03 / 05 / 2024

Ortaköy sırtları

Ortaköy sırtları

1945 yılında Prost, Bebek ile Ortaköy arasındaki kısmın imar planını hazırlamış. İmar planını iki kısma ayıran Prost, deniz kıyısını genişletmeyi ve bölgenin üst taraflarında iki yeni yolun açılmasını uygun görmüş.

Oksijen Ortaköy Villaları lansman fiyatlarıyla satışta! Ağustos ayında teslim!

Silivri'de hayata geçirilen Oksijen Ortaköy Villaları'nda satış süreci devam ediyor. Projede yer alan villaların teslimlerinin Ağustos ayında yapılması planlanıyor.

Ortaköy Kumpirciler Çarşısı'nda göçük: 1 yaralı!

Beşiktaş Ortaköy'de araç trafiğine kapalı olan Kumpirciler Çarşısı Mecidiye Köprüsü Sokak'ta göçük yaşandı. 1 kadının hafif yaralandığı olayın çarşının altında yer alan tarihi tonozun kemerinde oluşan çökme sebebiyle meydana geldiği ortaya çıktı...

Ortaköy 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli imar planı değişikliği askıdan indi!

Beşiktaş İlçesi, Ortaköy Mahallesi 1681 Ada, 109-179 Nolu Parseller ve Yakın Çevresine İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği’nin Askı-İlan Süreci sonlandırıldı.

Beşiktaş Belediyesi uyardı: Tünel, Ortaköy Vadisi’ni yok edecek!

Beşiktaş Belediyesi, Dolmabahçe Tüneli projesinin Ortaköy Vadisi’nin ekolojik yapısını yok edeceğine ve trafiği kilitleyeceğine dikkat çekerek yeni bir düzenleme yapılmasını talep etti.

Ali Ağaoğlu Ortaköy'de oğlu için parti düzenledi!

Ali Ağaoğlu ortanca oğlu Emre Ağaoğlu’nun doğum gününü Ortaköy'deki evinde kutladı. Kutlama havuz başında Emre Ağaoğlu’nun sınıf arkadaşlarıyla beraber yapıldı. 

Türkiye İMSAD, Ortaköy'deki terör saldırısını lanetledi!

2017'nin henüz ilk saatlerinde Ortaköy'de gerçekleşen terör saldırısına ilişkin Türkiye İMSAD basın açıklaması yaptı.

Hendek Ortaköy Köprüsü inşaatında son durum!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Hendek Ortaköy Köprüsü’nde devam eden çalışmaları değerlendirdi. Zeki Toçoğlu, köprünün inşaatındaki son durumu anlattı.

Sakarya Ortaköy'e yeni köprü!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Yeni köprüyle Çayırbaşı, Türbeköy, Martinler ve Ortaköy Mahalleri arası ulaşımına alternatif bir güzergah kazandıracağız. Çalışmalarımız aralıksız sürüyor” dedi.

Çorum Ortaköy'e TOKİ müjdesi!

Çorum’un Ortaköy Belediyesi tarafından Ramazan ayı dolayısıyla birlik iftarı verildi. İftarda TOKİ Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca, Ortaköy’de TOKİ çalışmalarına başlandığını ve 3 ay içerisinde talepleri alacakları müjdesini verdi.

Ortaköy'de icradan 16.9 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

İstanbul 10. İcra Dairesi, İstanbul'un Beşiktaş ilçesine bağlı Ortaköy bölgesinde bulunan gayrimenkulü satışa çıkardı. Akmerkez AVM'nin karşısında bulunan gayrimenkulün toplam satış bedeli 16 milyon 902 bin 400 TL olarak belirlendi.

Mamak Ortaköy Mermerciler Sitesi’ndeki 132 işyeri tamamlandı!

Mamak’ta yapımı hızla devam eden Ortaköy Mermerciler Sanayi Sitesi’nde 132 iş yeri tamamlandı. Başkent’te bulunan mermercileri bir araya toplamayı hedefleyen ve 335 adet küçük sanayi parselinden oluşan site de 66 iş yerinin sözleşmesi de imzalandı.

Galatasaray Üniversitesi’nin Ortaköy’deki binası restore edilecek!

Galatasaray Üniversitesi’nin 3 yıl önce çıkan yangında çatısı tahrip olan Ortaköy’deki 146 yıllık tarihi binasında restorasyon çalışmalarının 2 ay içerisinde başlaması planlanıyor.

Ortaköy Viyadüğü’nde bakım çalışmaları başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş-Ortaköy Viyadüğü'nde (Boğaz Köprüsüne bağlantı yolu) bakım ve onarım çalışmaları başlatıyor. İki etapta yapılması planlanan çalışmalar 22 Ocak- 7 Şubat tarihleri arasında yapılacak.

Ortaköy sırtları Haberi

Ortaköy sırtları



Ortaköy - Bebek arasının imar planı


Burada geniş sahil yolundan başka sırtlar üzerinde de iki yol açılacak


     Şehircilik mütehassısı B. Prost, Bebek dahil olduğu halde, Ortaköy'le Bebek arasındaki kısmın imar planını hazırlamıştır. Bu plan tetkik ve tasdik edilmek üzere Umumi Meclis'e gelmiş ve meclisin mütehassıslardan mürekkep bir komisyonunda incelemiştir. Ancak meclis, encümen tetkiklerini kafi bulmadığından, mütehassısın raporunun basılmasından sonra planın müzakeresini geciktirmiştir. 

     B. Prost, Bebek'le Ortaköy arasının imarını başlıca iki kısma ayırmıştır: Biri sahil, diğeri de kara yolu. Deniz kıyısını genişletmeyi zaruri gören B. Prost, bu havalinin üst taraflarında iki korniş yolu açmayı muvafık görmüştür. 

 ...