12 / 05 / 2024

Ortaköy Ali Paşa Konağı

Ortaköy Ali Paşa Konağı

2002 yılında Ortaköy Palanga Caddesi'ndeki Ali Paşa Konağı çatısında çıkan yangın sonucu büyük hasar görmüş. Restoran olarak da kullanılan konakta çıkan yangın kontrol altına alınsa da büyük hasar görmüş.

1933 yılında Heybeliada'da İsmet Paşa yolu 21 bin liraya yapılmış!

1933 yılında İstanbul'da bazı yollar yapılmış. Bunlardan biri de Heybeliada İsmet Paşa yolu. Söz konusu yol 21 bin liraya mal olmuş.

Silivri Selimpaşa, Ortaköy ve Kavaklı 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Silivri ilçesi, Selimpaşa, Ortaköy ve Kavaklı TEM Otoyolu Güneyi'ne ilişkin 1/5000 ölçekli 15.07.2023 tasdik tarihli Revizyon Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Tüylüoğlu Paşa İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tüylüoğlu Paşa İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Ali Paşa Tüylüoğlu, Kemal Tüylüoğlu, Yıldırım Tüylüoğlu, Yüksel Tüylüoğlu ortaklığında kuruldu.

Oksijen Ortaköy Villaları lansman fiyatlarıyla satışta! Ağustos ayında teslim!

Silivri'de hayata geçirilen Oksijen Ortaköy Villaları'nda satış süreci devam ediyor. Projede yer alan villaların teslimlerinin Ağustos ayında yapılması planlanıyor.

Ragıp Paşa Köşkü icradan satışa çıktı! İşte 116 yıllık tarihi köşke biçilen fiyat

İstanbul'un Kadıköy semtinde 116 yıl önce inşa ettirilen Ragıp Paşa Köşkü, mahkeme kararıyla satışa çıktı. İşte icratan ihaleyle satışa çıkan köşk için istenen rakam ve köşkün tarihine ilişkin detaylar....

İzmir Kaplan Mustafa Paşa Vakfı Çarşısı 35 yıllığına kiralanacak!

İzmir'in önemli ilçelerinden Konak'ta  Kaplan Mustafa Paşa Vakfı Çarşısı olarak adlandırılan alanın 35 yıllığına kiralanmasına karar verildi.  

Kadıköy Zühtüpaşa 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Kadıköy ilçesi, Zühtüpaşa Mahallesi, 280 ada, 29 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 22.12.2020 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Pasifik Grup'un Ortaköy projesi başlıyor!

Emlak Konut GYO'nun Ortaköy'de satışa çıkardığı arsasının kazananı Pasifik Grup oldu. Emlak Konut GYO ve Pasifik Grup Gayr. Yat. A.Ş. & Pasifik Gayr. Yat. İnş. A.Ş. İş Ortaklığı arasında yer teslimi yapıldı.

Emlak Konut GYO Ortaköy arsası için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO'nun Ortaköy'de satışa çıkardığı arsasının kazananı Pasifik Grup oldu. Emlak Konut GYO ve Pasifik Grup Gayr. Yat. A.Ş. & Pasifik Gayr. Yat. İnş. A.Ş. İş Ortaklığı arasında imzalar atıldı...

Balıkesir Zağnos Paşa Camii'nin çevresindeki binalar yıkılıyor!

Balıkesir'de büyük öneme sahip olan Zağnos Paşa Camii’nin siluetinin ortaya çıkarılması için çalışmalar devam ediyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye ekipleri caminin etrafındaki yapıların yıkımını gerçekleştiriyor. 

Paşa Konakları Beykoz projesi geliyor! Yeni proje!

Parlaklar Group tarafından Beykoz'da yükselen Paşa Konakları projesi yeni sahipleriyle buluşmaya hazırlanıyor. Projede fiyatlar 790 bin TL'den başlangıç gösteriyor.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Fethi Paşa Korusu Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Fethi Paşa Korusu Şubesi bugün Üsküdar'da 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Barbaros Hayrettin Paşa Camisi 2022 yılında açılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Barbaros Hayrettin Paşa Camisi'ni 2022 yılı sonu gelmeden bitirip teslim edeceğiz" dedi.

Ortaköy Ali Paşa Konağı Haberi

Ortaköy Ali Paşa Konağı



180 yıllık konak sabotaj kurbanı mı


Osmanlı dönemi defterdarlarından Şemsi Paşa'nın yaptırdığı Ortaköy'deki 180 yıllık Ali Paşa Konağı, önceki gece yarısı çıkan esrarengiz yangında kül oldu. Yangının sabotaj sonucu mu, yoksa alt kattaki lokanta yüzünden mi çıktığı araştırılıyor.


    ORTAKÖY Palanga Caddesi Taşbasamak Sokak'ta, giriş katı bir süre önce restoran olarak hizmete giren ancak ekonomik kriz nedeniyle kapatılan Ali Paşa Konağı'nın çatısından, önceki gece yarısı 00.30'da alevler yükseldi. İtfaiye gelene kadar yangın, restore edilmekte olan üç katlı binanın ikinci katına da sıçradı. 

    İtfaiye ekiplerinin yoğun çabaları, yangının daha fazla büyümesini ve çevredeki binalara sıçramasını önledi. Yangın, bir saatte...