28 / 04 / 2024

osmangazi Doğanevler kaçak bina

osmangazi Doğanevler kaçak bina

Daha modern ve yaşanabilir bir Osmangazi inşa etmek adına kaçak yapılaşma ile mücadelesini aralıksız sürdüren Osmangazi Belediyesi, Doğanevler Mahallesi'nde kaçak olduğu tespit edilen 3 binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Bursa'da kaçak yapılara geçit yok!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Karacabey Belediyesi, İmar Kanunlarına muhalefet ederek kamu alanlarını işgal eden, çevreyi ve doğayı tahrip edenlerle mücadeleye mevzuatlar çerçevesinde aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda ilçedeki kaçak yapılar da yıkılıyor.

Çetin Osman Budak'tan Kaş'taki kaçak yapılara ilişkin açıklama!

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, doğal güzellikleri ve zengin kültürel mirasıyla Türkiye'nin en önemli turizm  bölgelerinden biri olan Antalya Kaş'ın kaçak yapı sorununu TBMM gündemine taşıdı.

Bursa Osmangazi Belediyesi kaçak yapıları ortadan kaldırıyor!

Bursa'ya bağlı Osmangazi Belediyesi ilçe genelinde kaçak yapıları ortadan kaldırmaya devam ediyor. Belediye ekipleri son olarak ilçede bir kaçak yapının daha yıkımını gerçekleştirdi.

Bursa Osmangazi'deki kaçak yapılar ortadan kaldırıldı!

Bursa Osmangazi Belediyesi, Uludağ'da kaçak olarak inşa edilen yapıların yıkımını gerçekleştirdi. 

Antalya Demre'deki kaçak villa yıkıldı!

Antalya'nın Demre ilçesinde birinci derecede tarihi ve doğal sit alanı Kekova'da inşa edilen kaçak villa uzun süre gündem olmuştu. Geçtiğimiz aylarda hakkında yıkım kararı çıkan villanın yıkımı tamamlandı. 

Kaş'ta kaçak villa furyası! Pandemiyle rekor kırdı!

Antalya’da eşsiz doğal güzellikleriyle dikkat çeken tatil bölgesi olan Kaş'ta kaçak inşaatlar hızla artıyor. Kalkan’ın dışında en yakın yerleşim yerlerinden olan İslamlar, Üzümlü ve Yeşilköy sınırlarında konumlanan Fırnaz Koyu bölgesi de villaların yaygın olarak görüldüğü yerler.

Korunan alanlardaki 6 bin 699 kaçak yapının 688'inin yıkımı gerçekleşti! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından  2019'dan bu yılın nisan ayına kadar özel çevre koruma bölgeleri ile doğal sit alanlarında tespit edilen 688 kaçak yapı yıkıldı. 

Bursa Osmangazi'de kaçak işletme yıkıldı!

Bursa Osmangazi Belediyesi, Demirkapı Mahallesi’nde kamuya ait arazi üzerine kaçak olarak inşa edilen işletmenin yıkımını gerçekleştirdi.

Kaçak yapılara sigorta yapıldı! 

Doğal Afet Sigortalar Kurumu’nun (DASK) verilerine göre; imar barışı yapı kayıt belgesi alınan kaçak yapıların sigortalandığı ortaya çıktı.  

Kaş’taki kaçak otel meclis gündeminde!

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Antalya Kaş'ta Çukurbağ Yarımadasında 3’üncü derece doğal sit alanı olan Hidayet Koyu’ndaki kaçak otel ve plaj işletmesini verdiği soru önergesi ile TBMM gündemine götürdü. 

Osmangazi'de kaçak yapı avı!

Bursa'da Osmangazi Belediyesi, Uludağ eteklerinde yer alan Soğukpınar Mahallesi’nde kaçak olarak inşa edildiği belirlenen prefabrik evi yıktı.

Antalya Kaş'taki kaçak otel Meclis gündeminde!

Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu, Kaş’ın 3’üncü derece doğal sit alanı olan Hidayet Koyu’ndaki kaçak otel ve plaj tesislerine ilişkin yıkım kararı aldı. Alınan yıkım kararına karşı otelin hâlâ faaliyet gösterdiğini kaydeden CHP'li vekil Rafet Zeybek, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Bursa'daki kaçak villa yıkıldı!

Osmangazi Belediyesi, Uludağ eteklerinde bulunan Soğukpınar Mahallesi’nde imara aykırı şekilde inşa edilen kaçak villanın yıkımını gerçekleştirdi. 

osmangazi Doğanevler kaçak bina Haberi

osmangazi Doğanevler kaçak bina

Daha modern ve yaşanabilir bir Osmangazi inşa etmek adına kaçak yapılaşma ile mücadelesini aralıksız sürdüren Osmangazi Belediyesi, Doğanevler Mahallesi'nde kaçak olduğu tespit edilen 3 binanın yıkımını gerçekleştirdi. Osmangazi Belediyesi Yapı Kontrol Ekipleri, ilk olarak 379. Sokak üzerinde yer alan kaba inşaat halindeki binayı yıktı. Olaysız geçen yıkımın ardından, yine Doğanevler Mahallesi Betül Sokak üzerinde yer alan bir binanın yeni yapılmakta olan üçüncü katı ekipler tarafından yıkıldı. Geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen son yıkımda ise, Dilek Sokak üzerinde yer alan 2 katlı bir evin kaçak olduğu tespit edilen ikinci katı ekipler tarafından yerle bir edildi. 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kaçak yapıyla mücadeleye aralıksız devam edeceklerini belirterek, vatandaşları ruhsatsız, kaçak bina yapmamaları konusunda uyardı. 

Osmangazi Belediyesi, Doğanevler Mahallesi'nde kaçak olduğu tespit edilen...