07 / 05 / 2024

osb leasing uygulaması

osb leasing uygulaması

Organize sanayi bölgelerinde faaliyet gösteren firmaların leasing isyanı sürüyor. Türkiye ’de herkesin faydalanabildiği “sat - kirala -geri al ” leasing uygulamasından sadece OSB sanayicileri yararlanamıyor.

Memiş Kütükcü: Bedelsiz arsa tahsisi uygulaması ticarete can suyu olacak!

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, OSB'lerde arsa tahsis uygulamasının ticaret açısından can suyu niteliğinde olacağını dile getirdi.

OSB'lerde tamamen veya kısmen bedelsiz tahsis süresi uzatıldı!

Organize sanayi bölgelerinde (OSB) bulunan parsellerin tamamen veya kısmen bedelsiz olarak tahsis edilme uygulamasının 31 Aralık 2024'e kadar uzatılmasına karar verildi. 

Mardin OSB koronavirüs salgınında da yatırımcıların gözdesi!

Teşvik uygulaması sayesinde girişimcilerin büyük ilgi gösterdiği ve doluluk oranının yüzde 100 oranına ulaştığı Mardin OSB'nin alanı genişletildi, 6 firmaya fabrika kurmaları için de yer tahsisi yapıldı.

Milas OSB'de revizyon imar uygulaması ihalesi yapıldı!

Muğla'nın Milas ilçesi OSB'nin revizyon imar uygulaması için yapılan ilk ihaleye 9 haritacılık firması teklif verirken ikinci ihaleye 5 firma katıldı.

Antalya OSB'de sabit kur uygulamasına geçildi!

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyeti, sanayicilere ekonomik açıdan büyük destek sağlayacak bir adım attı. OSB katılımcılarının arsa taksit ve borç ödemeleri sabit kur üzerinden yapılacak.

Genişleme alanı olmayan OSB'ler dikey yapılanma istiyor!

OSB Uygulama Yönetmeliği 'nde geçen yıl yapılan değişiklikle Taban Alan Katsayısı Uygulaması 'nın ( TAKS ) kaldırılması, genişleme alanı olmayan bölgelerdeki işletmelerin büyüme sorununa çare olamadı.

Mersin-Tarsus OSB'den sektörel kota uygulaması talebi!

MTOSB Başkan Vekili Ballı, "Aynı sektörlerde faaliyet gösteren iş yerleri yan yana açılıyor ve hem pazar payı düşüyor. Bunun önüne geçilmesi için sektörel bazlı kota uygulamasına geçilmesi gerek" dedi

Mersin OSB'den sektörel kota uygulaması talebi!

Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Ballı "Aynı sektörlerde faaliyet gösteren iş yerleri yan yana açılıyor ve hem pazar payı düşüyor hem de üretici zarara uğruyor. Bunu önlemek için sektörel bazlı kota uygulamasına geçilmesi gerek"

Fikri Işık: Türkiye, dünyada OSB uygulamasında örnek alınan bir ülke haline geldi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye, dünyada OSB uygulamasında örnek alınan bir ülke haline geldi. Pek çok yabancı ülke heyetleri, Türkiye'de OSB'lerle ilgili inceleme gezisine geliyor." dedi...

OSB'lerdeki sanayiciye müjde!

Organize Sanayi Bölgelerine (OSB) yapılan negatif ayrımcılık nihayet son buldu. 20 Şubat'ta kabul edilen torba kanun tasarısı ile artık OSB'lerde yapılan bina yatırımları da finansal kiralama (leasing) ile yapılabilecek...

Hüseyin Kutsi Tuncay: OSB sanayicisi leasing yolunu açacak kanunu bekliyor!

Organize sanayi bölgelerinde faaliyet gösteren firmaların leasing isyanı sürüyor. Türkiye ’de herkesin faydalanabildiği “sat - kirala -geri al ” leasing uygulamasından sadece OSB sanayicileri yararlanamıyor.

Emsal kira bedeli uygulamasına son!

Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Tasarıya göre emsal kira bedeli uygulamasına son verilecek...

Beyşehir OSB'de yatırım yapılmaya hazır 28 parsel bulunuyor!

Konya Beyşehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, yatırım yapılmaya hazır 28 parsel bulunmakta olduğunu ifade etti...

osb leasing uygulaması Haberi

osb leasing uygulaması


Türkiye’deki 272 OSB’nin yarısı hala boş. OSB’lerde leasingden yararlanamadıklarını vurgulayan sanayiciler, bu engel kaldırılırsa finansman imkanının artacağını belirtiyor


Organize sanayi bölgelerinde faaliyet gösteren firmaların leasing isyanı. Türkiye’de herkesin faydalanabildiği “sat - kirala -geri al” leasing uygulamasından sadece OSB sanayicileri yararlanamıyor. OSB sanayicileri, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan “Mülkiyeti OSB’lere ait gayrimenkuller ile mülkiyeti OSB sınırları içindeki katılımcılara ait gayrimenkullerin, finansal kiralamaya konu yapılamayacağı” görüşünün değiştirilerek haksız uygulamanın ortadan kaldırılmasını talep ediyor. 


OSBDER Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, kamunun organize sanayi bölgelerindeki yatırımcılara pozitif ayrımcılık yapması gerektiği görüşünü savunarak, leasing uygulamasından OSB sanayicilerinin de yararlanmasının önünün açılmasını istedi.


Tuncay, “Kamunun boş olan organize sanayi bölgelerinin bir an evvel dolup ülke ekonomisine kazandırılması yönünde hem OSB’de yatırım yapanları teşvik etmesi hem de OSB’leri bu anlamda...