28 / 04 / 2024

ortak giderlere katılım payı

ortak giderlere katılım payı

Ana gayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarayan yerlerine "Ortak yerler" deniyor. Peki, apartmanda ortak giderlere katılım payı nasıl sağlanır?

Sitelerde ortak giderlere katılım arsa payına göre mi belirlenir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Biz 254 haneli bir sitede yaşamaktayız. Bazı evler dubleks, bazıları daire. İçme suyu borularımızdaki patlamaların önlenmesi için basınç düşürücü istasyonlar yapılacak. Katılım eşit mi arsa payına göre mi alınmalı?' sorusunu yanıtladı.

28 maddede sitelerde genel giderlere katılım!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "sitelerde genel giderlere katılım" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Katılım Varlık Kiralama 200 milyon TL kira sertifikası sattı!

Katılım Varlık Kiralama tarafından 200 milyon TL tutarlı yurtiçi kira sertifikasının nitelikli yatırımcılara satışı tamamlandı. 

Ziraat Katılım konut faizini yüzde 0,98’e düşürdü!

Ziraat Katılım, 10 yıla kadar olan vadelerde indirime giderek konut finansman oranını aylık yüzde 0,98'e çekti...

Vakıf Katılım konut kredi faizini yüzde 0,98'e çekti!

Vakıf Katılım 500 bin TL'ye kadar olan 120 aylık konut finansmanı için aylık kar oranını yüzde 0,98'e çekti...

Katılım Varlık Kiralama 200.1 milyonluk kira sertifikası sattı!

Katılım Varlık Kiralama 200 milyon 100 bin TL tutarlı  kira sertifikasının nitelikli yatırımcılara satışı tamamlandı.

Ziraat Katılım 500 milyon dolar kira sertifikası ihraç edecek!

Ziraat Katılım Varlık Kiralama tarafından 500 milyon dolar tutarındaki ihraç tavanı içerisinde kalmak kaydıyla kira sertifikaları ihraç başvurusu SPK tarafından olumlu karşılandı.

Ziraat Katılım 100 milyonluk kira sertifikası 2. geri ödemesini yaptı!

Ziraat Katılım Varlık Kiralama tarafından 100 milyon TL nominal tutarlı kira sertifikalarının anapara ve 2. getiri ödemesi gerçekleştirildi.

Katılım Varlık Kiralama 4.4 milyonluk kar payı ödedi!

Katılım Varlık Kiralama 100 milyon TL nominal değerli kira sertifikasının 4 milyon 482 bin TL'lik kar payı ödemesini yaptı.

Katılım Varlık Kiralama 3.9 milyon TL'lik kar payı ödemesi yaptı!

Katılım Varlık Kiralama 100 milyon TL nominal değerli kira sertifikasının 3 milyon 989 bin TL'lik kar payı ödemesini yaptı.  

Katılım Varlık Kiralama'nın kar payı oranı yüzde 4,6487!

Katılım Varlık Kiralama'nın 100 milyon TL nominal değerli kira sertifikasının 3. kupon ödeme dönemine ilişkin kar payı oranı 4,6487 yüzde olarak kesinleştirildi.

Katılım Varlık Kiralama 66 milyonluk kira sertifikası sattı!

Vakıf Finansal Kiralama'nın fon kullanıcısı olduğu, Katılım Varlık Kiralama'nın tarafından 66 milyon 60 bin TL tutarlı, 364 gün vadeli, yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikalarının nitelikli yatırımcıya satışı tamamlandı.

Ziraat Katılım Varlık Kiralama kira sertifikası satacak!

Ziraat Katılım Varlık Kiralama 125 milyon TL tutarında, 104 gün vadeli, yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikaları ihracı için SPK tarafından onaylandı.

ortak giderlere katılım payı Haberi

ortak giderlere katılım payı

Apartmanda ortak giderlere katılım payı!

Anagayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarıyan yerlerine "Ortak yerler" deniyor.


Apartmanda ortak kullanım alanları hakkında yapılan giderler kat malikleri tarafından karşılanıyor. Hangi giderlerin hangi oranlarda karşılanacağı ise Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında şu şekilde açıklanıyor;


Anagayrimenkulün genel giderlerine katılma 

Madde 20 - (Değişik birinci fıkra:13/4/1983 - 2814/9 md.) Kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça:


a)Kapıcı, kaloriferci,bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak;


b) Anagayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin bakım,koruma güçlendirme   ve onarım giderleri ile yönetici aylığı gibi diğer giderlere ve ortak tesislerin işletme giderlerine ve giderler için toplanacak avansa kendi arsa payı oranında; Katılmakla yükümlüdür.


c)Kat malikleri ortak yer veya tesisler üzerindeki kullanma hakkından vazgeçmek veya...