19 / 11 / 2024

ortaklığın çözülmesi

ortaklığın çözülmesi

Alacaklı icra takibi sonucu taksim edilmemiş miras hissesinin haczi ve satışını isterse ortaklığın giderilmesi davası açmak ve gerekirse veraset ilamı almak için icra hukuk mahkemesinden yetki belgesi alabiliyor...

Ortaklığın giderilmesi davası nedir?

Posta yazarı Tamer Heper '‘Ortaklığın giderilmesi’ talepli bir arsamız var. Uzun zamandır ihtilaflı. Yakınlarda e-Devlet’ten sorguladığımda, şöyle bir ibare yazmışlar: “3402 sayılı kanunun 22’nci maddesinin 2’nci fıkrasının (a) bendi uygulamasına tabidir.” Bu ne demektir?' sorusunu cevapladı.

Masum Padir: Batman’ın imar sorunlarının çözülmesi gerekiyor!

Batman’da çözüm bekleyen imar ve kentsel dönüşüm sorunlarını konuşmak için Sivil Toplum Kuruluşları (STK) tarafından öğretmenevinde bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya siyasiler, dernek başkanları ve muhtarlar çağırıldı.

Enerji kayıplarının doğru tespit edilip çözülmesi gerekiyor!

Baumit Genel Müdürü Atalay Özdayı, ısınma için Avrupa ülkelerine göre 2 kat daha fazla enerji tüketildiğini; bunu en aza indirebilmek için enerji kayıplarının doğru tespit edilip çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Mustafa Özçelik: Kentsel dönüşüm fırsat ve milattır!

İMSİAD Üyesi ve IMTET İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özçelik, Uludağ Üniversite'sinde öğrencilerle buluştu. Özçelik, "Kentsel dönüşüm şehrin temel sorunlarının çözülmesi içim önemli bir milat ve fırsattır. " dedi.

Hisseli tapuda ortaklığın giderilmesi nasıl olur?

Ortaklığın giderilmesi davası, hisseli taşınmaz mal paydaşları tarafından açılıyor. Bu dava paylı veya elbirliği mülkiyeti şeklinde tescilli taşınmazlarda ortaklığın giderilmesi amacıyla açılıyor. Peki, hisseli tapuda ortaklığın giderilmesi nasıl olur?

Ortaklığın giderilmesi davasına itiraz edilir mi?

Hisseli mülkiyete konu olan taşınmaz mallar için hissedarlar ortaklığın giderilmesi davası açılabiliyor. Kimi zaman diğer paydaşlar yapılacak bu işleme itiraz etmek isteyebiliyor. Peki, ortaklığın giderilmesi davasına itiraz edilir mi?

Ortaklığın giderilmesi davası açma süresi!

Ortaklığın giderilmesi, davası hisseli taşınmaz mallar için hissedarlar tarafından açılıyor. Bu dava sulh hukuk mahkemelerinde açılıyor. Peki, ortaklığın giderilmesi davası ne zaman açılır? İşte ortaklığın giderilmesi davası açma süresi..

Ortaklığın giderilmesi davası birden fazla taşınmaz varsa açılabilir mi?

Taşınmaza ortak mülkiyet olarak sahip olan hissedarlar mallarının aynen taksim edilmesi veya mahkemece satılması için ortaklığın giderilmesi davası açabiliyor. Peki, ortaklığın giderilmesi davası birden fazla taşınmaz varsa açılabilir mi?

Ortaklığın giderilmesi satış talebi nasıl yapılır?

Paylı veya elbirliği mülkiyeti şeklinde tescilli taşınmazlarda ortaklığın giderilmesi amacıyla ortaklığın giderilmesi davası açılabiliyor. Bu mahkeme sulh hukuk mahkemesinde açılıyor. Peki, ortaklığın giderilmesi satış talebi nasıl yapılır?

Ortaklığın giderilmesi davası cevap dilekçesi!

Ortaklığın giderilmesi davası, hisseli taşınmaz mallar için açılabilen davalar arasında yer alıyor. Dava sürecinde mahkemeye cevap niteliğinde dilekçe de verilebiliyor. İşte ortaklığın giderilmesi davası cevap dilekçesi örneği..

Ortaklığın giderilmesi davasında vekalet ücreti!

Ortaklığın giderilmesi davası, bir taşınmaz maldaki ortak mülkiyet veya kullanım hakkının ortaklar arasında paylaşılması veya satılması suretiyle sona erdirilmesi için açılıyor. Peki, ortaklığın giderilmesi davasında vekalet ücreti ne kadar?

Ortaklığın giderilmesi davası masrafları 2015!

Ortak mülkiyete konu olan taşınmazlarda anlaşmaya varılamadığı takdirde bu uyuşmazlık mahkeme yolu ile çözülebiliyor. Peki, açılan dava için ne kadar masraf yapılır? İşte ortaklığın giderilmesi davası masrafları 2015..

Tapu tahsis belgesi ortaklığın giderilmesi!

Ortaklığın giderilmesi davaları, bir taşınmazın birden çok paydaşının olması halinde ortaklar tarafından açılabilen dava olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tapu tahsis belgesi olan bir yerde ortaklığın giderilmesi davası açılabilir mi?

ortaklığın çözülmesi Haberi

ortaklığın çözülmesi


Taksim edilmemiş miras hissesinin haczi ve satışı!


Miras bırakanın ölümü yada gaipliğine karar verilmesi ile miras kanuni yada atanmış mirasçılara geçiyor. Bu durumda borçlu mirasçının taksim edilmeyen miras payına da haciz konulabiliyor.


Alacaklı taksim edilmemiş miras hissesinin haczi ve satışını istediğinde icra müdürü satışın nasıl yapılacağını icra mahkemesinden soruyor. İcra mahkemesi satışın ortaklığın giderilmesi davası açılarak yapılması ve dava sonucunda hisseye düşen paranın ödenmesine karar verebileceği gibi, iştirak halindeki mülkiyetin müşterek mülkiyete çevrilerek hissenin satışının daha uygun olacağına da karar verebilir. Bu durumda alacaklıya bu davaları açmak için yetki belgesi düzenliyor. Alacaklı icra mahkemesinin kararına göre ortaklığın giderilmesi yada elbirliği ile mülkiyetin paylı mülkiyete çevrilmesi davasını açabiliyor.


Borçluya miras kalan gayrimenkullerin tespit edilebilmesi için öncelikle nüfus müdürlüğüne yazılacak müzekkere ile borçlunun miras...