03 / 05 / 2024

Ortaköy Büyük Mecidiye Camisi açıldı mı

Ortaköy Büyük Mecidiye Camisi açıldı mı

İstanbul Boğazı kıyısında bulunan ve "Ortaköy Camisi" olarak bilinen Büyük Mecidiye Camisi'nde restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Mayıs ayında ibadete açılacak camide, 3 yıl süren restorasyon çalışmalarında 8 milyon liraya yakın para harcandı.

Büyük konut sitelerinde arsa payına göre ortak giderler nasıl hesaplanır?

Ultima İnternational Eğitim ve Danışmanlık şirketinde Kalite ve Planlama Koordinatörü Zeynel Kayınova, büyük konut sitelerinde arsa payına göre ortak giderin nasıl hesaplanacağını kaleme aldı. İşte Zeynel Kayınova'nın o yazısı...

İzmir'de kentsel dönüşüm için büyük adım!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'yi ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir depreminde yıkılan binaların yeniden inşa edilmesi için Dünya Bankası'nda kredi çekimi için ortak hareket edeceklerini dile getirdi. 

Büyük ofisler küçülecek!

Kovid-19 salgını ile birlikte hazır ofislere yönelen talep, bu yıl da sürecek. Büyük ofisler küçülecek, çalışana yakınlaşacak, ortak kullanım uygulamaları çoğalacak.

Ortaköy Kumpirciler Çarşısı'nda göçük: 1 yaralı!

Beşiktaş Ortaköy'de araç trafiğine kapalı olan Kumpirciler Çarşısı Mecidiye Köprüsü Sokak'ta göçük yaşandı. 1 kadının hafif yaralandığı olayın çarşının altında yer alan tarihi tonozun kemerinde oluşan çökme sebebiyle meydana geldiği ortaya çıktı...

Büyükşehirlerde aidatlar kiralarla yarışıyor!

Apartman ve sitelerde ortak alanların ihtiyaçlarını karşılamak için kiracı veya kat maliklerinden aidat alınıyor. Büyükşehirlerde aidatlar kiralarla yarışır hale geldi. Peki sosyal donatı alanları kullanılamayan sitelerde aidatlar düşecek mi? 

Büyükçekmece Belediyesi ve Arel Üniversitesi’nden ortak dönüşüm projesi!

Büyükçekmece Belediyesi, İstanbul Arel Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi ile kentsel dönüşümde ortak bir projeye imza attı.

İlknur Aktaş: 2019 için büyük hedeflerim var!

2018 yılını 100 milyon dolar ciroyla kapatan Aktaş Holding’in başkanı İlknur Aktaş, “Başkan olmam ailenin ortak kararıydı. 2019 için büyük hedeflerim var” diyor.

Büyük Almatı Çevre Karayolu'nun inşaatı başladı!

Kazakistan’ın Almatı kentinde Türk ve Güney Kore firmalarının ortak projesiyle yapılan Büyük Almatı Çevre Karayolu'nun inşaatı başladı.

Essenora Gaziosmanpaşa'da büyük takas kampanyası!

Yimta İnşaat, Akın&Atik ve Enga Ortak Girişimi tarafından inşa edilen Essenora Gaziosmanpaşa'da büyük takas kampanyası başladı. Essenora Gaziosmanpaşa projesinde hala 2016 fiyatları geçerli.

Mehmet Özhaseki büyük İstanbul depremi için tarih verdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, "Ortak görüş şu; 2030 yılına kadar İstanbul'da büyük bir deprem olabilir" dedi. Bakan Özhaseki Türkiye'de en az 500 bin konutun değiştirilmesi planlandığını söyledi.

Iğdır Ortaköy Hamamı'nın restorasyonu köylülere umut oldu!

Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük hamamı olan tarihi Ortaköy Hamamı'nın restore edilip turizm kazandırılması amacıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne başvuru yaptı.

Büyükçekmece Toskana Vadisi'ne dev film platosu kurulacak!

Hollywood ve Bollywood'dan sonra dünyanın en büyük 3. film platosu İstanbul'a kurulacak. Van Damme'ın da ortak olduğu Long Road Production film şirketi, uluslararası yüksek bütçeli projelerini Büyükçekmece, Toskana Vadisi'nde hayata geçirecek.

Maltepe Başıbüyük'te kazı çalışmaları başlıyor!

Maltepe Başıbüyük Mahallesi’ndeki Tarihi Fındıkbayır Tepesi’nin korunup yaşatılabilmesi için İstanbul 5 Nolu Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü, Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü ve Maltepe Belediyesi 33 hektarlık alanda ortak çalışma yürütecek.

Ortaköy Büyük Mecidiye Camisi açıldı mı Haberi

Ortaköy Büyük Mecidiye Camisi açıldı mı

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürü İbrahim Özekinci, Büyük Mecidiye Camisi'nde gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları hakkında AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, "Boğazın İncisi" olarak anılan caminin aslına uygun haline getirildiğini söyledi. 


Camiden ilk şikayetlerin tavandan çeşitli sıvaların dökülmesiyle gelmeye başladığını ifade eden Özekinci, daha sonra yapılan incelemelerin ardından camide acil onarım yapılması gerektiği kararının çıktığını dile getirdi.


Özekinci, 2011'de Kuveyt Türk'ün sponsorluğunda çalışmaya başladıklarını belirterek, "Burası bir dolgu zemin ve Abdülmecid tarafından 1853'de ibadete açılan bir cami. Klasik Osmanlı mimarisinden modern usule geçişin en önemli eserlerinden birisi. Eski klasik dikdörtgen, ahşap kepenkli pencerelerden devasa pencerelere geçilmiş. Son derece şeffaf, ferah, aydınlık cami sistemlerine geçilen barok tarzının en önemli eserlerinden birisi" diye konuştu. 


- Camide yaşanan deprem ve yangınlar 


İbrahim Özekinci, 1894'te yaşanan İstanbul depreminin camiye büyük...