27 / 04 / 2024

ortadoğulu turistler

ortadoğulu turistler

Hızla yükselen döviz kuru, artan kiralar ve maliyetler gibi sorunlarla uğraşan perakende sektörü bu yıl Ortadoğulu turistler sayesinde nefes aldı..

Trabzon’ da Orta Doğulu turistler şehre 1 milyar dolar kazandırdı!

Trabzonlu esnaf Ahmet Tosun "Arapların Trabzon'u tercih ettiklerini biliyorduk. Ama bu yıl beklediğimizden daha fazla Arap turist yoğunluğu oldu. Çok fazla alışveriş yapıyorlar. Fakat çok şükür, turizm sezonu hareketli geçti. Çok mutluyuz". İşte haberin devamı...

Ortadoğulu gayrimenkul yatırımcıları Türkiye'den vazgeçmiyor!

Türkiye’den 250 bin dolara konut alan ve bu konutu  3 yıl tutan yabancılar Türk vatandaşlığı alıyor. Bu kapsamda Arap ülkeleri , İran ve diğer Ortadoğu ülkelerinin yatırımları yüzde 59,6 arttı.

Kira sertifikalarına Ortadoğulu yatırımcı ilgisi!

Gayrimenkul Hukuk Avukatı Melih Esen, ''Kira vergisi'' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Melih Esen'in yazısı...

Arap yatırımcı kentsel dönüşüme geliyor!

Pendik’te Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesini hayata geçiren Masar İnşaat’ın Başkanı Ghassan “Ortadoğulu yatırımcılar olarak Türkiye’yi çok seviyoruz. Arap yatırımcı kentsel dönüşüme girmek için fırsat bekliyor” şeklinde konuştu.

Körfez’den Türkiye’ye 2 milyar TL yatırım!

Ortadoğulu şirketlerin Türkiye’deki yatırımlarına aracılık yapan A&S Investment’in Yönetim Kurulu Başkanı Akkuş “13 yılda aracılığımızla 3.5 milyar dolar yatırım geldi. Bunun yüzde 75’i gayrimenkul finansmanı” diye konuştu.

Erkanlı Holding'ten Ortadoğu atağı!

Erkanlı Holding’in yatırım amaçlı öğrenci evi projesi Univa, Ortadoğu’da yeni projesine başlıyor. İlk günden beri Ortadoğulu yatırımcılardan büyük bir ilgi gören Univa, Lübnan’ı da satış ağına ekledi.

Yabancı konut yatırımcıları Boğaz'ı sevdi!

Ortadoğulu zengin yatırımcıların Boğaz'ın eşsiz manzarasına sahip yalı ve köşklere ilgisi artıyor. Boğaz'da yalı fiyatları ise 30 milyon liradan başlıyor.

Univa, iki günde 1.5 milyon dolarlık satışa imza attı!

Türkiye’de bir ilke imza atarak gayrimenkul sektöründe adeta yeni bir dönemin kapılarını aralayan Erkanlı Holding’in “Univa Öğrenci Evi Kampüsleri”, Ortadoğulu yatırımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı....

Türk vatandaşlığı için başvuran yabancı iş adamı sayısı 2 bine ulaştı!

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak isteyen yabancı iş adamlarının sayısı 2 bine ulaştı. Ağırlığı Ortadoğulu iş adamları oluşturuyor...

Araplar Karadeniz'de konut ve fındık bahçesi alıyor!

Karadeniz Bölgesi, Ortadoğulu yatırımcıların ilgi odağı haline geldi. Bölgeye gelen Arap turistler konut ve fındık bahçesi alıyor.

Ortadoğulu turistler perakendeye can verdi!

Hızla yükselen döviz kuru, artan kiralar ve maliyetler gibi sorunlarla uğraşan perakende sektörü bu yıl Ortadoğulu turistler sayesinde nefes aldı..

Farilya Asia'ya Ortadoğulu yatırımcı ilgisi!

Ufuk İstanbul Mesken tarafından Pendik‘in hızla değerlenen Kaynarca bölgesinde geliştirilen Farilya Asia Projesi, 1.Türk–Arap Gayrimenkul ve Proje Fuarı'nda Ortadoğulu yatırımcılardan ilgi gördü.

Emlak ve inşaat firmaları Ortadoğulu yatırımcılarla buluştu!

Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren www.emlaksatan.com emlak ve inşaat firmaları ve Ortadoğu ülkelerinden gelen yatırımcılarla bir araya geldi.

ortadoğulu turistler Haberi

ortadoğulu turistler

Hızla yükselen döviz kuru, artan kiralar, üretim maliyetleri, tüketimdeki azalma gibi pek çok sorunla karşı karşıya kalan perakende sektöründe bu yıl Ortadoğulu turistler durumu kurtardı. 

Ekonomist Dergisi'nde yer alan habere göre, dövizin TL'ye karşı değerlenmesinin ardından AVM'lerde lüks markalara ait mağazalarda uzun kuyruklar oluşturan Ortadoğulu turistler sayesinde perakendeciler rahat bir nefes aldı. Bu gelişmeler tax free (KDV iadesi) rakamlarına da yansıdı. Dünyanın önemli taxfree şirketlerinden Global Blue'nun rakamlarına göre, bu yıl haziran, temmuz ve ağustos aylarında Ortadoğulu ziyaretçilerin yaptığı tax free alışverişler toplamdan yüzde 41 pay aldı ve TL bazında yüzde 124 büyüdü.

YAZ AYLARINI KURTARDILAR

JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, bu yazı Ortadoğulu turistlerin kurtardığını ifade ediyor. Alkaş, bu konuda şunları söylüyor: "Ortadoğulu turistlerin bu yıl perakendeye çok büyük katkısı...