28 / 04 / 2024

Osmangazi barajının köylülere etkileri

Osmangazi barajının köylülere etkileri

Osmangazi ve Sungurlu barajlarının yapımına ve bu projelerden etkilenen Şile köyleri ilgili soru önergesi hazırlayan MHP İstanbul Milletvekili Edip Semih Yalçın, sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

1957 yılında köylünün bir an önce toprak sahibi yapılması istenmiş! 

1957 yılında Bütçe Komisyonunda Arif Onat (CHP) bu memlekete toprakların 50 milyon kişiyi bile geçindirebileceğini ve topraksız köylünün kalmaması gerektiği konusunda açıklamalarda bulunmuş.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 275 metreye ulaştı!

Toplam kurulu gücü 558 megavat, yıllık üretimi 1 milyar 888 milyon kilovatsaat olacak Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 275 metreye ulaştı!

Binalarını yapamayan veya taksitlerini ödeyemeyen köylülere ek süre verilmesi önerildi!

442 sayılı Köy Kanunu'na göre köylülere satışı yapılan taşınmazlar için belirlenen süre içinde binalarını yapamayan veya taksitlerini ödeyemeyenlere ek süre verilmesi önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Yalım, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hınıs Başköy Barajı'nın gövde dolgusu tamamlandı!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Erzurum'da inşa edilen Hınıs Başköy Barajı'nın gövde dolgusunun tamamlandığını bildirdi.

Yatağan Girme Barajı'nın yüzde 57'si tamamlandı!

Ekonomiye yılda 32 milyon liralık katkı sağlayacak olan Yatağan Girme Barajı'nın yüzde 57'si tamamlandı...

Köprülere yapılan zam müteahhitlere ekstra kazanç mı sağladı?

Köprüye yapılan yüzde 14 zam sonrasında Osmangazi Köprüsü'nün geçiş ücreti 103 liradan 117 liraya kadar ulaştı. Köprülere yapılan zam müteahhitlere ekstra kazanç mı sağladı?

Sakarya Akçay Barajı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Kentin geleceğine yönelik en önemli yatırım olan Akçay Barajı projesinde geri sayımın başladığını dile getiren Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, her yönüyle ilklerin projesi olacak Akçay Barajı’nın hem Sakarya’ya hem de Türkiye’ye büyük katkılar sağlayacağını ifade etti.

Osmangazi Barajı çevresinde tahliye edilen köylülerin sorunları TBMM'de!

Osmangazi Barajı yapım çalışmaları kapsamında yerleşim yerleri boşaltılan çevre köy sakinlerinin sorunları meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'de mahkeme otoyolu köylülere verdi!

İzmir Kemalpaşa'da mahkemenin üzerinde otoyol bulunan arazilerini kendilerine geri verdiği köylüler şaşkınlık yaşıyor. 

Yusufeli Barajı'nın yüzde 65'i tamamlandı!

Türkiye'nin en yüksek, çift eğrilikli ince kemer baraj tipi kategorisinde ise dünyanın 3'üncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nın yüzde 65'lik kısmı tamamlandı

Silvan Barajı'nın yüzde 58'sı tamam!

Türkiye'nin ikinci büyük sulama projesi olan Silvan Barajı'nın yüzde 58'i tamamlandı. Projede 5 milyon metreküplük seviyeye ulaşılırken, tüm dolgu işlerinin bu yıl bitirilmesi planlanıyor.

Denizli Akdere Barajı'nın yapımı için düğmeye basıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, kentin geleceği için hayati öneme sahip olacak Acıpayam Akdere Barajı'nın yapımı için düğmeye bastı. 

Manisa Karayağcı Barajı'nın inşaatı hızlandı!

Manisa'nın Gördes ilçesinde 2 bin dekar araziyi modern sulamayla tanıştıracak Karayağcı Barajı’nın inşaatı hızla devam ediyor. Projede gövde dolgusunun yüzde 80’lik kısmı tamamlandı.

Osmangazi barajının köylülere etkileri Haberi

Osmangazi barajının köylülere etkileri



Osmangazi ve Sungurlu barajlarının yapımına ve bu projelerden etkilenen Şile köyleri TBMM gündemine taşındı. Konu ile ilgili soru önergesi hazırlayan MHP İstanbul Milletvekili Edip Semih Yalçın sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti.


Yalçın "İstanbul ili Şile ilçesine bağlı Gökmaslı, Çataklı, Soğullu, Hacıllı ve Göksu köyleri 1300’lü yıllarda kurulmuş eski yerleşim yerleridir. İstanbul'un tarihi kültürünü barındıran bu köyler, kırk yılı aşkın süredir mağdur durumdadırlar. Sebebi ise yapılması söylenen Osmangazi ve Sungurlu Barajlarıdır. " açıklamalarında bulundu.


Köylerinin sular altında kalma tehlikesi bir yana, inşa tarihi henüz belli olmayan baraj havzasında kalan, köylerdeki yerleşim alanlarına imar verilmemesinin köy sakinlerini maddi manevi kötü etkilediğini söyleyen Yalçın "Bu mağduriyetler yaşamsal zorlukların yanında, tarım ve hayvancılığa çok elverişli olan bu topraklan bırakıp göç etmelerine neden olmaktadır." diyerek 5...