05 / 05 / 2024

ortak tapu paylaşımı

ortak tapu paylaşımı

Ortak tapuya sahip olan kimselerin, tasarruf işlemi yaparken birlikte hareket etmeleri gerekiyor. Kimi zaman bir ortak taşınmazın satışını isterken, diğer ortak satılmasını isteyemiyor. Bu durumda ortak tapu paylaşımı nasıl yapılır?

Konut kredisinde ortak tapu yapılabilir mi, nasıl yapılır?

Konut kredisi almak isteyenler Konut kredisinde ortak tapu yapılabilir mi, nasıl yapılır? sorusuna yanıt arıyor. İşte konut kredisine ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Müşterek tapu nedir? Müşterek tapu nasıl satılır?

Müşterek kelimesi Arapça kökenli bir sözcük olarak Türkçeye geçmiş ve ortak anlamı taşıyan kelime olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda birlikte anlamına da geliyor. Peki, Müşterek tapu nedir? Müşterek tapu nasıl satılır? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Mega inşaat projelerinde veri paylaşımı dönemi başlıyor!

İletişim, iş birliği ve dosya takibi için ortak çalışma platformu EDMS Küresel Doküman Yönetim Sistemi, metro projelerinde veri paylaşımı yaparak projelerde büyük kolaylık sağlıyor. 

Miras paylaşımı ne şekilde yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kadına babadan kalan miras çocuk yoksa kime kalır ve kalan miras eş ile ortak yapılır mı? Ortak yapılırsa kadın öldükten sonra miras paylaşımı ne şekilde olur?' sorusunu yanıtladı.

Tapu ve Kadastro Verilerinin Paylaşımı Yönetmeliğinde Değişiklik Yönetmeliği!

Tapu ve Kadastro Verilerinin Paylaşımı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tapu ve Kadastro Verilerinin Paylaşımı Yönetmeliğinde Değişiklik Yönetmeliği!

Tapu ve Kadastro Verilerinin Paylaşımı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi...

Konut kredisi ile alınan eve nasıl ortak tapu yapılabilir?

Konut kredisi ile ev almak ve bir de ortak tapu istiyorsunuz. Peki konut kredisi ile alınan eve ortak tapu yapılır mı?

Vergisiz miras paylaşımı bitiyor!

Miras kalan tarım arazilerinin vârislerce ‘resmi olarak’ paylaşımını kolaylaştırmak amacıyla iki yıl önce çıkarılan ve tapu harcı, damga vergisi gibi muafiyetler sağlayan yasal düzenlemenin süresi 15 Mayıs’ta doluyor.

Ortak tapu paylaşımı nasıl yapılır?

Ortak tapuya sahip olan kimselerin, tasarruf işlemi yaparken birlikte hareket etmeleri gerekiyor. Kimi zaman bir ortak taşınmazın satışını isterken, diğer ortak satılmasını isteyemiyor. Bu durumda ortak tapu paylaşımı nasıl yapılır?

Miras kalan evin paylaşımı nasıl olur?

Mirasçı veya mirasçılar gerekli belgeler ile tapu dairesine müracaat ederek miras kalan taşınmazın adına intikal edilmesini isteyebiliyor. Peki, miras kalan evin paylaşımı nasıl olur?

Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi çalışma esasları!

Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi yönetmeliği, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce üretilen veya arşivlenen verilerin paylaşılmasına ilişkin usul ve esasları belirliyor. İşte Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi çalışma esasları..

Tapu ve kadastro verilerinin paylaşımı hakkında yönetmelik tam metni!

Tapu ve kadastro verilerinin paylaşımı hakkında yönetmelik 7 Mart 2015 tarihinde 29288 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, verilerin paylaşılmasına ilişkin usul ve esasları düzenliyor...

Hisseli arazi paylaşımı nasıl yapılır?

Hisseli arazilerin bölünerek satılması ile ilgili olarak Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından 25 Şubat 2014 tarihinde bir genelge yayımlandı. Peki, hisseli arazi paylaşımı nasıl yapılır?

ortak tapu paylaşımı Haberi

ortak tapu paylaşımı

Ortak tapu paylaşımı nasıl yapılır?

Ortak tapuya sahip olan kimselerin, tasarruf işlemi yaparken birlikte hareket etmeleri gerekiyor. Kimi zaman bir ortak taşınmazın satışını isterken, diğer ortak satılmasını isteyemiyor.


Diğer payı satın alacak durumu da olmayanlar, kendilerine açılacak ortaklığın giderilmesi davası ile karşılaşabiliyor. 


Bu dava, paylı mülkiyete sahip olan paydaşlardan her birinin, paylı mülkiyeti devam ettirme yükümlülüğü bulunmadıkça, malın paylaşılmasını isteyebilme hakkı neticesinde açılıyor. Peki, ortak tapu paylaşımı nasıl yapılır? Dava nasıl açılır? Nasıl sonuçlanır?


Ortak tapu paylaşımı davası, Sulh Hukuk Mahkemesinde açılıyor. Dava sonunda paylaşma biçiminde uyuşma sağlanmadığı takdirde paydaşlardan birinin istemi üzerine hâkim, malın aynen bölünerek paylaştırılmasına, bölünen parçaların değerlerinin birbirine denk düşmemesi hâlinde eksik değerdeki parçaya para eklenerek denkleştirme sağlanmasına karar verir.


Bölme istemi durum ve koşullara uygun görülmezse ve özellikle paylı...