05 / 05 / 2024

OSBlerde istihdam artacak

OSBlerde istihdam artacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fileri İşık; organize sanayi bölgelerindeki (OSB) parsellerin tamamen veya kısmen bedelsiz tahsisleriyle ilgili 2011 yılında başlanan uygulamanın 2 yıl daha uzatıldığını söyledi.

OSB'lerde istihdam 2,2 milyona çıkacak!

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, organize sanayi bölgelerindeki (OSB) 47 bin 996 sanayi parselinde üretime geçildiğini ve yaklaşık 1 milyon 530 bin kişiye istihdam sağlandığını söyledi.

Emlak sektörüne çığır açtıracak sistem hayata geçti! Gayrimenkul satışları artacak!

Gayrimenkul sektörünü yurtiçi ve yurtdışında geniş pazarlara ulaştıracak franchise gayrimenkul sistemi Redwoork, yüzlerde danışmanıyla hizmet sunmaya başladı. On binlerce kişiye istihdam sağlayacak olan Redwoork ile gayrimenkul satışları da artacak...

Kentsel Dönüşüm Eylem Planı ile sektör büyüyecek, istihdam artacak!

8 maddeden meydana gelen ‘Kentsel Dönüşüm Eylem Planı’ yapı sektörü ile yapı malzemeleri sektörünün yeni yol haritasını da çizdi.

OSB'lerde istihdam artacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fileri İşık; organize sanayi bölgelerindeki (OSB) parsellerin tamamen veya kısmen bedelsiz tahsisleriyle ilgili 2011 yılında başlanan uygulamanın 2 yıl daha uzatıldığını söyledi.

Konut sektörü büyüyecek ve istihdam artacak!

Universal21 Yönetici Ortağı Philip Skorochod, inşaat sektöründe %4,5 ve inşaat malzemeleri iç pazarında yüzde %4,5-%5 reel büyüme öngördüklerini söyledi.

2015'te perakende sektörü istihdamı 300 bin kişi artacak!

Birleşmiş Markalar Demeği (BMD) Başkanı Hüseyin Doğan, 2015'te perakende sektöründe istihdamın 300 bin kişi artarak 3.3 milyona çıkacağını söyledi. Doğan, " Perakendede ciro beklentisi ise 380 milyar dolar" dedi...

Turizmdeki toplam istihdam payı 0.45 oranında arttı!

Akdeniz Turistlik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB)'un Kasım ayı raporuna göre, turizm sektöründeki çalışan sayısı 1 milyonu geçti. Sektördeki toplam istihdam payı da 0.45 puanlık artış gösterdi.

Isı yalıtımı hem istihdam hem tasarruf yaratacak!

İZODER Başkanı Ferdi Erdoğan, 6,5 milyon konutun ısı yalıtımının yapılmasıyla 46 milyar lira tasarruf elde edileceğini, 51 bin kişiye de yeni istihdam sağlanacağını belirtti.

Perakende de 350 bin yeni istihdam!

Türkiye’de 3 milyon kişiye istihdam sağlayan perakende sektörü 2015’te yüzde 10’luk büyüme ile 350 bin yeni istihdam yaratacak. Sektörde, hangi marka kaç kişiyi işe alacak?

2015'te istihdam yarım milyon artarak 26 milyona yükselecek!

2015 istihdam yılı olacak. Önümüzdeki yıl istihdam 516 bin kişi artarak 26 milyon 340 bine yükselecek. Hükümetin hedefi işsizliği yüzde 9.5 'te tutmak..

TUYUP Yeşil Yıldız projesiyle turizmin niteliği artacak!

Turizm sektöründe eğitim kalitesini ve çevre duyarlılığını güçlendirmek için hayata geçirilen "Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması Projesi" (TUYUP) ile insan kaynağı ve turizmin niteliği artacak.

Emlak vergisi artacak mı?

TÜİK'ün açıkladığı enflasyon verilerine göre gelecek yılın vergilerinin artışında esas alınacak yeniden değerleme oranını yüzde 10.11 olacak. Peki buna göre emlak vergisi 2015 yılında ne kadar artacak? Çevre temizlik vergisi de artacak mı?

Kasım ayında kiralar ne kadar artacak?

Yıllık kira sözleşmesi yenilenen taşınmaz mal sahipleri, kiracılarına belli oranlarda zam yapabiliyor. Kiracıya yapılacak zamlar, Borçlar Kanunu gereğince enflasyon oranlarından yüksek olamıyor. Peki, Kasım ayında kiralar ne kadar artacak?

Ulaştırmada özel sektör yatırımları yüzde 20 artacak!

Kamu ve özel sektör yatırımları 399 milyar 188 milyon liraya yükselecek. Yatırımların yüzde 77’si özel sektör tarafından gerçekleştirilecek. 2015’te özel sektörün yatırımı yüzde 12.46, kamunun sabit sermaye yatırımı ise yüzde 3.7 artacak.

OSBlerde istihdam artacak Haberi

OSBlerde istihdam artacak


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fileri İşık; organize sanayi bölgelerindeki (OSB) parsellerin tamamen veya kısmen bedelsiz tahsisleriyle ilgili 2011 yılında başlanan uygulamanın 2 yıl daha uzatıldığını, böylece yatırımcılar için parsellerin cazip hale getirilerek üretim, gelir ve istihdamı artırmayı amaçladıklarını söyledi. 


Bakan Işık, 2014 itibarıyla 157 OSB projesinin yol, içme suyu, kanalizasyon ve atıksu arıtma tesisleri gibi altyapı inşaatlarının bakanlık tarafından krediyle desteklenerek sanayicinin hizmetine sunulduğunu ve kuruluş işlemleri tamamlanan 283 OSB bulunduğunu bildirdi.  Bugün itibariyle OSB'lerde 48 bin sanayi parselinde üretime geçildiğini ve yaklaşık 1 milyon 530 bin kişiye istihdam imkânı sağlandığını belirten Bakan İşık, "Boş parsellerin tahsisinin yapılması ve oralarda da üretimin başlamasıyla birlikte, bu sayının 2 milyon 200 bin kişiye ulaşmasını bekliyoruz" diye konuştu. İşık, 2015 yılı içerisinde...