19 / 05 / 2024

OSB emsal hesabı değişti mi

OSB emsal hesabı değişti mi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte o yönetmelik ve değişiklikler...

Emeklilik hesabı yapan milyonları ilgilendiriyor! Erken emeklilik için yargıdan emsal karar çıktı

Bütün gözler EYT düzenlemesine çevrilmişken herkes harıl harıl prim, gün hesabı yaparken yargıdan önemli bir karar geldi. Emeklilik hesabı yapan memurlar için yargıdan önemli bir karar çıktı. Bundan böyle SGK memurlara da işçilerle aynı hakkı tanımak zorunda kalacak.

5 soruda Yeni İmar Yönetmeliği'nde emsal hesabı!

Yeni İmar Yönetmeliği, 1 Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe girecek. Peki, bu tarih itibari ile emsal hesaplamaları nasıl yapılacak? İşte 5 soruda Yeni İmar Yönetmeliğinde emsal hesabı..

Yeni yönetmelik ile emsal hesabı nasıl olacak?

Katlar alanı katsayısı (KAKS) (Emsal), yeni imar yönetmeliği ile yeniden belirlendi. Peki, yeni yönetmelik ile emsal hesabı nasıl olacak? Emsal oranı yüzde kaçtır?

Emsal oranı hesabı nasıl yapılır?

Yapıların kesin sınır ve kat sayılarını belirleyen oranlar; emsal veya kat alanı katsayısı (KAKS) olarak ifade ediliyor. Peki bir inşaatın emsal oranı hesabı nasıl yapılır? Emsal nasıl hesaplanır?

Emsal oranı nedir?

İmar planlarında emsal hesabının, brüt veya net parsele göre belirleneceğine ilişkin hüküm bulunmaması halinde uygulamalar net imar parseli alanına göre yapılıyor. Peki, emsal oranı nedir? Emsal nasıl hesaplanır?

Emsal nasıl belirlenir?

İnşaat alan hesaplamaları arasında emsal hesabı da yer alıyor. Yapının katlar alanı toplamının imar parseli alanına oranından elde edilen sayı emsal oluyor. Peki bir inşaatta emsal nasıl belirlenir?

Kat bahçesi oranı nedir?

Kat bahçeleri; Binalarda yeşil bir görünüm elde etmek ve bina içinde yeşil doku ile iç içe yaşanmasını sağlamak amacıyla yapılıyor. Peki, kat bahçesi oranı nedir? Kat bahçesi emsal hesabı nasıl yapılır?

Emsal hesabı nasıl yapılır?

İnşaat emsali, inşaat çalışmalarına başlanacak bir yapının imar planları doğrultusunda olması gereken sınırlarının belirlenmesi olarak biliniyor. Peki, emsal hesabı nasıl yapılır?

Gayrimenkul sermaye iradı emsal kira bedeli!

Gayrimenkul sermaye iradı emsal kira bedeli, kira bedelinin hiç olmaması veya düşük olması halinde esas alınıyor. Peki, gayrimenkul sermaye iradı emsal kira bedeli nasıl hesaplanır? İşte vergide emsal hesabı..

Kentsel dönüşüm emsal hesabı nasıl yapılacak?

Kentsel dönüşümde devlet eliyle veya anlaşma yoluyla riskli olduğu tespit edilen yapılar yıkılarak yerine yeni binalar inşa ediliyor. Peki, yeni bina inşa sürecinde kentsel dönüşüm emsal hesabı nasıl yapılacak?

Vahit Yıldırım: OSB'lerde emsal oranlarını arttırılmasını istiyoruz!

OSBDER Başkanı Vahit Yıldırım ve beraberindeki OSBDER heyeti, sanayi camiasının sorunlarını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri İşık'a iletti. Yıldırım, "OSB'lerde emsal oranlarını arttırılmasını istiyoruz" dedi.

Emsal hesabına konu alan nedir?

Kask; Yapımına başlanacak olan inşaatın hangi sınırlar içerisinde yapılması gerektiğini hesaplamak için Kaks hesabı kullanılıyor. Kask hesabı nasıl yapılıyor? Peki emsal hesabına konu alan nedir?

OSB’ye yatırım yapmak isteyene bedava arazi süresi 2 yıl daha uzadı!

Organize Sanayi Bölgeleri’ndeki (OSB) parsellerin tamamen veya kısmen bedelsiz tahsisleriyle ilgili, Nisan 2011’de başlanan ve 2013 Nisan’da biten uygulama Bakanlar Kurulu’nca 2 yıl daha uzatıldı. Uygulamayla 6.258 parsel yatırımcılara ücretsiz verilecek.

OSB emsal hesabı değişti mi Haberi

OSB emsal hesabı değişti mi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugün (27 Aralık 2014, Cumartesi) tarihli ve 29218 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte o yönetmelik;


ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK


MADDE 1 – 22/8/2009 tarihli ve 27327 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c), (g), (ı), (k) ve (n) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, aşağıdaki bentler ilave edilmiştir.


“c) Bakanlık: Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığını,”


“g) Hizmet ve destek alanları: OSB imar planında onaylı sınır büyüklüğünün %10 unu geçmeyecek şekilde planlanan, küçük imalat ve tamirat, ticaret, eğitim ve sağlık sektörlerinde katılımcı, kiracı ve finansal kiracı olarak faaliyet gösterilen alanları,”


“ı) İlgili Genel Müdürlük: Bilim, Sanayi ve Teknoloji...