06 / 05 / 2024

ortak tapu ayırma nasıl olur

ortak tapu ayırma nasıl olur

Bir taşınmaz tapusunun tek bir sahibi olabileceği gibi, birden fazla sahibi de olabiliyor. Kimi zaman ortak tapuya sahip olan hissedarlar taşınmazın satışı konusunda anlaşmazlık yaşayabiliyor. Bu durumda ortak tapu ayırma davası açılabiliyor...

Konut kredisinde ortak tapu yapılabilir mi, nasıl yapılır?

Konut kredisi almak isteyenler Konut kredisinde ortak tapu yapılabilir mi, nasıl yapılır? sorusuna yanıt arıyor. İşte konut kredisine ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Ortak tapu nedir?

Ortak tapu, gayrimenkul alanında sıkça kullanılan önemli kavramlardan biridir. Gayrimenkul sahipliği, tapu belgeleri aracılığıyla belirlendiği için tapu türlerinin ne anlama geldiğini bilmek önemlidir. Ortak tapu da bazı hakları temsil eden bir belge türüdür. Peki ortak tapu nedir?

Türkiye'de geçen ay 208 binden fazla gayrimenkul satışı yapıldı! Tapu harcı geliri şaşırttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de geçen ay 208 binin üzerindeki gayrimenkul satış işleminden 3 milyar 669 milyon 976 bin Türk Lirası tapu harcı geliri elde edildi.

Oksijen Ortaköy Villaları lansman fiyatlarıyla satışta! Ağustos ayında teslim!

Silivri'de hayata geçirilen Oksijen Ortaköy Villaları'nda satış süreci devam ediyor. Projede yer alan villaların teslimlerinin Ağustos ayında yapılması planlanıyor.

Kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi 1 ay uzatılıyor! İşte son dakika detayları!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi 1 ay uzatılıyor. Cumhurbaşkanı kararıyla yapılandırma için başvuru süresi bir ay uzatılarak 30 Haziran 2023 tarihine çekilecek. Böylelikle ilk taksit ödeme süresi de bir ay uzamış olacak.

Ortak banka hesabı olan çiftler İçin şok edici araştırma sonuçları!

Ortak banka hesabına sahip olan çiftler için Journal of Consumer Resource dergisi kapsamında araştırma yapıldı. Araştırma sonuçları pek çok çifti şaşkınlığa uğrattı. İşte detaylar!

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? Tapu ayırma işlemleri ne kadar sürer?

Hisseli tapuda malikler gayrimenkulün her kısmında aynı oranlarda paya sahiptirler. Başka bir deyişle mülkün her kısmı için hissedarlar, aynı oranlarda hakka sahiptirler. Peki Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? İşte detaylar!

Ocak ayında 250 bine yakın gayrimenkul satış işlemi yapıldı! Elde edilen tapu harcı geliri şaşırttı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre,  Türkiye'de, geçen ay 249 bin 852 gayrimenkul satış işlemi yapıldı. Söz konusu satış işlemlerinden 4 milyar 131 milyon 727 bin 328 lira tapu harcı geliri elde edildi.

Profilo Toz Torbasız Elektrikli Süpürge Kaç TL? Özellikleri neler? İşte 5 Şubat 2023 fiyat listesi

Profilo PSP5U530 700 W toz torbasız süpürge, yüksek performansa sahip toz ayırma sistemi ve 3 farklı başlığı ile yüksek emiş gücüne sahip olmasıyla tüm ilgileri üzerine çekiyor. İşte ürün hakkında merak edilenler.

Konut kredisi ile alınan eve ortak tapu yapılabilir mi? Ev Tapusu iki eşin üzerine yapılır mı?

Tapu konusuna dair pek çok kişinin kafasında birtakım sorular olabilir. Özellikle eşler, ortak tapuya dair sorular sormaktadır. İşte bu konuya dair sorulan o sorular!

Tapu ayırma işlemleri nasıl yapılır? Hisseli tapu devredilebilir mi?

Tapu ayırma işlemleri, hisseli tapuya sahip kişilerin çok sık sorduğu sorulardan biridir. İşte b konuda merak edilenler!

Hissedarlardan habersiz tapu bölünür mü? Hisseli arsa tapusu nasıl ayrılır? Tapu çıkmadan satış yapılır mı?

Hisseli tapuları ayırma işlemine dair vatandaşların aklını kurcalayan noktalar vardır. Onlardan bazıları da habersiz tapu bölümü ya da hisseli arsa tapusu ayırma işlemi oluyor. İşte bu konulara dair merak edilenler!

Hisseli tapu ayırma işlemleri nasıl yapılır? Hisseli tapu müstakil tapuya nasıl çevrilir?

Hisseli tapu sahipleri ellerindeki tapuya dair bilgi edinmek için pek çok soru sorarlar. İşte o soruların yanıtları…

ortak tapu ayırma nasıl olur Haberi

ortak tapu ayırma nasıl olur

Ortak tapu ayırma davası!

Bir taşınmaz tapusunun tek bir sahibi olabileceği gibi, birden fazla sahibi de olabiliyor. Kimi zaman ortak tapuya sahip olan hissedarlar taşınmazın satışı konusunda anlaşmazlık yaşayabiliyor.


Bu noktada bir taşınmaz maldaki ortak mülkiyet veya kullanım hakkının ortaklar arasında paylaşılması veya satılması suretiyle sona erdirilmesi için ortaklığın giderilmesi davası açılabiliyor.


Bu dava elbirliği ev iştirak halindeki taşınmazlar gibi topluluk mülkiyeti taşınmazlarının bölünebilmesi veya satılması için açılıyor. Her hissedar bu davayı açma hakkına sahip oluyor.


Ortaklığın giderilmesi davası, diğer hissedarlara karşı açılıyor. Bu davalar, davaya konu olan taşınır veya taşınmaz malın değerine bakılmaksızın bir dilekçe ile sulh hukuk mahkemesinde görülüyor. Peki, ortaklığın giderilmesi davası dilekçesi nasıl yazılır?


Ortaklığın giderilmesi davası dilekçesi;


DAVACI :

VEKİLİ :

DAVALILAR : 

1-

2-

3-


KONU : Taşınmazdaki Paydaşlığın Giderilmesi İsteminden ibarettir.


AÇIKLAMALAR :


1- Müvekkilim davalılarla...