21 / 05 / 2024

ortaköyde izinsiz yapılar

ortaköyde izinsiz yapılar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerince 22 Mart tarihinde yapılan çalışmalarda Ortaköy Meydanı'ndaki izinsiz yapılar bulundukları yerden kaldırıldı

Memur-Sen'den son dakika Temmuz zammı açıklaması: Ortak çalışma yapılmalı!

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, memur maaşlarına Temmuz ayında yapılması planlanan zam ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Ali Yalçın, ortak çalışma yapılması gerektiğini gündeme getirdi. İşte ayrıntılar...

İzmir Aliağa'daki hazine arazilerinde yer alan izinsiz yapılar mecliste!

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, İzmir'in Aliağa ilçesine bağlı Kültür Mahallesi'nde hazineye ait bazı arazilerin üzerindeki izinsiz yapılara ilişkin soru önergesi verdi. 

Pursaklar'da kaçak yapıların yıkımına başlandı!

Ankara Pursaklar Belediyesi'nce imara aykırı  ve izinsiz yapıldığı tespit edilen kaçak yapıların yıkımına başlandı. 

Çorum'da izinsiz yapılar yıkılacak!

Çorum merkez ve ilçelerinde köy içlerinde ve tarım arazilerinde yer alan izin alınmadan inşa edilen yapıların yıkılacağı açıklandı.

Büyükçekmece'de kaçak yapılar tek tek yıkıldı!

Büyükçekmece Belediyesi tarafından bölgede bulunan arazilerde imarsız ve izinsiz yapılan kaçak yapılar sabah erken saatlerde tek tek yıkıldı. Yıkım çalışmaları havadan görüntülendi.

Ankara’daki tarihi yapıların yıkımı protesto edildi!

Ankara’daki tarihi yapıların yıkımı 240 akademisyen tarafından protesto edildi. Meslek kuruluşlarının yöneticileri, eğitim kurumlarındaki akademisyenler ve araştırmacılar ortak imza ile açıklama da yaptı.

Marmaris'teki Cennet Koyu'nda izinsiz yapı çalışmaları başlatıldı!

Marmaris İlçesi yakınlarındaki Taşlıca Mahallesi, Asardibi Mevkisi'ndeki sadece denizden ulaşımın olduğu, tarihi kalıntıların da bulunduğu 1'inci derece doğal SİT alanı cennet koya, izinsiz olarak yol açılıp, yapılar için çalışma yapıldığı belirlendi.

İnegöl Belediyesi kaçak yapıları yıkıyor!

İmara aykırı veya kaçak yapıldığı tespit edilen yapılar, İnegöl Belediyesi ekiplerince yıkılıyor. Bu kapsamda Ortaköy yolu üzeri Kümeevler adresinde 388 ada 34 parseldeki 110 m2 ebatlarındaki ruhsatsız kaçak binanın yıkımı gerçekleştirildi.

Yedikule Bostanları'ndaki izinsiz kazılar durduruldu!

Bostanlarda izinsiz kazılar durduruldu Arkeoloji Müzeleri, Yedikule Bostanları'nı yıkan park projesi için UNESCO Dünya Miras alanı olan kara surlarının dibinde denetimsiz kazı yapıldığını tespit etti. İzinsiz inşaat durduruldu...

Köyde izinsiz ev yapmanın cezası nedir?

Köyde ev yapılabilmesi Plansız Alanlar Yönetmeliği gereğince gereken durumlarda Muhtarlıktan izin alınması gerekiyor. Peki, köyde izinsiz ev yapılırsa ne olur? Köyde izinsiz ev yapmanın cezası nedir?

Köyde ruhsat alınmadan yapılan yapılar!

Belediye ve Mücavir Alan Sınırları İçinde ve Dışında Planı Bulunmayan Alanlarda Uygulanacak İmar Yönetmeliğine göre kimi yapıların inşası için ruhsat gerekmiyor. İşte köyde ruhsat alınmadan yapılan yapılar..

Dev Yapılar ekibi, devasa inşaatları başından sonuna kadar izliyor!

Danny Forster'ın sunduğu Dev Yapılar ekibi, dünyanın neresinde devasa bir inşaat varsa başından sonuna kadar izliyor. Tonlarca ağırlığında parçaların birleşmesiyle oluşan 13 kilometrelik asma köprü, San Francisco'nun ünlü siluetine eklenecek.

Tarımsal ve hayvancılık amaçlı yapılar nasıl olmalı?

Tarımsal ve hayvancılık amaçlı yapılar; Kümes, ahır, ağıl, arıhane, kömürlük, odunluk, samanlık, ticari amaçlı olmayan kiler ve yem deposu olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tarımsal ve hayvancılık amaçlı yapılar nasıl olmalı?

ortaköyde izinsiz yapılar Haberi

ortaköyde izinsiz yapılar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklama şu şekilde;


İstanbul Büyükşehir Belediyesi  zabıta ekiplerince 22/03/2013 tarihinde yapılan çalışmalarda, Başkanlığımız yetki ve sorumluluk alanında olan ve mülkiyeti Büyükşehir Belediyemizde bulunan Beşiktaş ilçesi Ortaköy Meydanındaki ahşaptan imal edilmiş sundurmalar bulunduğu görülmüştür.

Yapılan araştırmalar neticesinde söz konusu işgal ve yapılaşmalar ile ilgili herhangi bir iznin olmadığı tespit edilmiştir. 


Bunun üzerine; Büyükşehir Belediye Kanunu’nun 7. Maddesinin (g) ve (k)  fıkrası hükümleri ( g-…….Büyükşehir belediyesinin yetki alanındaki meydan, bulvar, cadde ve ana yolları yapmak, yaptırmak, bakım ve onarımını sağlamak, kentsel tasarım projelerine uygun olarak bu yerlere cephesi bulunan yapılara ilişkin yükümlülükler koymak;  ilân ve reklam asılacak yerleri ve bunların şekil ve ebadını belirlemek; meydan, bulvar, cadde, yol ve sokak ad ve numaraları ile bunlar üzerindeki binalara numara verilmesi...