02 / 05 / 2024

Osmangazi EDAŞ çinli ortağı

Osmangazi EDAŞ çinli ortağı

Bu yıl şubat ayında Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ’nin çoğunluk hissesini almak için anlaşan Çinli China Machinery Engineering Corporation (CMEC), bu satın almadan vazgeçtiğini Enerji Bakanlığı’na bildirdi.

Çinli CMEC, Osmangazi EDAŞ’ı satınalmaktan vazgeçti!

Bu yıl şubat ayında Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ’nin çoğunluk hissesini almak için anlaşan Çinli China Machinery Engineering Corporation (CMEC), bu satın almadan vazgeçtiğini Enerji Bakanlığı’na bildirdi.

Osmangazi EDAŞ, China Machinery ve GXIIC’e satıldı!

Osmangazi EDAŞ ve Osmangazi Elektrik Perakende satışın yüzde 75’i China Machinery ve GXIIC’e 384.6 milyon dolara satıldı. Osmangazi Elektrik, daha önce yapılan ihalede Yıldızlar SSS Holding’e satılmıştı.

Çinliler Osmangazi Elektrik Dağıtım'ı satın alıyor!

China Machinery Engineering Corporation, GUOXIN International Investment Corporation ( GXIIC ) adlı Çinli diğer bir şirket ile birlikte Osmangazi Elektrik Dağıtım 'ı alıyor. OEDAŞ, birçok ile elektrik dağıtımı sağlıyor.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik - Mimarlık Fakültesi'ne yardımcı doçent alacak!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Mühendislik - Mimarlık Fakültesi için üç yardımcı doçent alacak. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nin iş ilanı için son başvuru tarihi 27 Ağustos 2014 olarak belirlendi...

Osmangazi'de kaçak yapılara geçit yok!

Osmangazi Belediyesi, kaçak yapılaşmaya karşı yürüttüğü mücadelesini aralıksız sürdürüyor. Belediye ekipleri, son bir ayda kaçak olduğu tespit edilen 5 bina ve 1 işyerinin yıkımını gerçekleştirdi.

Osmangazi'de kaçak yapılar yıkılıyor!

"Modern Osmangazi" için kaçak yapılar tek tek yıkılıyor. Osmangazi Belediyesi ekipleri tarafından Dürdane Köyü'nde kaçak olduğu tespit edilen bir villa, inşaat aşamasında iken yıkıldı.

Çinli asansör firmaları Türk pazarına koşuyor!

Türkiye'de yaklaşık 1 milyar dolar olan asansör piyasasında 400 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiriliyor. İthal ürün pazarının lideri olan Çinli firmalar ise pazar paylarını artırmak için fuarda en büyük dış katılımı gerçekleştiriyor...

Çinli firmalar blok mermeri çok ucuza götürüyor!

Çinli firmalar blok mermeri çok ucuza götürüyor. İMİB Başkanı Ali Kahyaoğlu, Türkiye’de mermer ocağı satın alan ve işleten Çinli firmaların blok mermerleri çok ucuza ülkelere götürmelerinin haksız rekabet yarattığını söyledi.

Emlak Konut Osmangazi'deki 4 gayrimenkulü için değerleme raporu yayınladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Emlak Konut Osmangazi'deki 4 gayrimenkulü için değerleme raporu yayınladı.

Mustafa Dündar: Osmangazi'nin 10 farklı bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Yeni dönem hedeflerinin Osmangazi ' ye hizmetin en iyisini getirmek olduğunu belirten Başkan Dündar, Osmangazi ' nin 10 farklı bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğünü belirtti...

Sancaktepe Osmangazi 8835 ada 8 parselin imar planı askıda!

Sancaktepe Osmangazi Mahallesi, 4 pafta, 177 parsel ile 8835 ada, 8 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı bugün askıya çıkarıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, imar planı tadilatını 24 Haziran 2014'te onayladı.

Çinli turistlerin yeni gözdesi Foça oldu!

Tur Lideri Kokartlı rehber Mesut Çalışkan Çinli turistlerin Foça’yı sevdiklerini tur programına Foça’yı da aldıklarını, Kuzey Ege turlarını Ayvalık, Foça, Kuşadası üzerinden tamamlayıp Antalya’ya gideceklerini söyledi.

Çinli turistler günde 1000 dolar harcıyor!

Çinli turistler tatilde adeta para saçıyor. Ortalama 1000 dolar harcanırken, rakam 8 bin dolara kadar çıkıyor. Araştırma dünya genelinde üç bin Çinli ve üç bin otelciyle yapıldı.

Osmangazi EDAŞ çinli ortağı Haberi

Osmangazi EDAŞ çinli ortağı

2009 yılında özelleştirilerek Yıldızlar SSS Holding’e devredilen ancak TETAŞ’a borcunu ödeyemediği için yönetimine Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından el konulan Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ’nin (EDAŞ), Çinli CMEC’e satış süreci sürpriz bir şekilde durdu.


ALMAKTAN VAZGEÇTİ

CMEC, bu yıl şubat ayı başında GUOXIN International Investment Corporation (GXIIC) adlı Çin merkezli diğer bir şirket ile birlikte Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış AŞ şirketlerinin yüzde 75’ini dolaylı yoldan 384.6 milyon dolara satın almak için anlaştığını açıklamıştı. Çinli şirketin açıklamasında, hisselerin Dedeli Yatırım ve diğer hissedarlardan alınacağı belirtilmişti. Ancak taraflar arasındaki görüşmeler, söz konusu tutar karşılığında CMEC’e devredilecek diğer varlıklar üzerinde anlaşma sağlanamaması üzerine sona erdi. Bunun üzerine CMEC yetkilileri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bildirimde bulunarak Osmangazi EDAŞ’ın çoğunluk...