28 / 04 / 2024

Ziraat Katılım 500 milyon dolar kira sertifikası ihraç edecek!

Ziraat Katılım 500 milyon dolar kira sertifikası ihraç edecek!

Ziraat Katılım Varlık Kiralama tarafından 500 milyon dolar tutarındaki ihraç tavanı içerisinde kalmak kaydıyla kira sertifikaları ihraç başvurusu SPK tarafından olumlu karşılandı.



Ziraat Katılım Varlık Kiralama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yurtdışı kira sertifikası ihracına ilişkin SPK onayı hakkında açıklama yaptı.

Ziraat Katılım Varlık Kiralama tarafından Ziraat Katılım Bankası AŞ'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, 500 milyon dolar tutarındaki ihraç tavanı içerisinde kalmak kaydıyla bir yıllık dönem içerisinde bir veya birden daha fazla seferde ihraç edilecek III-61.1 sayılı Kira Sertifikaları Tebliği'nde öngörülen türlerde kira sertifikaları ihraç edebilmek için Yönetim Kurulu Kararı kamuya açıklanmıştı.

Bu kapsamda Ziraat Katılım Varlık Kiralama'nın SPK başvurusu SPK tarafından olumlu karşılandı.

Ziraat Katılım Varlık Kiralama'nın KAP açıklaması: 
İlgi:27.02.2018 tarihli açıklamamız.

İlgideki açıklamamızda, Şirketimizce Ziraat Katılım Bankası AŞ'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, 500.000.000.- USD (BeşYüzMilyonAmerikanDoları) tutarındaki ihraç tavanı içerisinde kalmak kaydıyla bir yıllık dönem içerisinde bir veya birden daha fazla seferde ihraç edilecek III-61.1 sayılı Kira Sertifikaları Tebliği'nde öngörülen türlerde kira sertifikaları ihraç edebilmek için Yönetim Kurulu Kararı kamuya açıklanmıştı.

Bu kapsamda Şirketimizin Sermaye Piyasası Kurulu başvurusu Sermaye Piyasası Kurulunca olumlu karşılanmış olup onaylı ihraç belgesi ekteki gibidir. Kamunun bilgisine arz ederiz.

Dosya için tıklayın


Geri Dön