18 / 05 / 2024

OSB meslek liseleri

OSB meslek liseleri

Milli Eğitim Bakanlığı, şimdi de Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) özel meslek liselerinin sayılarının artırılması için kolları sıvadı. Üç yılda 20 okul açan Bakanlık, 100 adet yeni özel mesleki ve teknik lisenin açılmasını daha sağlayacak.

Bucak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi inşaatı tamamlandı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, her sektörden sanayicilerle temas kurduğunu belirterek, "Tekstilde hedefimiz 80 milyar dolar, gıdada da 40 milyar dolar ihracat hedefliyoruz, birlikte çalışırsak bunu yakalarız" dedi...

OSB meslek liselerinin sayısı 34'e çıktı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, sanayiye nitelikli personel yetiştiren organize sanayi bölgelerindeki (OSB) meslek liselerinin sayısının 34'e çıktığını belirterek, önümüzde' ki yıl bu sayıya 2 okul daha ekleneceğini bildirdi...

AYİDER açıkladı, inşaat sektöründe 2 bin Türk Lirası'na günlük çalışacak kalifiye eleman yok

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER), inşaat sektörünün çok önemli bir sıkıntı haline gelen kalifiye eleman açığını azaltmak için amacı ile  meslek liseleri ile işbirliği yapacağını açıkladı. Sektöre nefes aldırmak adına yapılacak bu uygulamanın detayları haberimizde...

Meslek liseleri para basıyor! 2 milyar 357 milyon lira gelir elde edildi!

Meslek liselerine yönelik katsayı adaletsizliğinin yarattığı hasar, atılan adımlarla onarılmaya devam ediyor. 1 milyon öğrencinin eğitim gördüğü meslek liseleri yerli üretimlerle para basıyor.

Resmen para bastılar 144 milyon lira ciro yaptılar

Bursa'daki meslek liseleri ve teknik okulları 2022 yılında 144 milyon lira ciro yaptı. Söz konusu okullarda masa, sandalyeden temizlik ürünlerine kadar çok çeşitli ürünler üretiliyor.

İzmir Torbalı'da Mobilya OSB inşa ediliyor! 

İzmir'in Torbalı ilçesinde içerisinde meslek yüksekokulunun da yer aldığı Mobilya OSB’nin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, çalışmaların son aşamaya geldiğini dile getirdi.

Konya OSB’ye Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu kurulacak!

Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOS) ile Necmettin Erbakan Üniversitesi arasında yapılan anlaşma ile Konya OSB’ye Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu kurulacak.

Her şehre özel meslek liseleri yapılacak!

Milli Eğitim Bakanlığı sektörlerin ihtiyacı olan personelleri yetiştirmek amacıyla her şehrin üretim alanına özel meslek lisesi yaptıracak.

Adalet Bakanlığı cezaevlerinde kreş, anaokulu, lise ve meslek liseleri açacak!

Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile kapsamlı bir eğitim ve öğretim iş birliği protokolü imzalayarak cezaevlerinde kreş, anaokulu, lise ve meslek liseleri açacak.

Boş stadyumlara meslek liseleri açılacak!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, boş stadyumlara meslek liseleri açmaya hazırlanıyor. OSB’leri gezen Selçuk, “Hangi sektörde nasıl bir insan kaynağına ihtiyaç var, rapor hazırladık” diyor..

Anadolu OSB MYO eylülde kapılarını açacak

Anadolu Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) inşa edilen Türkiye'nin iş garantili ilk meslek yüksekokulu eylül ayı itibariyle kapılarını açacak.

İncesu OSB Bölgesi’ne Meslek Yüksekokulu kurulacak!

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ), Kayseri Organize Sanayi Bölgesi ve Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi’nin ardından İncesu OSB Bölgesi’ne de Meslek Yüksekokulu kurulması için çalışmalar başladı. 

Malatya OSB'ye MYO inşa ediliyor!

Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi alanına yaptırılan Organize Sanayi Meslek Yüksekokulu’nun inşaatı hızla devam ediyor. 30 bin 800 metrekarelik alanda yükselen Malatya OSB Meslek Yüksekokulu’nda sona geliniyor. 

Kemal Kılıçdaroğlu: OSB'lerde yatılı teknoloji liseleri kuracağız!

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Bütün organize sanayi bölgelerinde yatılı teknoloji liseleri kuracağız." dedi...

Çorum OSB'ye Meslek Yüksek Okulu açılacak!

Çorum Valisi Necmettin Kılıç, Çorum Organize Sanayi Bölgesi’ne Meslek Yüksek Okulu inşa edileceğini açıkladı. Vali Kılıç, Türkiye’de çok sayıda Organize Sanayi Bölgesi’nde olmayan bir çalışma içerisinde olduklarını dile getirdi. 

OSB meslek liseleri Haberi

OSB meslek liseleri

Milli Eğitim Bakanlığı, şimdi de Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) özel meslek liselerinin sayılarının artırılması için kolları sıvadı.


Dershaneleri özel okula dönüştürüp binlerce özel okulun açılmasını sağlayan Milli Eğitim Bakanlığı, şimdi de Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) özel meslek liselerinin sayılarının artırılması için kolları sıvadı. Sanayi sektörünün kalifiyeli eleman sorununa çare olması için OSB'lerde özel meslek lisesi açan iş adamlarına öğrenci başına teşviğin verildiği sistemle üç yılda 20 okul açan Bakanlık, 100 adet yeni özel mesleki ve teknik lisenin açılmasını daha sağlayacak. Nitelikli ara eleman yetiştirilmesini sağlayan bu okullarda öğrenim gören öğrenciler için alanına göre ödeme yapılıyor. 9. sınıf öğrencileri için öğrenci başına 3 bin 800 lira ödeme yapan Bakanlık; Makine Teknolojisi, Motorlu Araçlar Teknolojisi, Elektrik Elektronik Teknolojisi ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri...