29 / 04 / 2024

Ortak giderlerin teminatı nasıl karşılanır

Ortak giderlerin teminatı nasıl karşılanır

Kat malikinin, 20. madde uyarınca payına düşecek gider ve avans borcundan ve gecikme tazminatından, devamlı bir şekilde faydalananlar da müştereken ve müteselsilen sorumlu oluyor. Peki, ortak giderlerin teminatı nasıl sağlanır?

Apartman sakinleri dikkat! Artık internetten gönderilecek!

Komisyonda görüşmelere başlanan 7201 Sayılı Tebligat Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile apartman yönetimi ve ortak giderlerin tahsili hususları değişecek. 

7201 Sayılı Tebligat Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan 7201 Sayılı Tebligat Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile apartman yönetimi ve ortak giderlerin tahsili hususları yeniden düzenlenecek. 

14 maddede sitelerdeki ortak giderlerin teminatı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "sitelerdeki ortak giderlerin teminatı" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Kiracıların ortak gider ödemelerinde 6 önemli husus!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için kiracıların ortak gider teminatına katılımı konusunu kaleme aldı.

Apartman giderleri kime aittir?

Kat Mülkiyeti Kanunu'nda apartman aidatı ile ilgili hususlara yer veriliyor. Apartmandaki ortak giderlerin malikler tarafından ödenmesi gerekiyor. Peki, apartman giderleri kime aittir?

Ortak giderlerin teminatı!

Kat malikinin, 20. madde uyarınca payına düşecek gider ve avans borcundan ve gecikme tazminatından, devamlı bir şekilde faydalananlar da müştereken ve müteselsilen sorumlu oluyor. Peki, ortak giderlerin teminatı nasıl sağlanır?

Halk GYO'dan teminat açıklaması...

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ., İstanbul Finans Merkezi Projesi ortak altyapı giderleri için verilen teminat mektubu hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bir açıklama yaptı. İşte açıklama...

ADÜAŞ, Beşiktaş Ortaköy'de arsa satıyor!

Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (ADÜAŞ), Beşiktaş Ortaköy Mahallesi 1382 ada 15 parselde (1/3 hissse) kayıtlı taşınmazını satışa çıkardı. İşte Beşiktaş Ortaköy'deki ADÜAŞ arsasının satış tarihi ve geçici teminat tutarı...

Apartmanlarda ortak giderlerin teminatı nasıl karşılanır?

Apartmanlarda güvenlik, temizlik, tamirat gibi apartmanın tümünü ilgilendiren genel hususlarda bir gider söz konusu oluyor. Peki apartmanlarda ortak giderlerin teminatı nasıl karşılanır? Yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

English Home'a Katarlı QIFB ortak olacak!

English Home'a Katar merkezli yatırım bankası QFIB'nin ortak olacağı söyleniyor.

One Ortaköy'de hemen teslim 850 bin dolara!

Bilgili Holding One Ortaköy Residence'ta hemen teslim dairelerin fiyatları 850 bin dolardan başlıyor, projeden banka kredisi ile konut sahibi olunabiliyor

Alarko Holding'den Ortaköy binasına dair açıklama!

Alarko Holding Ortaköy'deki iş merkezinin bulunduğu gayrimenkul hakkında açıklama yaptı.

Ağaoğlu, Alarko Holding Ortaköy arazisini satın aldı!

Ağaoğlu Şirketler Grubu, İstanbul’un en gözde yerinde, Ortaköy’de bulunan Alarko Holding merkez binasının yer aldığı araziyi satın aldı

Ortak giderlerin teminatı nasıl karşılanır Haberi

Ortak giderlerin teminatı nasıl karşılanır

Ortak giderlerin teminatı!

Kat malikinin, 20. madde uyarınca payına düşecek gider ve avans borcundan ve gecikme tazminatından, bağımsız bölümlerin birinde kira akdine, oturma (sükna) hakkına veya başka bir sebebe dayanarak devamlı bir şekilde faydalananlar da müştereken ve müteselsilen sorumlu oluyor. 


Ancak, kiracının sorumluluğu ödemekle yükümlü olduğu kira miktarı ile sınırlı olup, yaptığı ödeme kira borcundan düşülür.

Kat malikinin borcu bu yolla da alınamazsa, mahkemece tesbit edilen borcunu ödemiyen kat malikinin bağımsız bölümü üzerine, varsa yöneticinin yoksa kat maliklerinden birinin yazılı istemiyle bu borç tutarı için, diğer kat malikleri lehine kanuni ipotek hakkı tescil edilir. 4721 sayılı Türk Medenî Kanununun 893 üncü maddesinin son fıkrası hükmü burada da uygulanır.


Kat maliklerinin, gider borcunu ödemeyen kat maliki veya diğer sorumlulardan olan alacakları önceliklidir.


Ortak giderlere katılma

Toplu...