03 / 05 / 2024

Osmangazi Barajı 2018

Osmangazi Barajı 2018

DSİ’nin 2015’te projesini çizdiği Şile Ağva yakınında yapılacak Osmangazi Barajı için yeni adım daha atıldı. 

Osmangazi Barajı çevresinde tahliye edilen köylülerin sorunları TBMM'de!

Osmangazi Barajı yapım çalışmaları kapsamında yerleşim yerleri boşaltılan çevre köy sakinlerinin sorunları meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sinpaş GYO Bursa Modern 2018 yıl sonu değerleme raporu!

Sinpaş GYO Bursa ili, Osmangazi İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde yer alan Bursa Modern Projesi ve arazilere ilişkin 2018 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı...

Bursa Osmangazi'de 2018'de 6 bin 189 çift evlendi!

Osmangazi Belediyesi Merinos Nikâh Dairesi’nde 2018'de toplam 6 bin 189 çiftin nikâhı kıyıldı.

Bursa Osmangazi'deki 142 metruk bina yıkıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, 2018 yılında insanların can ve mal güvenliğini tehdit eden 142 metruk binayı yıktı.

Osmangazi'de 21 bin 850 metrekare alan kamulaştırıldı!

Osmangazi Belediyesi, 2018'in bitmesine sayılı günler kala yapmış olduğu kamulaştırmalar ile de dikkat çekiyor. İlçede yıl içinde 21 bin 850 metrekare alan kamulaştırıldı.

Bayburt Dövmekaya Barajı yıl sonunda tamamlanacak!

Bayburt Dövmekaya Barajı'nın inşaatı hızla devam ediyor. 10 milyon TL'ye mal olacak barajın 2018 sonunda tamamlanması planlanıyor.

Bursa Osmangazi'deki kaçak binalar yıkıldı!

Bursa'nın Osmangazi ilçesindeki 5 bina için imar barışı başvurusunda bulunuldu. Belediye tarafından 2018 yılında yapıldığı tespit edilen binalar yıkıldı.

Osmangazi Barajı için geri sayım başladı!

DSİ’nin 2015’te projesini çizdiği Şile Ağva yakınında yapılacak Osmangazi Barajı için yeni adım daha atıldı. 

Adıyaman Çetintepe Barajı'nın inşaatı 2018'de bitecek!

Adıyaman Valisi Abdullah Erin, fiziki gerçekleşmenin yüzde 50 üzerinde olduğu Çetintepe Barajı'nın temelden yüksekliğinin 116 metre olduğunu ve 12 Milyon M3 dolgu hacmine sahip olduğunu belirtti. Erin, Barajın 2018 yılında bitirilmesi öngörülüyor'' dedi.

Kocaeli Yuvacık Barajı 512 milyon dolar maliyetle inşa edildi!

İSU eski Genel Müdürü Servet Alparslan, Yuvacık Barajı ve Osmangazi Köprüsü’nün yapılış şekillerinin benzer olduğunu ifade etti. Servet Alparslan, Yuvacık Barajı'nın 512 milyon dolar yatırımla inşa edildiğini söyledi.

Yusufeli Barajı'ndaki çalışmaların yüzde 55'i tamamlandı!

Sınıfında dünyanın 3'üncüsü olacak ve 2018'de bitirilmesi taahhüt edilen Yusufeli Barajı'ndaki çalışmaların yüzde 55'i tamamlandı. Diniz, Projenin tamamlanması ile milli ekonomiye yıllık 450 milyon lira katkı sağlayacaktır." dedi.

Gemlik Büyükkumla Barajı'nın inşaatı 2018'de tamamlanacak!

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Gemlik'te yapımı devam eden Büyükkumla Barajı inşaatını inceledi. Karaloğlu, Büyükkumla Barajı'nın 2045 yılına kadar Gemlik'in içme, kullanma ve endüstriyel su ihtiyacını karşılayacağını belirtti.

Eskişehir Diş Sağlığı Hastanesi 2018'de tamamlanacak!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) bünyesinde Eskişehir, Bursa, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak ile Bilecik'ten gelecek hastalara hizmet verecek Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, 2018 yılında tamamlanacak.

Osmangazi Barajı 2018 Haberi

Osmangazi Barajı 2018

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nce projesi 2015 yılında çizilen ve özellikle kuraklık dönemlerinde gündeme gelen Osmangazi Barajı’nın yapımı için önemli bir adım daha atıldı. 

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre Göksu Deresi üzerine yapılacak baraj inşaatı için gerekli olan taşocağının yeri de belirlendi. Şile Göksu Köyü sınırları içindeki Ubeyli ve Evrenli arasında kalan bölgeye yapılacak olan taş ocağı ile ilgili hazırlanan ÇED raporu da İstanbul Valiliği’ne sunularak ÇED süreci de başlamış oldu. 

Valiliğe sunulan rapora göre, barajın rezervuar alanında kalan Çataklı, Gökmaslı, Göksu ve Soğullu köyleri, proje hayata geçtiğinde tamamen sular altında kalacak. Köylerle ilgili olarak raporda, taşocağında üretim çalışmalarına başlanılmadan önce Osmangazi Barajı rezervuar alanında kamulaştırma çalışmaları yapılacağı belirtildi 

İSKİ PROJEYE ONAY VERDİ

Proje ile ilgili olarak İSKİ’den görüş soran...