14 / 05 / 2024

Ortahisar ve Kemeraltı Kentsel Dönüşüm Projesi

Ortahisar ve Kemeraltı Kentsel Dönüşüm Projesi

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon’un tarihi yerlerinden olan Ortahisar ve Kemeraltı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’na (TTSO) birlikte çalışma teklifinde bulundu.

Trabzon’da Ortahisar Belediyesi arsa satacak! İhale tarihi 2 Kasım!

Trabzon iline bağlı Ortahisar Belediyesi 1.097 metrekarelik bir arsayı satışa çıkaracağını açıkladı. İhale tarihi 2 Kasım olarak belirlenirken, muhammen ve geçici teminat bedelleri de belli oldu.

İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu resmen kuruldu! Kemeraltı'na 1 milyar dolarlık yatırım!

Restoranlarıyla, kafeleriyle, otelleriyle, pansiyonlarıyla, esnafıyla 24 saat yaşayacak cıvıl cıvıl bir Kemeraltı için harekete geçildi ve İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu resmen kuruldu. İşte ayrıntılar...

O ilde yüzde 20 indirim ve 24 taksitle 4 arsa ve 1 arazi satılıyor! Milli Emlak tek tek açıkladı!

Muğla ili Seydikemer Milli Emlak Müdürlüğü, Muğla ili, Seydikemer ilçesi, Kemeraltı Mahallesi'nde yer alan  4 arsa ve 1 araziyi yüzde 20 indirim ve 24 taksit imkanıyla satıyor. Peki Muğla'da yer alan arsa ve arazilerin fiyatları ne kadar? 

Trabzon Büyükşehir ticaret, turizm ve konut imarlı arsa satacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ortahisar'da ticaret, turizm ve konut alanı imarlı arsa satacak. Arsanın satış ihalesi 12 Ekim 2022 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi dükkan, kafe ve restoran satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Trabzon Ortahisar'da yer alan dükkan, kafe ve restoranı satışa çıkardı. İşte ihale detayları...

TOKİ'den Trabzon Ortahisar'a 327 konutluk yeni proje!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Trabzon Ortahisar'da 327 adet konut ve 4 adet dükkan hayata geçirecek.

TOKİ Trabzon Ortahisar kentsel dönüşüm ihalesi bugün!

Kentsel dönüşüm projelerine hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Trabzon Ortahisar projesinin ihalesini bugün gerçekleştirecek.

Gayrimenkul alacaklar hangi ilçelerde ev ve arsa arıyor?

Ev almak isteyenlerin en çok arama yaptığı ilçeler Muğla Milas, Aydın Kuşadası, Muğla Bodrum, Trabzon Ortahisar ve İstanbul Beylikdüzü oldu.

İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi binaları tarihi çarşıya taşınsın önerisi!

EİB Koordinatör Başkanı Eskinazi, 30 Ekim'deki depremde hasar gören ve tahliye edilen İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi hizmet binalarının tarihi Kemeraltı Çarşısı’na taşınması yönünde öneride bulundu.  

Tarihi Kemeraltı için 2 yeni restorasyon projesi!

Kamu, sivil toplum ve özel sektör işbirliği ile kurulan TARKEM, Kemeraltı ve çevresinin "çekim merkezi" olması için çalışmalarına devam ediyor. Tevfik Paşa Konakları ve 2. Vakıflar Konağı için restorasyon projesi yapılacak...

Kemeraltı Çarşısı'nda yapılaşmayı önlemek için Kemeraltı Çalıştayı yapılacak!

7 bin yıllık tarihiyle her yıl yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan tarihi Kemeraltı Çarşısı dokusunu zedeleyecek projelerle karşı karşıyayken, tarihi dokuyu korumak için "Kemeraltı Çalıştayı" düzenlenecek.

Sümela Manastırı ve Ortahisar Ayasofya Camisi açıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sümela Manastırı 2. Etap Açılış Töreni ve Trabzon Ayasofya Camii’nin restorasyon sonrası gerçekleştirilen açılış törenlerinde konuştu.

Boztepe Yürüyüş Platformu ve Seyir Terasları Projesi onay aşamasına geldi!

Ortahisar Belediyesinin, Trabzon'un en çok gezilen yerlerinden Boztepe için hayata geçirdiği "Boztepe Yürüyüş Platformu ve Seyir Terasları Projesi"nin onay aşamasında olduğu belirtildi. 

Ortahisar ve Kemeraltı Kentsel Dönüşüm Projesi Haberi

Ortahisar ve Kemeraltı Kentsel Dönüşüm Projesi

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'ten TTSO'ya ortak çalışma teklifi... TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu’na konuyla ilgili ziyaret eden Genç, bölgeye ait kroki haritası ve proje üzerinde değerlendirmelerde bulundular. Japonya’nın Kyoto şehrinin örneğini temsil olarak gösteren Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu “Japonya ziyaretimizde örneğini gördük. Sizler de gidip örneklerini incelediğinizde gerçekleştirilecek çalışmayla UNESCO listesine alınabilecek bir yeri ortaya çıkarmış oluruz. Bizler Sümela ve Vazelon Manastırıyla birlikte Ortahisar’ımızı da UNESCO listesine aldırmayı hedefliyoruz. Bu sayede şehir tarih turizminde müthiş bir değer kazanmış olacaktır. Kruvazör gemilerle gelen turistler kısa süreleri içinde şehir merkezi ve bahsettiğimiz bölgede yürüyerek alışveriş yapma ve tarihi dokuları görme şansı bulabilecek. Avrupalı turistler daha çok tarih turizmine değer veriyor. Bölge esnafı ve...