28 / 05 / 2024

ortak gider planı

ortak gider planı

Posta Gazetesi yazarı Tamer Heper, arsa payına göre mi yoksa herkesten mi ortak gider toplayacağız diye soran okuruna cevap veriyor. İşte o yazı!

Ortaköy 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planı askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Ortaköy Mahallesi, 39 Pafta 1079 Ada, 189 Parsele (Eski 76-77- 78- 79- 80- 81- 82- 83- 84- 85- 86- 87- 88- 89- 90- 91- 92- 93- 94- 95- 96- 97- 98- 99- 100 Parsellere) Ait 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Silivri Selimpaşa, Ortaköy ve Kavaklı 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Silivri ilçesi, Selimpaşa, Ortaköy ve Kavaklı TEM Otoyolu Güneyi'ne ilişkin 1/5000 ölçekli 15.07.2023 tasdik tarihli Revizyon Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

AVM'ler ile perakendecilerin ortak gider sorunu çözülüyor! Kanun teklifine onay çıktı!

AVM'lerde ortak gider tartışmaları durulmuyor. Ancak sorun çözüme kavuşuyor. İşte ayrıntılar...

AVM'lerde TL devri başladı! Mağazalar ortak giderlerini Türk Lirası ile ödeyecek!

Bakanlık tarafından hazırlanan Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Ortak gider katılım payları Türk Lirası üzerinden hesaplanıp, ödenecek.

AVM'lere yeni yönetmelik geliyor! Ortak gider sorunu çözülecek!

Türkiye’de AVM ve markalar arasında senelerdir gündemde olan ortak gider faturalarıyla ilgili düzenlemeye gidiliyor. Peki düzenleme ile neler değişecek? İşte ayrıntılar...

Binalardaki aidat ve ortak gider borcu takiplerinde faiz işler mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda aidat ve ortak gider borcu takiplerini kaleme aldı.

AVM'lerdeki ortak gider sorunu büyüyor!

Perakendecilerle AVM yönetimleri arasında başlayan ‘ortak alan genel giderleri tartışması’ alevlendi. Taraflardan karşılıklı restler geldi.

Mustafa Aydın'dan AVM'lerde ortak gider açıklaması!

UFRAD Franchising Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın yaptığı açıklamada, “ AVM’lerde ortak gider şeffaflığı, markalarımızın ve sektörümüzün en büyük hakkı” dedi.

Ortaköy 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Ortaköy Mahallesi 1681 ada 109-179 Parseller ve Yakın Çevresine İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

AVM'ler için ciro kirası talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, AVM'lere ilişkin açıklamalarda bulundu. "Bazı AVM yönetimlerinden ciro kirası ya da kira indirimi konusunda beklediğimiz yaklaşımı göremedik" diyen Öncel, bazı AVM'lerde ortak gider protestosu yapılabileceğini dile getirdi.

Ortaköy 1/5000 ve 1/100 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Ortaköy Mahallesi, Rezerv Yapı Alanına İlişkin 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Ortaköy 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıya çıktı! 

Beşiktaş ilçesi, Ortaköy Mahallesi, 1685 ada, 3 parsel ile 1174 ada, 2, 3, 4 parseller arasında kalan kadastral boşluğa ilişkin 1/1000 ölçekli 26.10.2020 tasdik tarihli Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıktı.

AVM'ler ve markalar karşı karşıya!

Yılda 4 milyar TL’yi aşan ortak gider faturaları, markalar ile AVM’leri karşı karşıya getirdi. Giderlerin azalmasına rağmen yaptıkları ödemelerin azalmadığını ve şeffaf davranılmadığını belirten markalar, durumun suiistimal edildiğini söylüyor. 

ortak gider planı Haberi

ortak gider planı

Oturduğum apartmanda ikisi dubleks olmak üzere 12 mesken ve 2 dükkan var. Bugüne kadar aidatlar toplanırken dükkanlardan alınmıyor, meskenlerden ise eşit toplanıyordu. Biri çıktı arsa payına göre toplansın dedi, bir başkası değişik bir şekil önerdi, bir türlü doğruyu bulamadık. Bunun doğrusu nedir? Yanıtlarsanız sadece beni değil tüm apartman sakinlerini memnun edersiniz. 


Şimdi ben de size bunun doğrusunu söyleyemeyeceğim. Ama hemen ümitsizliğe kapılmayın. Neticede bir esasa bağlayacağız.


Ben de doğrusunu söyleyemeyeceğim derken kastettiğim şu. Sizin binada ortak gider paylaşımının nasıl yapılacağını gösteren belge yönetim planınızdır. Ben yönetim planınızı bilmediğim için ‘çözüm söyleyemeyeceğim’ dedim. Şimdi siz binanıza ait yönetim planını önünüze koyup ortak gidere katılma ile ilgili maddeye bakacaksınız.


Nasıl bir paylaşım ön görmüş ise bu şekilde paylaşacaksınız. Peki elinizde yönetim planı yoksa ne...