28 / 04 / 2024

ortak arazi hisse satışı

ortak arazi hisse satışı

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucularından birinin hissedar oldukları arsanın hisselerini satıp satamayacakları sorusunu yanıtladı. Heper, büyük hissedarın elbette hakedilen parayı vermeyeceğini söyledi...

Sanayi devi çalışanlarını şirkete ortak edecek! Prim yerine hisse verilecek

Alarko Holding üst düzey yöneticilerine prim ödemelerinin bir kısmının hisse senedi olarak yapılabilmesini sağlayacak bir sistem oluşturacak. Şirketten yapılan açıklamada çalışanların şirketin refahına ortak edilmesiyle, şirkete bağlılıklarının ve verimliliğinin artacağı kaydedildi.

Beşiktaş Ulus'taki arazi için tartışma büyüyor!

Beşiktaş Ulus'ta bulunan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 'plansız alan' olarak kayıtlara geçen arazi için "yeşil alan" olsun denmişti. Söz konusu arazi için 3 ortak tarafından satın alındıktan sonra imar değişikliği yapıldı. 

FETÖ'cü Hazim Sesli'den Hakan Şükür'e arazi çalımı!

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan FETÖ iddianamesine ilginç bir tanık ifadesi girdi. Hazim Sesli’nin ve Hakan Şükür’ün ortak olduğu enerji şirketi için arazi tahsis edildiği ortaya çıktı.

Mado dondurmacı zincirlerine ortak geliyor!

Mado’nun sahibi Yaşar Gıda’nın Yönetim Kumlu Başkanı Mehmet Kanbur hisse satışı konusunda bir fon ile anlaşma sağladı. Ekonomist dergisinin haberine göre fonun küçük hisse alarak Yaşar Gıda Dondurma’ya ortak olacağı belirtiliyor.

1993 yılında Ortaköy'de 671.557 metrekare arazi 12.5 milyara satılacakmış!

1993 yılında Beşiktaş Ortaköy'de bulunan, imar planında yeşil alan gösterilen 671 bin 557 metrekare gayrimenkul 12.5 milyar lira (metrekaresi 18 bin 615 lira) muhammen bedel üzerinde açık artırma usulüyle satılacakmış.

Migros BC Partners ve Anadolu Endüstri Holding eşit ortak oldu!

Migros BC Partners ve Anadolu Endüstri Holding eşit ortak oldu. Migros'ta beklenen imzalar atıldı. Anadolu Endüstri Holding ile BC Partners'a bağlı Moonlight Capitals hisse alım satım anlaşmasını noktaladı.

Sabiha Gökçen'de Türk ortak kalmadı!

Malezya Havalimanları yüzde 60 hissesine sahip olduğu Sabiha Gökçen’de Limak’a ait yüzde 40'lık hisse için ön alım hakkını kullanmaya karar verdi.Sabiha Gökçen'de Türk ortak kalmadı.

Anadolu Grubu Migros'a ortak oluyor!

Anadolu Endüstri Holding, Migros'un yüzde 40.25 hissesi için hisse başına 26 lira alım fiyatı teklif etti. El sıkışılması durumunda Anadolu Grubu 1.8 milyar TL'ye BC Partners ile Migros'ta eşit ortak olacak.

Anadolu Grubu, Migros'a ortak oluyor!

Anadolu Endüstri Holding, Migros'un yüzde 40.25 hissesi için hisse başına 26 lira alım fiyatı teklif etti. El sıkışılması durumunda Anadolu Grubu 1.8 milyar TL'ye BC Partners ile Migros'ta eşit ortak olacak.

Anadolu Endüstri Holding Migros'a ortak oluyor!

Anadolu Endüstri Holding, Migros'un yüzde 40.25 hissesi için hisse başına 26 lira alım fiyatı teklif etti. El sıkışılması durumunda Anadolu Grubu 1.8 milyar TL'ye BC Partners ile Migros'ta eşit ortak olacak

1945 yılında Ortaköy'de 75 dönüm arazi ve 4 köşk satılacakmış!

Bugün arsaların metrekaresi binlerce liradan satılan Ortaköy'de, 1945 yılında Şifa Yurdu'nun karşısında bulunan 75 dönüm arazi ve içinde dört tane köşk bulanan bir çiftlik satılacakmış.

STFA Yatırım Holding, enerji grubu şirketi Enerya’da Partners Group ile ortak oldu!

STFA Yatırım Holding, enerji yatırımlarını yürüten şirketi Enerya’ya yüzde 30 hisse ile ortak olması için dünyanın en önemli finans kuruluşlarından biri olan İsviçreli Partners Group ile anlaştı...

Özel sektör oyuncuları EPİAŞ'a ortak olmak için sıraya girdiler!

Enerji Borsası’na ortak olmak isteyen özel sektör oyuncuları başvurularını yapmaya başladı. Kazancı ve Limak gibi en güçlü özel sektör oyuncuları, EPİAŞ ortaklığı için üst limitten hisse talep ediyor

ortak arazi hisse satışı Haberi

ortak arazi hisse satışı

4800 metrekarelik bir arsada benim ve ablamın 380 metrekare hissemiz var. Bu yeri diğer büyük hissedar depo olarak kullanıyor. Biz ayrı şehirdeyiz, arsa ayrı şehirde. Kullanan kişiye 'hissemizi al' diyoruz, komik rakamlar söylüyor. Hissemizi satabilir miyiz? Başka bir çözüm öneriniz olabilir mi? • B.K. 


Anlattığınız ortamda büyük hissedar size elbette hakedilen parayı vermeyecektir. Niye versin, siz başka bir şehirde yaşıyorsunuz, bu onun için artı bir puan. Yari arsanızla yakından ilgilenemeyeceksiniz. Sonra, zaten bu yeri kullanıyor ve para kazanıyor, bir de size satış için niye para kaptırsın? 

Belki bir başka hususu da düşünüyordur, o da şu: Siz hissenizi satmaya kalksanız böyle ortak olunan bir yeri alacak müşteri çıkmaz. Hisseniz küçük. Daha da ileri gideyim. Arsanızın nerede olduğunu bilmiyorum ama küçük bir yerleşim...