24 / 07 / 2024

örnek Rehin açığı belgesi

örnek Rehin açığı belgesi

Rehin açığı belgesi nedir? Rehin açığı belgesi ile takip nasıl yapılır? İşte İcra ve İflas Kanunu kapsamında yer alan esaslar ile rehin açığı belgesi örneği...

Üsküdar Ünalan, Örnek, Esatpaşa ve Fetih mahallelerinin yükseklik sınırlaması plan tadilatı askıda!

Üsküdar ilçesi, Ünalan, Örnek, Esatpaşa ve Fetih Mahallerine yükseklik sınırlamasına ilişkin 1/5000 ölçekli 15.04.2023 tasdik tarihli Revizyon Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Soytaş Foça'nın örnek dairesi tamam! Konut teslimleri Haziran'da! 

Soytaş Holding imzasıyla hayata geçirilen Soytaş Foça projesiin örnek dairesi tamamlandı. Projede yer alan konutların Haziran 2023'te teslim edilmesi planlanıyor. 

Üsküdar'ın 8 mahallesindeki riskli yapılara ilişkin plan notu ilavesi askıya çıkarıldı!

Üsküdar ilçesi, 1/5000 ölçekli Merkez, Örnek, Esatpaşa, Fetih, Altunizade, Kısıklı, Bulgurlu Mahalleleri ile Ünalan Mahallesi ve Güneyi Riskli Yapılara ilişkin Plan Notu İlavesi 15.10.2021 tasdik tarihli Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

İş Modern Ambarlı’da ‘Örnek İş Yeri’ açıldı!

Gayrimenkul sektörünün lideri SİNPAŞ, yine bir ilki hayata geçiriyor. Sinpaş, İş Modern Ambarlı projesinde bir ilke imza atarak Örnek İş Yeri’ni vatandaşların hizmetine açtı.

Ataşehir'deki mülkiyet problemi çözülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Önümüzdeki hafta temel atacağız. Kartal'daki kardeşlerimizin evlerini yapacağız. Gelin aynısını Örnek, Esatpaşa ve Fetih mahallelerinde yapalım" dedi...

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Dönüşüm Projesi Türkiye’ye örnek olacak!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta yaptığı açıklamada “Mahalle konseptinde ve yatay mimari görünümündeki Yıldıztabya Kentsel Dönüşüm Projesi, Türkiye’ye örnek bir proje olacak” dedi.

Ataşehir'deki vatandaşların tapu sorununa çözüm aranıyor!

Ataşehir'in Örnek, Esatpaşa ve Aşık Veysel mahallelerinde arsaları bulunan ve tapuları TOKİ'ye geçen 800’e yakın vatandaşın tapu sorununa çözüm arandı.

Cami yapımında Mimar Sinan projeleri örnek alınsın çağrısı!

Türkiye Cami ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, cami yapımında Mimar Sinan projelerinin örnek alınması çağrısında bulundu.

Ataşehir Nazım İmar Planı plan notu değişikliği askıda!

Ataşehir İlçesi'ne bağlı Ünalan - Örnek - Esatpaşa ve Fetih Mahalleleri Nazım İmar Planı plan notu Değişikliğine ilişkin imar planı askıda...

HerDem Sağlıklı Yaşam Köyü’nde örnek konak ziyarete açıldı!

HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri’nin ilki İstanbul’da kapılarını açmaya hazırlanıyor. HerDem Sağlıklı Yaşam Köyü’nde çalışmalar hızla devam ederken ilk örnek konak tamamlandı ve ziyarete açıldı.

Beytepe Yalova örnek daire ziyarete açıldı!

Yalova'da 19 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirilen Beytepe Yalova projesi için tasarlanan örnek daire, ziyarete açıldı.

Ahes Misal İstanbul : İstanbul'a misal Türkiye'ye örnek olacak!

Süleyman Ekşi İnşaat tarafından hayata geçirilen Ahes Misal İstanbul projesi "İstanbul'a misal Türkiye'ye örnek olacak" sloganıyla basına tanıtılıyor. Projenin metrekaresi 5 bin 230 TL'den satılıyor.

Misal İstanbul projesi İstanbul'a misal, Türkiye'ye örnek olacak!

"İstanbul'a misal Türkiye'ye örnek olacak!" sloganıyla satışa çıkarılan Ahes Misal İstanbul projesinde daire fiyatları 340 bin TL'den başlıyor...

örnek Rehin açığı belgesi Haberi

örnek Rehin açığı belgesi

Rehin açığı belgesi nedir?

Rehin, satış istiyenin alacağına derece itibariyle rüçhanı olan diğer rehinli alacakların tutarından fazla bir bedelle alıcı çıkmamasından dolayı satılamazsa veya satılıp da tutarı takip olunan alacağa yetmezse, alacaklıya bütün veya geri kalan alacağı için bir belge verilir. 


Alacağın irat senedinden veya bir taşınmaz mükellefiyetinden doğmıyan alacaklı, bu suretle tahsil edemediği alacağı için borçlunun sıfatına göre iflas veya haciz yoluna gidebilir. 


Alacaklı, satış yapılmamışsa artırma gününden,satış yapılması halinde satışın kesinleşmesi tarihinden itibaren bir sene içinde haciz yolu ile takip talebinde bulunursa yeniden icra veya ödeme emri tebliğine lüzum yoktur. 

Rehin açığı belgesi, borç ikrarını mutazammın senet mahiyetindedir.


Rehin açığı belgesi örneği..


T.C.

Örnek No:31*

...................... İcra Dairesi 

Dosya No : ........................





REHİN AÇIĞI BELGESİ



1-Alacaklının adı, soyadı: ...........................................................................


2-Borçlunun adı, soyadı  : ...........................................................................