17 / 05 / 2024

Ortodoks Kilisesi Vakfı nerede

Ortodoks Kilisesi Vakfı nerede

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ortodoks Kilisesi Vakfı'na ait arazinin planlarını bir kez daha değiştirirken, yeni planda ise arazinin bir bölümünün cami alanı olarak ayrıldığı görüldü.

Didim'deki Rum Ortodoks Kilisesi restore edilecek!

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Umut Tuncer yaptığı açıklamada, Didim ilçesindeki Rum Ortodoks Kilisesi'nin restorasyonun yapılarak turizme kazandırmayı planladıklarını belirtti.

Cumhuriyet tarihinin ilk Süryani Kilisesi'nin inşaatında son durum!

Yeşilköy'deki Süryani Kadim Vakfı Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi'nin yapım çalışmaları hızla sürüyor. Kaba inşaatı tamamlanan kilise çalışmalardan sonra Cumhuriyet tarihinin sıfırdan inşa edilen ilk Süryani kilisesi olacak.

Yeşilköy Süryani Ortodoks Kilisesi'nin temeli bugün atılıyor!

İstanbul Süryani Kadim Vakfı Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi temeli bugün atılacak. Saat 14.00'te planlanan törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da da katılacak.

Yeşilköy Süryani Ortodoks Kilisesi'nin temelini Cumhurbaşkanı atacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet tarihinde ilk kez inşa edilecek Yeşilköy'deki Süryani Ortodoks Kilisesi'nin temel atma törenine katılması bekleniyor... 

Çanakkale'deki tarihi çan kulesi restore edilecek!

Çanakkale'deki tarihi Kimisis Teodoku Rum Ortodoks Kilisesi'nin zamanla yıpranan ve depremden zarar gören 28 metrelik çan kulesi, aslına uygun şekilde restore edilecek.

Patrikhane ile Yunan Kilisesi arasında arazi krizi!

İstanbul Fener Rum Patrikhanesi, Rus Ortodoks Kilisesi’nden sonra bu defa da Yunanistan Kilisesi ile kriz yaşıyor.

İBB, Ermeni mezarlığının imara açılması talebini reddetti!

İBB Meclisi, Meclis gündemine alınan 53 raporu oybirliği ile kabul edip tarihi bir olaya imza attı. Oybirliğiyle kabul edilen raporlardan biri de Sarıyer’de bulunan Surp Hripsimyans Ermeni Kilisesi Vakfı’na ait mezarlığın imara açılması talebinin reddi oldu. 

Aya Yorgi yarın açılıyor!

İstanbul Edirnekapı’da bulunan ve yapımı 8-9. yüzyıla uzanan tarihi Rum Ortodoks kilisesi Aya Yorgi yarın açılacak. 

Şişli Teknik Lisesi'nin yerine AVM ve rezidans geliyor!

2012 yılında Vakıflar Kanunu’nda yapılan değişikler ile tartışmalı bir hal alanŞişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arazisinda  Bulgar Eksarhlığı Ortodoks Kilisesi Vakfı, inşaat firması Taş Yapı’yla anlaştı. 

1800 yıllık Ortodoks Kilisesi yıkılmak üzere!

Muğla’nın Marmaris ilçesi Kameriye Adası'nda bulunan Ortodoks Kilisesi yıkılma eşiğine geldi. 1800 yıllık tarihi olan kilise yenilenmeyi bekliyor.

Kadıköy Ayios Yeorgios Rum Ortodoks Kilisesi'ndeki hata düzeltildi!

Kadıköy'de Ayios Yeorgios Rum Ortodoks Kilisesi'ndeki tarihi hata düzeltildi.İmar planlarına sinagog olarak yazılan Rum Ortodoks Kilisesiyle ilgili hata, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı kararla kaldırıldı.

Kadıköy REXX Sineması AVM mi olacak?

Kadıköy’ün ünlü “REXX Sineması’nın yıkılıp yerine AVM yapılacağı” iddiası üzerine harekete geçen sinemaseverler, Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı’na yürüdü

Cumhuriyet tarihinin ilk kilisesi İstanbul'da inşa edilecek!

Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir kilisenin sıfırdan inşa edilmesine onay çıktı.Yapılacak kilisenin İnşaat maliyetinin tamamı Süryani Kadim Meryem Ana Kilisesi Vakfı tarafından ödenecek.

Ortodoks Kilisesi Vakfı nerede Haberi

Ortodoks Kilisesi Vakfı nerede

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üzerinde Şişli Endüstri Meslek Lisesi ve Şişli Belediyesi Hizmet binasının bulunduğu, Bulgar Ekzarhlığı Ortodoks Kilisesi Vakfı'na ait arazinin planlarını bir kez daha değiştirdi. Bakanlık yeni planda arazinin bir kısmını eğitim alanı olarak düşünürken, bir köşeyi de cami alanı olarak ayırdı. Böylelikle Şişli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve güney ucunda Şişli Belediye Hizmet binasının bulunduğu yaklaşık 70 bin metrekarelik arazinin planları, rant için bir kez daha değiştirilmiş oldu. Söz konusu arazi, azınlık vakıflarına ait arazilerin iadesi Kararnamesi gereğince Bulgar Ekzarhlığı Ortodoks Kilisesi Vakfı'na iade edilmişti. Vakıf, eğitim tesisi alanı olan araziyi devraldıktan sonra, Taşyapı inşaat firması ile kat karşılığı anlaşmıştı. Yapılan plan değişikliği ile arazi AVM, turizm tesisi ve konut alanına alınmıştı. Ancak, yüksek yoğunluklu...