05 / 05 / 2024

osblerde bedelsiz arazi

osblerde bedelsiz arazi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “OSB’lerdeki arazilerin bedelsiz tahsisi ile ilgili bir çalışmamız var. Sanayicilerimiz yatırımlarına devam etsin, arsa konusunda sıkıntı çekmesin” diye açıklama yaptı. 

Bursa'daki dev arazi TOGG'a bedelsiz 49 yıllığına devredildi

Türkiye'nin ilk yerli üretim otomobili olacak olan TOGG'un yollara çıkmasına kısa bir süre kaldı. Hükümet aracın piyasaya güçlü bir şekilde girmesi için önce elektrikli araçlardan alınan ÖTV oranını düşürmüştü. Bu adımın ardından firmaya dev arazi 49 yıllığına bedelsiz tahsis edildi.

TÜRGEV’den alınan arazi Beyoğlu Belediyesi’ne bedelsiz tahsis edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun TÜRGEV’e tahsisini engellediği arazi İBB Meclisi’nde Beyoğlu Belediyesi’ne tahsis edildi.

Cumhurbaşkanı'nın Şehir Üniversitesi arazi tahsisinden Davutoğlu ayrılınca haberi olmuş!

Gazeteci Abdulkadir Selvi "Erdoğan, Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde, arazinin Şehir Üniversitesi’ne bedelsiz olarak devredilmesi konusunda kendisine bilgi verilmediğini söylemiş. 'Arazi tahsisinden Davutoğlu başbakanlıktan ayrıldıktan sonra haberim oldu' demiş" diyor...

İstanbul Şehir Üniversitesi’ne usulsüz şekilde bedelsiz arazi tahsis edilmiş!

İstanbul Şehir Üniversitesi’ne usulsüz yollarla Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzaları ile bedelsiz arazi tahsis ettiği bilgisine ulaşıldı...

Yeşilköy 2001 Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı’na bedelsiz arazi tahsisi mi yapıldı?

Eski Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun, yönetiminde olduğu Yeşilköy 2001 Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı’na üniversite yapılması için 25 yıllığına bedelsiz tahsis ettiği arsaya ilişkin yeni iddialar ortaya çıktı.

Sanayicilere 49 yıllığına bedelsiz arazi veriyoruz!

Metal Expo Fuarı'nın açılışına katılan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, ''Çelikçilere 49 yıllığına bedelsiz yer vereceğiz ama hala arkadaşlardan destek alamıyoruz'' dedi.

Bedelsiz arazi tahsisiyle ilgili tüm detaylar!

200 bin kişiye iş kapısı açacak olan organize sanayi bölgelerine yönelik bedelsiz arazi tahsisi düzenlemesiyle ilgili tüm detaylar belli oldu. Bedelsiz arazi tahsisi düzenlemesi 512 ilçeyi kapsıyor. 

512 ilçede bedelsiz arazi müjdesi!

200 bin kişiye iş kapısı açacak olan organize sanayi bölgelerine yönelik bedelsiz arazi tahsisi düzenlemesi 512 ilçeyi kapsıyor. İşte bedelsiz arazi tahsisi detayları...

OSB'lerde bedelsiz arazi tahsisinin kapsamı genişletildi!

OSB'lerde bedelsiz arazi tahsisinin kapsamı genişletildi. Cumhurbaşkanlığı Kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi...

Fatih Üniversitesi'nin arazisi bedelsiz mi tahsis edildi?

CHP’li Büyükçekmece Belediyesi’nin 29 dönümlük arazi üzerinde kurulan Fatih Üniversitesi’ne araziyi bedelsiz tahsis ettiği, üniversitenin de 11 yıl boyunca araziyi protokole aykırı biçimde kullandığı belirtiliyor. 

OSB'lerde bedelsiz arazi tahsis edilecek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “OSB’lerdeki arazilerin bedelsiz tahsisi ile ilgili bir çalışmamız var. Sanayicilerimiz yatırımlarına devam etsin, arsa konusunda sıkıntı çekmesin” diye açıklama yaptı. 

Beşiktaş'a Ümraniye'den bedelsiz 30 dönüm arazi!

Beşiktaş 2 yıldır kurmak istediği Futbol Akademisi için istediği araziye sahip oldu. Nevzat Demir Tesisleri'nin yanındaki arazi siyah-beyazlı takıma 49 yıllığına kiralandı. 

OSB'de istihdam şartıyla bedelsiz arazi!

Organize sanayi bölgelerinde bulunan parsellerin tamamen veya kısmen bedelsiz tahsis edilmesine ilişkin usul ve esaslar açıklandı.  En az 10 istihdam şartı aranıyor.

osblerde bedelsiz arazi Haberi

osblerde bedelsiz arazi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sanayiciye yönelik 16 maddelik destek paketi kapsamında ithal ara mallarının  yerlileştirilmesiyle ilgili bir program dahilinde çalıştıklarını belirterek, “Hangi ürünleri nasıl yerlileştirebiliriz, ne tip katkılarla bu ürünlerin Türkiye’de üretilmesini sağlayabiliriz? Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor” diye açıklama yaptı. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Temelli’deki Başkent Organize Sanayi Bölgesini (Başkent OSB) ziyaret eden Varank, OSB Başkanı Şadi Türk’ten sanayicilerin taleplerine ilişkin bilgi aldı. Daha sonra asansör alanında yerli üretim yapan bir firmayı gezen Varank, burada çalışanlarla sohbet etti.

Varank, sanayiciye destek verilmesi amacıyla hazırlanan 16 maddelik  paketteki son durum hakkındaki bir soru üzerine şu değerlendirmede bulundu:

“16 maddelik paketten çoğunu hayata geçirdik. Üzerinde çalıştığımız kısımlar var. Özellikle ithal ara mallarının yerlileştirilmesiyle ilgili bir program dahilinde çalışıyoruz. Hangi...