08 / 05 / 2024

osmangazi İç Fidan Han

osmangazi İç Fidan Han

Tarihi ve kültürel mirasın korunup yaşatılması adına çalışmalarını sürdüren Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın en önemli tarihi miraslarından biri olan İç Fidan Han’ı yeniden ayağa kaldırıyor.

Osmangazi'deki İç Fidan Han gün yüzüne çıkıyor!

Tarihi ve kültürel mirasın korunup yaşatılması adına çalışmalarını sürdüren Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın en önemli tarihi miraslarından biri olan İç Fidan Han’ı yeniden ayağa kaldırıyor.

Bursa'daki Fidan Han yenileniyor!

Tarihi mirasın ayağa kaldırılması yönünde yürüttüğü çalışmaları kesintisiz bir şekilde sürdüren Osmangazi Belediyesi, Fidan Han’ın zamana yenik düşerek çöküntü haline gelen kısımlarının yeniden ayağa kaldırılması için çalışmalara başladı.

Fidan Han'da çalışmalar başlıyor!

Tarihi ve kültürel mirasın korunup yaşatılması için yoğun bir çaba harcayan Osmangazi Belediyesi, Çarşı ve Hanlar bölgesinde bulunan Fidan Han'm canlandırılması ve hak ettiği değere kavuşturulması için düğmeye bastı.

Bursa Osmangazi Kükürtlü Mahallesi'nde 2.6 milyon TL'ye satılık bina!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Osmangazi Kükürtlü Mahallesi'nde altı katlı kargir bina 2 milyon 632 bin 556 TL tahmini bedelle 9 Eylül 2014 tarihinde ihale ediliyor...

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik - Mimarlık Fakültesi'ne yardımcı doçent alacak!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Mühendislik - Mimarlık Fakültesi için üç yardımcı doçent alacak. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nin iş ilanı için son başvuru tarihi 27 Ağustos 2014 olarak belirlendi...

Osmangazi'de kaçak yapılara geçit yok!

Osmangazi Belediyesi, kaçak yapılaşmaya karşı yürüttüğü mücadelesini aralıksız sürdürüyor. Belediye ekipleri, son bir ayda kaçak olduğu tespit edilen 5 bina ve 1 işyerinin yıkımını gerçekleştirdi.

Osmangazi'de kaçak yapılar yıkılıyor!

"Modern Osmangazi" için kaçak yapılar tek tek yıkılıyor. Osmangazi Belediyesi ekipleri tarafından Dürdane Köyü'nde kaçak olduğu tespit edilen bir villa, inşaat aşamasında iken yıkıldı.

Emlak Konut Osmangazi'deki 4 gayrimenkulü için değerleme raporu yayınladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Emlak Konut Osmangazi'deki 4 gayrimenkulü için değerleme raporu yayınladı.

Tohum bahçeleri için 37 bin fidan toprakla buluşacak!

Orman Genel Müdürlüğü uygulamaya koyduğu Geniş Yapraklı ve Meyveli Türlere Ait Tohum Bahçeleri Tesisi Eylem Planı kapsamında, 2014-2018 döneminde 37 bin 125 geniş yapraklı ve meyveli tür fidanı toprakla buluşturulacak.

Mustafa Dündar: Osmangazi'nin 10 farklı bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Yeni dönem hedeflerinin Osmangazi ' ye hizmetin en iyisini getirmek olduğunu belirten Başkan Dündar, Osmangazi ' nin 10 farklı bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğünü belirtti...

Sancaktepe Osmangazi 8835 ada 8 parselin imar planı askıda!

Sancaktepe Osmangazi Mahallesi, 4 pafta, 177 parsel ile 8835 ada, 8 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı bugün askıya çıkarıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, imar planı tadilatını 24 Haziran 2014'te onayladı.

Adrasan'a ilk fidan sonbaharda dikilecek!

Antalya Adrasan'a ilk fidan sonbaharda dikilecek. Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Adrasan'daki yangında zarar gören orman alanının bir metrekaresinin dahi başka amaçlar ile kullandırılmayacağını belirtti.

Osmangazi Ramazan Etkinlikleri Hamitler TOKİ Konutları'nda başladı!

Osmangazi'nin farklı mahallelerinde gerçekleştirilen gösteriler ile eski ramazan ruhunu yaşatan eğlenceler, bu yıl Hamitler TOKİ Konutlarından başladı. Programda ilk olarak Türk Sanat Müziği Korosu üyeleri, birbirinden güzel şarkıları seslendirdi.

osmangazi İç Fidan Han Haberi

osmangazi İç Fidan Han


Tarihi ve kültürel mirasın korunup yaşatılması adına çalışmalarını sürdüren Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın en önemli tarihi miraslarından biri olan İç Fidan Han’ı yeniden ayağa kaldırıyor. Yürütülen çalışmalar kapsamında Osmangazi Belediyesi tarafından 2010 yılında hazırlanan rölöveler, Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde de yer alan Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin en önemli yapılarından biri olan İç Fidan Han’da başlatılan çalışmalar kapsamında han içerisine yapılmış olan dükkanlar yıkıldı. Dükkanların yıkılmasıyla birlikte Fidan Han’ın doğu duvarında orijinalliğini korumuş olan 2 pencere bulundu. Bin metrekarelik alanda yaklaşık 4 aydır yürütülen kazı çalışmaları sonucunda ise Osmanlı döneminde yapılan ahır ve depoların temelleri ortaya çıkarıldı. 



600 YILLIK TARİH GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR



İç Fidan Han’ı gezerek çalışmalar hakkında bilgi alan Osmangazi Belediye Başkanı...