06 / 05 / 2024

örtülü ödenek

örtülü ödenek

Maliye Bakanı Şimşek, yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın 1 milyar 370 milyon, alınan uçağın ise 410 milyon TL olduğunu açıkladı. 2015 bütçesinden 300 milyon liralık ödenek ayrıldı.

Prof. Dr. Okan Tüysüz İzmir depremiyle ilgili  dört yıl öncesine gitti! 6.6 şiddetinden büyük deprem olmayacak dedi!

Ege Denizi'nde İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz,  dört yıl öncesinde aynı fay hattında deprem olduğunu hatırlatarak ' 6,6 büyüklüğünden daha büyük bir deprem beklentimiz yok"  dedi.

Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 20 bin TL'yi geçti!

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, 2024 yılının Mart ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 20 bin 98 TL'ye, yoksulluk sınırı ise 57 bin 280 TL'ye çıktı.

1935 yılında emlak vergisinin dört taksitle ödenmesine tepki! 

1935 yılında bina vergileri yıllardır dört taksitle ödeniyormuş. Fakat maliye vergilerin dört taksitle alınmasına tepki göstererek, iki taksit halinde ödenmesini istemiş.

2024 Yılı Yatırım Programı'nda aslan payı ulaştırma ve haberleşmenin: Hangi projeye kaç TL ödenek verilecek?

2024 Yılı Yatırım Programı'ndan yaptığı derlemeye göre, ulaştırma ve haberleşme sektörü için yapılacak yatırımlar tek tek açıklandı. Peki hangi projeye kaç TL ödenek verilecek? İşte o projeler ve detaylar...

ŞOK’ta Sütaş tam yağlı yoğurt 30 TL’ye, dört kapaklı çok amaçlı dolap 1.699 TL’ye, robot süpürge 8 bin 999 TL’ye düştü!

​​​​​​​ŞOK’ta 20 Eylül’de başlayan indirim kampanyası büyük ses getirdi. Buna göre, Sütaş tam yağlı yoğurt 30 TL’ye, dört kapaklı çok amaçlı dolar 1.699 TL’ye, robot süpürge 8 bin 999 TL’ye düştü. İşte 21 Eylül 2023 Perşembe ŞOK fiyat listesi...

BİM'de iki gün sonra indirim fırtınası esecek! Yetişen sepetine tek tek ekleyecek: BİM 22 Eylül 2023 aktüel kataloğu

BİM'in 22 Eylül tarihli aktüel ürünleri yayımlandı. BİM'de iki gün sonra indirim fırtınası esecek! Yetişen sepetine tek tek ekleyecek. İşte yeni katalog ve fiyat listesi...

Ödenekte aslan payı Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın!

Genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerinin 2024 yılı ödenek teklifi tavanlarının toplamı 10 trilyon 205 milyar TL'yi aşarken, ödenekte aslan payı 4 trilyon 227 milyar TL ile  Hazine ve Maliye Bakanlığı'na ayrıldı.

Baza yatak gıcırtısı nasıl tamir edilir? Yatak gıcırtısı için ne yapılmalıdır?

Zamanla kalitesi azalan yaylar, baza yatak gıcırtısına neden olabilir. Baza sisteminin metalleri de buna neden olabilir. Bu sorunu önlemenin birkaç yolu var. Baza yatak gıcırtısı nasıl tamir edilir ve bunun için ne yapılmalı sorularına yanıt arıyorsanız haberi okumaya devam edebilirsiniz.

Faiz artışında yeni yöntem! Piyasa hamlesi

Merkez Bankası hükümetin tutumu nedeniyle faizi beklendiği kadar artıramayınca döviz fırladı. Kurdaki tırmanışın önüne geçilemeyince de kredi kartlarında gecikme ve nakit çekim faizi yükseltildi. Kritik adım ‘örtülü faiz artışı’ olarak yorumlandı. İşte piyasayı bekleyenler...

Folkart’a Avrupa'dan dört ödül!

Folkart, Avrupa Gayrimenkul Ödülleri Töreni’nden, 2'si Avrupa birinciliği olmak üzere toplam dört büyük ödülle döndü. Folkart Nova Projesi ve Folkart Nefes İstanbul Lansman Kampanyası “5 Star Winner-5 Yıldız Ödülü Avrupa Birinciliği”ne layık görüldü.

BİM’de ne alırsan al indirimli! Yastık kılıfı 59 TL’ye, baskılı pike 125 TL’ye, yatak örtüsü 150 TL’ye düştü!

BİM Market’in 12 Mayıs 2023’ten itibaren indirim girecek aktüel ürünler kataloğu müşterilere özel paylaşılırken, yastık kılıfı 59 TL’ye, baskılı pike 125 TL’ye, yatak örtüsü 150 TL’ye düştü. İşte BİM 12 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Bankalar, ticari kredilerden sonra ihtiyaç kredilerinde de frene bastı! İhtiyaç kredi faizleri yüzde 30’u aştı!

Merkez Bankası’nın belirlediği politika faiz oranı ile piyasa faizleri arasındaki bağ tamamen kopmuş durumda. Üstelik TCMB’nin ticari kredilerin ardından ihtiyaç kredilerindeki ‘örtülü faiz baskısı’ da ters tepti. İhtiyaç kredi faiz oranları yüzde 30’ları aştı.

Merkez Bankası ihtiyaç kredileri için güncelleme yaptı! 70.000 TL altındaki krediler...

Banka ihtiyaç kredileriyle ilgili yeni bir karar aldı. Bankalara gönderilen yazıda, ihtiyaç kredilerine örtülü faiz indirimi getirilmesinde değişikliğe gidildiği bildirildi. 70 bin liranın altındaki krediler bu düzenlemeyle muaf tutulacak.

örtülü ödenek Haberi

örtülü ödenek

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Atatürk Orman Çiftliği’nde yapılan yeni Cumhurbaşkanlığı yeni hizmet binasının toplam maliyetinin 1 milyar 370 milyon lira olduğunu, ödemesinin Başbakanlık bütçesinden yapıldığını açıkladı.  


Şimşek’in önceki gece TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda verdiği bilgilere göre Yeni Cumhurbaşkanlığı binası için şimdiye kadar Başbakanlık tarafından 963 milyon lira harcandı, 2015 bütçesinden ise 300 milyon liralık ödenek ayrıldı. 


Şimşek, Türkiye’nin yeni aldığı TC-TUR kuyruk tescilli uçağın maliyetinin sorulması üzerine, şöyle konuştu:

“Söz konusu uçak geniş gövdeli, uzun menzilli Airbus A330-200 tipi TC-TUR tescilli uçak olup halihazırda devlet erkanı tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Uçak, Türk Hava Yolları aracılığıyla satın alınmış olması ve henüz devrinin yapılmamış olması nedeniyle şimdiye kadar bütçeden herhangi bir ödeme yapılmamıştır. Bu yıl içinde Başbakanlık bütçesinden ödeme yapılması planlanmaktadır. Uçağın sözleşmede...