızdan kısıtlılık süresi bitene kadar kira ve işgaliye ücretlerini almayacağız" ifadelerini kullandı.

Akiş GYO, Aralık ayında AVM kiracılarına kira desteği verecek!

Akiş GYO tarafından Akbatı ve Akasya AVM'de bulunan kiracılarına, Aralık ayı kira ödemelerine yönelik olarak yalnızca bu ayla sınırlı kalmak üzere kira desteği sağlayacak.

örnek kiracı çıkış taahhütnamesi Haberi

örnek kiracı çıkış taahhütnamesi

Kiracı çıkış taahhütnamesi örneği!

Taşınmaz malını kiraya veren kimseler, kiracısı ile tahliye taahhütnamesi anlaşması yapabiliyor. Kiracı çıkış taahhütnamesi ile kiracının evden çıkacağı kesin tarih belirlenmiş oluyor.


Ancak kiracı çıkış taahhütnamesinin imzalanabilmesi için bazı koşulların yerine getirilmesi gerekiyor. Söz konusu kira çıkış taahhütnamesinin sözleşme kurulduktan sonra hazırlanmış olması gerekiyor. 


Ayrıca taahhütnamenin geçerli sayılabilmesi için;

- Özgür irade ile belirlenmiş bir tahliye tarihini içermesi gerekiyor,

- Yazılı olarak hazırlanmış olması gerekiyor.


Kiracı çıkarma taahhütnamesinin noterde düzenlenmesi gibi bir zorunluluğu bulunmuyor. Ancak kiracı çıkış taahhütnamesinin noterde yapılması halinde ileride çıkabilecek problemler karşısında ispat açısından önem taşıyor. Kiracı çıkış taahhütnamesi örneği aşağıda yer alıyor:


Kiracı çıkış taahhütnamesi örneği..

TAHLİYE TAAHHÜTNAMESİ


TAAHHÜT EDEN(KİRACI)

ADI SOYADI: 

...........................

TC KİMLİK NO: ...........................

MAL SAHİBİ (KİRALAYAN)

ADI SOYADI: ...........................

TCKİMLİK NO: ...........................


TAHLİYE EDİLECEK MECURUN ADRESİ: ..................................................................................................................................................

..................................................................................................................................................

..................................................................................................................................................



TAHLİYE TARİHİ

......./........./......



Halen kiracı olarak kullanmakta olduğum yukarıda...