04 / 05 / 2024

osb ye bedava yatırım fırsatı

osb ye bedava yatırım fırsatı

Organize Sanayi Bölgeleri’ndeki (OSB) parsellerin tamamen veya kısmen bedelsiz tahsisleriyle ilgili, Nisan 2011’de başlanan ve 2013 Nisan’da biten uygulama Bakanlar Kurulu’nca 2 yıl daha uzatıldı. Uygulamayla 6.258 parsel yatırımcılara ücretsiz verilecek.

Acele Kamulaştırma kararı ile OSB'ye toplam 24 arsa! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanan kararla 1. Organize Sanayi Bölgesindeki yatırımcılara verilmek üzere toplam büyüklüğü 482 bin 366 metrekare olan 24 adet arsanın Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından acilen kamulaştırılmasına karar verildi. 

Bakan Kurum'dan son dakika açıklaması: 'Sanayide Yeşil Dönüşüm Belgesi' düzenliyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Tüm OSB'leri "Yeşil OSB"ye dönüştürmeyi istediklerini belirterek Sanayide Yeşil Dönüşüm Belgesi' düzenlediklerini açıkladı.

Kapaklı'daki Model Sanayi Merkezi'nde teslimler başlıyor!

Net İnşaat tarafından dev bir sanayi sitesine imza atılıyor. Ekonomist Dergisi'nde yer alan habere göre; Çerkezköy OSB ve Kapaklı OSB'ye komşu, hız kesmeden gelişen Kapaklı'da inşa edilen Model Sanayi Merkezi'nde teslimler başlıyor.

Karabük'teki 50 dönümlük arazi Organize Sanayi Bölgesi'ne kazandırılacak!

AK Parti Karabük milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş yaptığı açıklamada, Karabük'teki 50 dönümlük arazinin OSB'ye kazandırılacağını söyledi.

Havza OSB yatırımcılarına bedelsiz arsa tahsisi müjdesi!

Samsun Valisi Zülkif Dağlı yaptığı açıklamada "Bedelsiz arsa tahsisi başta olmak üzere Havza OSB'ye yatırım yapacak firmalar birçok avantaja sahipler" dedi.

Kozan OSB'ye yatırım talebi arttı!

Aralarında uluslararası firmaların da yer aldığı girişimciler, son bir yılda Kozan OSB'den yer almak için harekete geçti. Kozan OSB Bölge Müdürü Fatih Aydın, son yıllarda yoğun yatırım talebiyle karşılaştıklarına vurgu yaptı.

Tekirdağ Ergene'de yapılmak istenen OSB'ye mahkemeden dur kararı!

Tekirdağ Ergene'de yapılmak istenen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için Tekirdağ 1. İdari Mahkemesi’nde görülen davada yürütmeyi durdurma kararı alındı. TMMOB Tekirdağ Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal Polat, konuya ilişkin konuştu.

Afyonkarahisar OSB'ye 1 milyon 600 bin metrekarelik yeni alan ekleniyor!

Afyonkarahisar OSB'ye çok sayıda büyük ve orta ölçekli yatırım talebi geldiğini belirten OSB Başkanı Bekir Yeşilay, talepleri karşılamak amacıyla bölgeyi 1 milyon 600 bin metrekarelik yeni alan ekleyerek büyüteceklerine dikkat çekti.

Antalyalı vatandaşlar arazilerini OSB'ye devretti!

Antalya OSB'nin 43 hektar daha büyümesini sağlayacak 5'inci genişleme alanında arazisi bulunan vatandaşlar, tapularını OSB'ye devretti. 

Konya OSB’ye Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu kurulacak!

Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOS) ile Necmettin Erbakan Üniversitesi arasında yapılan anlaşma ile Konya OSB’ye Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu kurulacak.

Aydın Buharkent OSB'ye yatırımcılardan yoğun talep!

Aydın Burharkent OSB'de bulunan sanayi parsellerine yatırımcıların yoğun talebi artarak devam ediyor. 

MOSDER: Mobilya alanında daha çok OSB'ye ihtiyacımız var!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, 2021 hedefleri doğrultusunda sektörün yatay yönlü büyümesi gerektiğini dile getirdi. 

Yerköy OSB'ye demiryolu hattı yapılması talebi mecliste!

Yerköy ilçesinden organize sanayi bölgesine demiryolu hattı yapılması talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Keven, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

osb ye bedava yatırım fırsatı Haberi

osb ye bedava yatırım fırsatı


Organize Sanayi Bölgeleri’ndeki (OSB) parsellerin tamamen veya kısmen bedelsiz tahsisleriyle ilgili, Nisan 2011’de başlanan ve 2013 Nisan’da biten uygulama Bakanlar Kurulu’nca 2 yıl daha uzatıldı. Uygulamayla 6.258 parsel yatırımcılara ücretsiz verilecek. 


DOĞU'YA BÜYÜK İLGİ VAR


Parsellerin tümünde üretime geçilirse 250 bin kişiye istihdam sağlanacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Sanayi Bakanı Nihat Ergün “Doğu ve Güneydoğu Bölgelerindeki OSB’lere büyük ilgi var” diye konuştu.


REKABET İÇİN TEŞVİKLER DEVAM EDECEK


OSB’lere yönelik teşvik paketlerinin süreceğini açıklayan Bakan Ergün “Rekabet gücü açısından yatırımcılara büyük avantajlar sağlayan OSB’lere yönelik teşvik ve desteklerimiz devam edecek. Planlı sanayileşme için OSB’lerde yapılan yatırımları çok önemsiyoruz ve OSB’leri cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. OSB’leri üretim ve ihracat üssü haline getirmek Bakanlık olarak hedefimiz.OSB’lerde yaklaşık 1.3 milyon kişi çalışıyor. Hedef 2 milyon”...