02 / 05 / 2024

ortak yerler

ortak yerler

Anagayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarayan yerleri ise ortak kullanım alanları oluyor. Peki, apartmanda ortak kullanım alanları nelerdir?

10 maddede toplu yapılarda ortak yerler!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "Toplu yapılarda ortak yerler" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

15 maddede sitelerde bağımsız bölümlerle eklentiler ve ortak yerler arasındaki bağlantı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "sitelerde bağımsız bölümlerle eklentiler ve ortak yerler arasındaki bağlantı" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Apartman ortak kullanım alanları yönetmeliği!

Apartman bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarıyan yerleri ortak yerler oluyor. İşte apartman ortak kullanım alanları yönetmeliği..

3 maddede sitelerdeki ortak alanlar!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez 'sitelerde ortak yerler-şeyler' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Toplu yapılarda toplantı ne zaman yapılır?

Toplu yapı kapsamında bulunan blok yapıların her biri blok kat malikleri kurulunca; ortak yerler, o adada bulunan bağımsız bölüm malikleri tarafından yönetiliyor. Peki, toplu yapılarda toplantı ne zaman yapılır?

Apartman boşluğuna eşya koymak yasak mı?

Apartmanda bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarıyan yerlerine ortak yerler deniyor. Apartman boşluğuna eşya koyulabilir mi? Apartman boşluğuna eşya koymak yasak mı?

Apartmanda ortak giderler nelerdir?

Anagayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarayan yerler, ortak alan oluyor. Peki, apartmanda ortak alanlar nelerdir? Apartmanda ortak giderler nelerdir?

Toplu yapılarda ortak yerler nerelerdir?

Toplu yapı, bir veya birden çok imar parseli üzerinde, belli bir onaylı yerleşim plânına göre yapılmış konutlar olarak karşımıza çıkıyor. Peki bu tür toplu yapılarda ortak yerler nerelerdir?

Apartman demirbaşları nelerdir?

Apartmandaki ortak alanlar; bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarayan yerlerine ortak yerler olarak ifade ediliyor. Peki, apartman demirbaşları nelerdir?

Apartman giderleri yönetmeliği 2015!

Anagayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarayan yerlerine ortak yer olarak tanımlanıyor. Peki, ortak yerler için giderler nasıl karşılanır? İşte apartman giderleri yönetmeliği 2015...

Apartman giderlerine katılım oranı nedir?

Anagayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarayan yerlerine ortak yerler oluyor. Peki, apartman giderlerine katılım nasıl sağlanır? Apartman giderlerine katılım oranı nedir?

Kat maliklerinin hakları 2015!

Kat mülkiyeti kurulan bir anagayrimenkuldeki bağımsız bölümlerin sahipleri olan kat maliklerinin hem kendi bağımsız bölümleri üzerinde hem ortak yerler üzerinde bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor. İşte kat maliklerinin hakları 2015...

Kat maliklerinin ortak yerler üzerindeki hakları nelerdir?

Bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkı olan kat mülkiyeti hakkına sahip olanlara kat maliki deniyor. Peki, kat maliklerinin ortak yerler üzerindeki hakları nelerdir? İşte yanıtı..

ortak yerler Haberi

ortak yerler

Apartmanda ortak kullanım alanları nelerdir?

Kat mülkiyetine konu olan gayrimenkulün bütününe anagayrimenkul deniyor. Anagayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarayan yerleri ise ortak kullanım alanları oluyor.


Kat mülkiyeti, arsa payı ve anagayrimenkuldeki ortak yerlerle bağlantılı özel bir mülkiyet oluyor. Peki, apartmanda ortak kullanım alanları nelerdir?


Apartmanda ortak yerler:

Ortak yerlerin konusu sözleşme ile belirtilebilir. Aşağıda yazılı yerler ve şeyler bu Kanun gereğince her halde ortak yer sayılır.

a) Temeller ve ana duvarlar, taşıyıcı sistemi oluşturan kiriş, kolon ve perde duvarlar ile taşıyıcı sistemin parçası diğer elemanlar,bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar, tavan ve tabanlar, avlular, genel giriş kapıları, antreler, merpenler, asansörler, sahanlıklar, koridorlar ve buralardaki genel tuvalet ve lavabolar, kapıcı daire veya odaları, genel çamaşırlık ve çamaşır kurutma yerleri, genel...