05 / 05 / 2024

OSB atıl arsa

OSB atıl arsa

SEİS Başkanı Metin Demir, OSB'lerde atıl durumda bulunan arsalara fabrika yapılıp uygun koşullarda KOBİ'lere satılması önerisinde bulundu.

Levent Camii'nin temeli Cuma günü atılıyor!

Levent’te, mülkiyeti Maliye Bakanlığı’na ait olan ve 2016 yılında İBB Meclis kararıyla imar planı değişikliğiyle cami alanına alınan 18 bin 450 metrekare büyüklüğündeki arsa üzerine Levent Camisi'nin temeli atılıyor.

Aygaz, Bursa OSB'de 50 milyon TL'ye arsa sattı!    

Aygaz A.Ş'nin Bursa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki atıl arsa ve üzerindeki taşınmazlar 50 milyon 50 bin TL bedel ile satıldı...

OSB'lerdeki atıl arsalara SEİS'ten öneri!

SEİS Başkanı Metin Demir, OSB'lerde atıl durumda bulunan arsalara fabrika yapılıp uygun koşullarda KOBİ'lere satılması önerisinde bulundu.

309 OSB'de 11 bin 500 parsel atıl durumda!

Ülke genelindeki 309 OSB'de 11 bin 500 parsel atıl durumda.  3 yılda faaliyete geçmesi planlanan OSB'lerin de yüzde 35'i çeşitli nedenlerle gecikti ve üretime geçemedi. 

Atıl kamu arsa ve binaları değerlendirilecek!

Maliye Bakanlığı, vergi dışı gelirleri artırmayı amaçlayan yeni bir paket üzerinde çalışıyor. Pakette, özelleştirme kapsamı dışında bulunan kamu kuruluşlarının arsa, arazi, bina gibi atıl varlıklarının değerlendirilmesine ağırlık verilecek.

Çorlu'daki boş parseller atıl durumdan kurtulacak!

Çorlu Deri İhtisas OSB, karma statüye geçti. Çorlu Deri İhtisas ve Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Duman, boş parsellerin atıl durumdan kurtulacağını söyledi.

Zonguldak Filyos Limanı’nın temeli bugün atılıyor!

538 milyon liralık Filyos Limanı’nın temeli bugün Başbakan Yıldırım'ın da katılacağı törenle atılıyor.

Antalya Tekel Deposu özelleştirme sonrası atıl kaldı!

Antalya kent merkezindeki eski Tekel deposu özelleştirme sonrası atıl kaldı. Bina uyuşturucu bağımlılarının mekanı oldu

Giresun Çotanak Arena Stadyumu'nun temeli atılıyor!

Çotanak Arena Stadyumu'nun temeli Cuma günü atılıyor. Stadyuma ilk harcı, projenin mimarı Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli dökecek. Saat 14.00'te gerçekleştirilecek temel atma törenine tüm Giresunlular davet edildi.

Sakarya Engelsiz Yaşam Merkezi'nin temeli yarın atılıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu tarafından şehre müjdesi verilen Engelsiz Yaşam Merkezinin temeli yarın atılıyor.

Şehitkamil'deki Uzay Çatılı Pazar Yeri'nin inşaatı başladı!

Şehitkamil Belediyesi, İncilikaya Mahallesi’ne vatandaşların ihtiyacını karşılayacak Uzay Çatılı Pazar yeri inşa ediyor. 2 bin 60 metrekare üzerine kurulacak Uzay Çatılı Pazar yerinin inşaat çalışmaları hızlı bir şekilde başladı.

Kazlıçeşme-Söğütlüçeşme Metro Hattı'nda ilk adım atılıyor!

İstanbul'da Marmaray'a kardeş olarak hizmete alınması planlanan Kazlıçeşme- Söğütlüçeşme Metro Hattı'nda ilk adım atılıyor.

İFM'nin kalbinde yer alacak SPK ve BDDK binalarının temeli atılıyor!

İstanbul Finans Merkezi’nin kalbinde yer alacak SPK ve BDDK binalarının temeli bu hafta atılıyor. İlk kazmaların vurulmasının ardından 3 yıl içinde binaların hazır olması planlanıyor. Yatırımların maliyeti de 3 milyar lirayı bulacak.

OSB atıl arsa Haberi

OSB atıl arsa

Türkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası (SEİS) Başkanı Metin Demir, organize sanayi bölgelerinde (OSB) atıl durumda yer alan arsalara fabrika yapılıp uygun koşullarda KOBİ'lere satılması önerisinde bulundu. Demir, "Düşük faiz ve 20 yıl vadeyle KOBİ'lerin bu yöndeki ihtiyacı karşılanabilir" şeklinde konuştu.

Demir, yaptığı açıklamada söz konusu arsalara fabrika inşa edilmesinin üretime, istihdama ve ihracata önemli katkı sağlayacağını kaydetti. Dar gelirli ve asgari ücretli vatandaşların düşük faiz ve 20 yıl vadeli ödeme planıyla ev sahibi olmalarıyla ilgili modeli anlatan Demir, benzer bir modelin iş insanları için de hayata geçirilebileceğini söyledi. Demir, bu kapsamda atıl durumda bulunan OSB arsalarına fabrika yapılarak uygun koşullarda KOBİ'lere satılabileceğini ifade ederek "Düşük faiz ve 20 yıl vadeyle KOBİ'lerin bu yöndeki ihtiyacı karşılanabilir" açıklamasında bulundu.
 
Üreticinin, maddi...